به گزارش ایرنا زبان هنر برای بیان آسیب‌های محیط زیست کارسازتر است تا شعار و نصیحت و با هنر می توان مردم را با طبیعت مهربان کرد تا از جان و دل قدردان محیط زیست باشند.
'آخرین ماهی' یک فیلم انیمیشن است که به سفارش حوزه هنری همدان و به کارگردانی سید محمود صائمین در حال تولید است.
خالق 'آخرین ماهی' در گفت و گو با ایرنا می گوید: بی توجهی ما به محیط زیست حکایت بی تفاوتی فردی است که می خواست جای خودش را در کشتی سوراخ کند که نتیجه اش غرق شدن همه مسافران بود که باید از این افکار فاصله بگیریم و احساس مسئولیت بیشتری کنیم ، که تبعات بی مبالاتی ما نسبت به محیط زیست گریبان همه را خواهد گرفت.
صائمین کار برای طبیعت را ارزشمند می داند؛ در چه قالب هنری و با چه ابزاری فرقی نمی کند مهم اثربخشی و حساس کردن مردم نسبت به محیط زیست است. این بیت از اشعار سعدی مصداق خواسته این هنرمند است:
ای که دستت می‌رسد کاری بکن پیش از آن کز تو نیاید هیچ کار
صائمین 'آخرین ماهی' را چنین تعریف می‌کند: ' این فیلم داستان ماهیگیری را روایت می کند که هربار که ماهی به قلابش گیر می کند دریاچه ناپدید شده و تبدیل به کویر می شود و ...'
وی از انیماتورهای برجسته کشور است که با هنرمندی توانسته صحنه های به گل نشستن قایق، تقلای ماهی گیر برای نجات ماهی، تعلیق بین بود و نبود را به نمایش درآورد و این پیام که 'هرچقدر از محیط زیست کاسته و به آن ضربه بزنیم بازتابش به خود ما برمی گردد و در اصل خودمان را تخریب کرده ایم' را رسا و شیوا به بیننده برساند.
فیلمنامه اولیه انیمیشن 'آخرین ماهی' توسط داوود عبدالملکی نوشته شده و صائمین متناسب با فیملنامه تصاویر و گرافیک مورد نیاز را طراحی کرده است.
کار انیمیشن بسیار حساس و دشوار است اما صائمین از اساتید برجسته این رشته است و نمی گذارد ' آخرین ماهی' از دستش لیز بخورد.
' آخرین ماهی' نخستین کار این انیماتور در حوزه زیست محیطی است اما 'داستانهای شاهنامه' و ' پسر نابغه' که برگرفته از زندگی حکیم بوعلی سینا است و داستانهای اجتماعی مانند 'بچه های محله اکباتان' از مجموعه کارهای انیمیشن بلند این هنرمند است که بارها از شبکه های تلویزیون پخش شده است.
آثار صائمین از جهت داستان، اندازه و موضوع متنوع است و در جشنواره های داخلی و خارجی نیز حضور پررنگ داشته و در کمتر مسابقه ای او دست خالی برگشته است.
کسب 10 تندیس طلا توسط 'کیکاووس'، 'زال و سیمرغ' ، 'نگهبان چشمه' و ... از جشنواره های مختلف و چندین دیپلم افتخار و جایزه گواه بر این ادعا و نشان از فعالیت حرفه ای 15 ساله او در زمینه تولید انیمیشن دارد.
وی 'آخرین ماهی' را با جدیدترین تکنیک و متد روز و مطابق با استانداردهای موجود می سازد تا شایستگی حضور در جشنواره را هم داشته باشد.
اما بازار انیمیشن این روزها کساد است دیگر از قراردادهای 200 دقیقه ای خبری نیست و انیماتورها سرشان را با کارهای کوچک چند دقیقه ای سرگرم کرده اند.
دلیل این اوضاع نابسامان انیمیشن را باید در کمبود بودجه و ضعیف شدن حمایت ها جستجو کرد.
*** انیمیشن ایران از تاخت و تاز افتاده
به اعتقاد کارگردان' آخرین ماهی' انیمیشن ایران در سالهای گذشته اوضاع و احوال بهتری داشت حرفه ای ها در کنار مبتدی ها ترکیب هنرمندانه ای به وجود آورده بود و انیمیشن به تولید انبوه رسیده و برای همه فعالان این حوزه کار بود.
اما اکنون رکود بر سر انیمیشن سایه انداخته و بسیاری از هنرمندان این رشته بیکار شده اند و خلاصه کلام انیمیشن ایران اکنون از تاخت و تاز افتاده و آهسته می راند.
*** همدان انیماتور خیز است
صائمین به سابقه طولانی همدان در تولید فیلم انیمیشن اشاره می کند که هنرمندان بسیاری در این زمینه فعالیت می کردند و برخی حتی به درجه استادی هم رسیدند.
به گفته خالق 'آخرین ماهی' همدان انیماتور خیز است؛ نه تنها در عرصه کارگردانی، بلکه در عرصه طراحی، اپراتور، نرم افزار و کمپوزیت استان همدان ید طولانی دارد به طوریکه بسیاری از انیماتورهای برجسته کشور همدانی هستند.
اما همدان به فراخور استعداد و پتانسیلی که دارد، به حق واقعی خود نرسیده و آنگونه که انیمیشن تهران کانون توجه است، تولیدات استانها حمایت نمی شود.
به هرحال در این اوضاع نابسامان صائمین امیدوار است تا پایان سال' آخرین ماهی' را از آب و گل درآورده و آماده نمایش کند تا به یاری محیط زیست بشتابد.
7527/2087
گزارش از: زهرا زارعی** انتشاردهنده: زهرا پیرنیا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.