کتاب درسی انسان و محیط زیست پایه یازدهم تحصیلی در همدان رونمایی شد و دبیران سراسر کشور کارگاه های سه روزه آموزشی- توجیهی درس انسان و محیط زیست را برای آمادگی تدریس در سال تحصیلی جدید، آغاز کردند.
به گزارش ایلنا، این رخداد همزمان با هفته دولت توسط ادارات کل حفاظت محیط زیست و آموزش و پرورش استان همدان در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان انجام شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان در ابتدای مراسم رونمایی از کتاب و افتتاح کارگاه های آموزشی بیان کرد: نظام آموزشی ما در خصوص آموزش محیط زیست دچار یک غفلت مزمن بوده است و این در حالی است که موضوع آموزش محیط زیست در دنیا بالغ بر 70 سال سابقه دارد.
محمدرضا محمدی با بیان اینکه ریشه مشکلات محیط زیست در فقدان آموزش و فرهنگ سازی است بر ارتباط عینی دانش آموزان با طبیعت در جریان آموزش کتاب انسان و محیط زیست و استفاده از فارغ التحصیلان محیط زیست برای آموزش کتاب تاکید کرد.
وی همچنین با اشاره به بین رشتهای بودن درس انسان و محیط زیست ابراز امیدواری کرد: با توجه به اختیاری شدن این درس در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی از سال تحصیلی جدید، درس انسان و محیط زیست برای همه رشتههای دانشگاهی اجباری شود تا از این طریق و ایجاد مسئولیت اجتماعی در این راستا، بتوان بر بحرانهای محیط زیست فائق آمد.
وی اضافه کرد: کارگاه های آموزشی-توجیهی درس انسان و محیط زیست با حضور مربیان 31 استان کشور طی سه روز و در سه گروه با تقسیم بندی جغرافیایی و بومی ادامه خواهد داشت.
سرگروه تالیف و ویراستار علمی کتاب نیز بیان کرد نیروهای آموزش و پرورش میتوانند کتاب را تدریس کنند و افزود: امیدوارم در استخدامیهای بعدی آموزش و پرورش برای تدریس این کتاب از فارغ التحصیلان رشته محیط زیست نیز بهره گرفته شود.
نازیا ملک محمودی با بیان اینکه کار تدوین کتاب انسان و محیط زیست از مهر ماه سال گذشته آغاز شد گفت: این جرقه اولیه است و امیدواریم با تدریس این کتاب، دغدغه ملی در خانوادهها و دانش آموزان ایجاد شود و همه مردم ما بخواهند که محیط زیست پاکی داشته باشیم و برای آن تلاش کنند.
در ادامه کیومرث کلانتری مدیرکل دفتر آموزش سازمان حفاظت محیطزیست به قرائت پیام عیسی کلانتری، رئیس این سازمان پرداخت.
کلانتری در این پیام با تبیین معضلات و بحرانهای محیط زیستی آورده است: تربیت نسلی که دارای فهم محیط زیستی و سواد اکولوژیکی است و انگیزههای درونی و عشق و علاقه خود انگیخته نسبت به شناخت و حفظ محیط زیست دارند کار خطیری است که وظیفه همه ما را در این راه سنگینتر و حساستر میکند.
معاون رئیس جمهور افزوده است: ارتقای فرهنگ زیست محیطی برای آحاد مردم در دستور کار قرار گرفته و همگان بر این امر اتفاق نظر دارند که یکی از ارکان تقویت این امر در هر جامعه آموزش درست در زمان درست است که در این راستا گروه سنی کودکی و نوجوانی مناسبترین زمان برای آموختن است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از این پیام از مولفان کتاب قدردانی کرده است.
مدیرکل دفتر آموزش سازمان حفاظت محیط زیست پس از قرائت پیام به سخنرانی پرداخت و گفت: حفاظت محیط زیست با توسعه در تناقض نیست بلکه مکمل آن است و ما در سازمان حفاظت محیط زیست در پی هدایت توسعه برای رسیدن به توسعه پایدار هستیم تا مجبور نشویم در آینده سهم آیندگان و بودجه مملکت را هزینه بیمدیریتیهای گذشته کنیم.
کلانتری ادامه داد: توسعهای مورد قبول است که در حد ظرفیتهای محیط زیستی باشد و در آینده نه چندان دور با شکست مواجه نشود اما متاسفانه روند توسعه در کشور ما تا امروز پایدار نبوده و آمایش سرزمین در این راستا اجرا نشده است.
وی بیان کرد: بسیاری از اقدامات گذشته ما در راه توسعه برای تامین منافع کوتاه مدت بوده و امروز توجیه ندارد به طوری که تالابها خشک شده و صنعت آب بر در جایی که آب وجود ندارد، محیط زیست ما را دچار چالش کرده است در حالی که بسیاری از پتانسیل های ما در راه توسعه پایدار مغفول مانده است.
وی بیان کرد: راهی نداریم جز اینکه به اصول پایه محیط زیستی و واقعیتهای کشور بازگردیم.
وی تصریح کرد: در فرایند توسعه می بایست مسائل محیط زیستی را مورد توجه قرار دهیم اگرنه در آینده باز هم با چالشهای بیشتری مواجه خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: در تداوم دولت تدبیر و امید برنامههای متنوع محیط زیستی دیده شده است و در دولت دوازدهم به آموزشهای محیط زیستی بیشتر و بهتر توجه خواهد شد.