محمد ناصر نیکبخت در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان, با اشاره به سفر وزیر راه و شهرسازی به همدان برای بازید از پروژه راه آهن و چند طرح عمرانی اظهار داشت: در حال حاضرایستگاه شورین آماده است و مقدمات سفرها فراهم میشود.
استاندار همدان با بیان اینکه یک تا دو هفته بعد از پایان ریل گذاری، سفرها با قطار در همدان آغاز میشود، افزود: با افتتاح و شروع سفرها قولی که در روز خبرنگار سال 93 به خبرنگاران داده بودم محقق و سفر خبرنگاران به مشهد نیز انجام میشود.
به گزارش تسنیم: پروژه راهآهن تهران ـ همدان ـ سنندج به طول 410 کیلومتر، به صورت یک خطه باسرعت طرح 160 کیلومتر در ساعت برای مسافری و 120 کیلومتر در ساعت برای باری طراحی شده است. (مسیر تهران- همدان به طول 260 کیلومتر و مسیر همدان- سنندج به طول150 کیلومتر) این طرح در مسیر خود از شهرهای تهران، رباط کریم، ساوه، فامنین، همدان، بهار، قروه و سنندج عبور میکند.
کلنگ پروژه راهآهن همدان ـ تهران در دولت نهم به زمین خورد تا زیرساختهای حمل و نقل همدان توسعه یابد و همگی از نمایندگان و استاندار وقت تا مردم همدان خوشحال بودند که همدان مورد توجه مسئولان قرار گرفته است ولی نمیدانستند با این پروژه همچون بچه سرراهی برخورد میشود.
دولت نهم این پروژه را برای دولت یازدهم به یادگار گذاشت تا شاید این دولت بتواند اقدامی برای آن انجام داده و مردم همدان پس از چند سال شنیدن وعده و عید این بار صدای سوت قطار را بشنوند.
دولت یازدهم با روی کار آمدن تحریمها را عامل کُندی و تعطیلی پروژه راهآهن همدان-تهران اعلام کرده و تقویت فعالیت این پروژه را منوط به برجام و رفع تحریمها کرده بود.
نبود ریل و کمبود اعتبارات یکی از اصلیترین مشکلات راهآهن همدان - تهران بوده که بارها مسئولان این موضوع را مطرح کردهاند ولی در برخی مقاطع زمانی که ریل وارد کشور میشد کمتر به پروژه راهآهن همدان-تهران تخصیص یافته و بیشتر در سایر پروژههای ریلی مصرف میشد.
با امضای برجام و آغاز اجرای این سند مشترک مسئولان استان همدان چارهای نداشتند جز این که به وعدههای خود مبنی بر فعال شدن پروژه بعد از آغاز برجام جامه عمل بپوشانند و کار به جایی رسید که رئیس جمهور در سفر خود به همدان راهآهن را از جمله پروژههای دارای اولویت دانست و تاکید کرد که این پروژه باید تا پایان سال 95 به اتمام برسد.
انتهای پیام/