به گزارش خبرنگار مهر، ربیعه علی‌محمدی ظهر چهارشنبه در نشست نمایش‌نامه‌خوانی که با همکاری اداره کل کتابخانه‌های عمومی و اداره کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری همدان برگزار شد، اظهار کرد: اگر مادران ما کتابخوانی را تنها با هفته‌ای یک کتاب کم حجم آغاز کنند می‌توانند تأثیرات به مراتب مطلوب‌تری به عنوان یکی از ارکان مهم خانواده و جامعه از خود بر جای بگذارند.

وی با اشاره به اینکه این اتفاق باید از دفتر امور بانوان آغاز شود، افزود: مشاوران امور بانوان در دستگاه‌های مختلف باید با همکاری اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نشست‌های کتابخوانی و نمایش‌نامه خوانی را در محل خدمت خود آغاز و ماهانه یک برنامه را اجرا کنند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان تأکید کرد: در جامعه‌ای که زنان آن اهل مطالعه باشند هیچ فرهنگ غربی و یا مخرب دیگری نمی‌تواند در آن اجتماع رسوخ کند.

وی تصریح کرد: طرح «یک کتاب برای مادر یک کتاب برای فرزند» در همدان به اجرا در می‌آید تا با ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی شاهد کاهش مشکلات جامعه باشیم.

علی‌محمدی با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات و معضلات ما برای این است که نمی‌دانیم چطور در مقابل مسائل مختلف رفتار کرده و عکس العمل مناسبی داشته باشیم ادامه داد: دست یاری به سوی همه زنان تحصیل کرده، مردان کتاب دوست و همه دغدغه‌مندان دراز کرده تا کتاب برای همه افراد جامعه به ویژه مادران و فرزندان ما نهادینه شود.

وی خاطرنشان کرد: بهمن با فاطمیه اول آغاز شد و با تولد حضرت فاطمه زهرا (س) پایان می‌یابد و جا دارد از همه بانوان بخواهیم در این ماه فاطمی هر چه بیشتر از رفتار و اخلاق این بانوی بزرگ تبعیت کنند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری همدان تأکید کرد: اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان یکی از دستگاه‌های موفق فرهنگی است که توسط یک بانو اداره می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز اظهار کرد: نشست‌های نمایش‌نامه خوانی یکی از راه‌های است که برای معرفی کتاب و علاقمند کردن مردم به مطالعه از یک سال پیش در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و به تبع آن در استان همدان آغاز شده است.

عاطفه زارعی با بیان اینکه نمایش‌نامه خوانی به مخاطب کمک می‌کند که با شخصیت‌های مختلف و رویدادهای تاریخی و معاصر آشنایی بیشتری پیدا کند افزود: در مجموع خوانش‌های کتاب به شویه‌های مختلف از جمله نشست‌های کتابخوان، مسابقات کتابخوانی به صورت چاپی و الکترونیکی، پویش فضای مجازی، نمایش‌نامه خوانی برای گروه‌ها سنی مختلف با سلایق گوناگون در کتابخانه‌های عمومی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تمامی این اقدامات برای گسترش زیرساخت‌های فرهنگی کتابخوانی است تصریح کرد: یکی از دغدغه‌های جدی امروز ما انجام اقدامات فرهنگی تأثیر گذار است که بتواند به معرفی و برجسته سازی شخصیت والای حضرت فاطمه زهرا (س) بپردازد.

زارعی با بیان اینکه بسیاری از روایات و قصه‌ها را سینه به سینه از گذشتگان به ما رسیده است، ادامه داد: آنچه در این میان اهمیت دارد، بیان روایات موثق است که بتواند باعث افزایش آگاهی و کاهش مشکلات و معضلات اجتماع شود چرا که شناخت بیشتر باعث تعمق بیشتر بر مسائل می‌شود.

وی در ادامه به بررسی وضعیت کتابخانه‌های عمومی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون پرداخت و گفت: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی ۹ باب کتابخانه عمومی در استان همدانوجود داشت که امروز به ۱۱۶ باب شامل ۷۱ کتابخانه شهری و ۴۴ کتابخانه روستایی و یک کتابخانه سیار شهری افزایش یافته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان اظهار کرد: کتابخانه‌های عمومی روستایی به روستاهای همجوار فاقد کتابخانه نیز خدمات فرهنگی ارائه می‌دهند و تنها محدود به روستای خود نیستند.

زارعی افزود: در سال ۱۳۵۷ تنها ۳ دهم درصد معادل حدود ۴ هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی بودند که امروز به بیش از ۸۰ هزار نفر معادل ۴.۷۶ درصد جمعیت استان رسیده است.

وی با بیان اینکه کتابخانه‌های عمومی تنها مرکزی برای داد و ستد کتاب نیستند تصریح کرد: امروز متخصصان مختلفی در حوزه‌های روانشناسی، کتابداری، فناوری اطلاعات و … در کتابخانه‌های عمومی حضور داشته و با محوریت کتاب به مردم و اعضا خدمات ارائه می‌دهند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان تأکید کرد: کتابخانه‌های عمومی یک پایگاه اجتماعی برای تبادل اندیشه، تجارب و دانش هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1345791
  • منبع: mehrnews.com
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.