ژیلا مهدیآقایی روز چهارشنبه در جلسه اتاق فکر سازمان های مردم نهاد حوزه محیط زیست و منابع طبیعی همدان افزود: سازمان های مردم نهاد دلسوزانه مسائل زیست محیطی را پیگیری می کنند به طوری که سیاست های سازمان در حوزه سمن های زیست محیطی مبتنی بر گفتمان است.
وی با بیان اینکه سازمان محیط زیست جز با همکاری مردم کاری از پیش نمی برد ادامه داد: گفت و گو بین سمن ها و مدیران استان باید در جلسات مرتب و مستمر در حوزه های عمومی و تخصصی دنبال شود.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی و مسئولیتهای اجتماعی سازمان حفاظت محیطزیست ادامه داد: لازمه انتقاد، داشتن اطلاعات صحیح و دانش کافی در کنار ارائه پیشنهاد است در غیر اینصورت انتقاد بدون پشتوانه راهگشا نیست.
مهدیآقایی اضافه کرد: انتظار دفتر مشارکتهای مردمی از سمن های زیست محیطی این است که به عنوان رابطان مدیران و مردم، اختلاف نظرها را کنار بگذارند و به صورت شبکه ای با سایر سمن های محیط زیست کشور تعامل کنند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان نیز همدان را استانی لوکس و در تراز بالا ارزیابی و اضافه کرد: باید طبیعت و سایر امکانات موجود در استان را مراقبت کرده و با جلب همکاری و همراهی مردم به مرحله ای از توسعه پایدار برسیم.
مهرداد نادریفرد شاخص توسعه کشورها را فعالیت های مدنی بیان کرد و گفت: امروزه میزان توسعه کشورها از روی توانایی آنان در حفظ و حراست از محیط زیست سنجیده می شود نه میزان توسعه صنعت آنها و محیط زیست مانند لباس بر بدن است و لباس پاره نمی تواند برازنده یک انسان لوکس باشد.
وی با بیان اینکه مشارکت ها و فعالیت های مدنی خوب برای حفظ محیط زیست لازم است، افزود: زمانی می توان به توسعه دست یافت که مردم برای حفظ محیط زیست دغدغه داشته باشند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان یادآوری کرد: امسال دو و نیم میلیون زائر از جاده های استان همدان تردد کردند و ۱۰۳ ایستگاه صلواتی در مجموع به زائران خدمات ارائه کردند.
نادری فرد گفت: تلاش بر رعایت بهداشت و به حداقل رساندن استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در ایستگاه های صلواتی مورد تاکید بوده است و این ایستگاه ها در این راستا فعالیت کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان نیز در این جلسه اظهار داشت: بیش از ۲۰ سمن زیست محیطی با یک هزار عضو در این استان فعالیت دارند.
محسن جعفرینژادبسطامی به اجرای ۲ برنامه مهم این سازمان با همکاری سمن ها اشاره کرد و گفت: سند جامع آموزش همگانی محیط زیست در همدان تدوین و طرح گردشگری سبز و گردشگری پاک نیز دیگر برنامه ای است که با مشارکت سمن ها در استان پایه ریزی می شود.
وی با یادآوری اینکه سند آمایش استان مبتنی بر بحث گردشگری است افزود: با این نگاه، مدیریت پسماند و پساب، گردشگری پاک و توجه به اکوتوریسم پاک از اولویت های محیط زیست استان است که به عنوان مسائل زیربنایی گردشگری به شمار می رود.
در این نشست از مسئولان هفت موکب و هیات که به مسائل محیط زیست در ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان توجه داشتند با اهدای تندیس سرو عاشورایی قدردانی شد.