به گزارش ایرنا از آنجا که دستیابی به توسعه پایدار، مستلزم حرکت در مسیر برنامه ریزی راهبردی و بکارگیری ظرفیت های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و جغرافیایی یک منطقه است، برنامه محوری و داشتن برنامه راهبردی در فرآیند توسعه منطقه اهمیتی بنیادی دارد، به همین منظور سند راهبردی توسعه ملایر به عنوان دومین شهر پرجمعیت استان همدان با قابلیت ها و استعدادهای ویژه تدوین شد.
شهرستان ملایر با دارا بودن 16.5 درصد از مساحت کل استان، 6 شهر، چهار بخش، 15 دهستان و 205 روستای دارای سکنه و حدود 300 هزار تن جمعیت، از موقعیت جغرافیایی بسیار مطلوبی برخوردار است و دومین شهرستان استان از نظر جمعیت به شمار می رود.
ملایر نخستین مکانی در استان همدان بود که به شبکه ریلی غرب کشور متصل شد و از نظر برخورداری از شبکه راه های ارتباطی اصلی و فرعی دارای موقعیت ممتازی است که بدون شک می تواند مسیر توسعه و رشد این شهرستان را در افق 1400 شتاب بخشد.
اینکه ملایر پس از همدان دومین شهرستان از نظر دارا بودن صنایع و واحدهای تولیدی و صنعتی فعال است و در این حوزه سرمایه گذاری های خوبی نیز صورت گرفته، بدون شک تداوم این روند و جذب سرمایه گذاری بیشتر در این حوزه، شاهراه توسعه ملایر در این سند راهبردی به شمار می رود که می تواند اشتغال پایدار و رونق تولید را افزایش دهد.
وجود واحدهای بزرگ تولیدی و صنعتی همچون صنعت فولاد آلیاژی، شرکت های بافتسان و بافتینه، کیان کُرد، شرکت های فروسیلیس، شرکت لوح زرین و دهها کارخانه فرآوری کشمش و شرکت معادن سرمک، این شهرستان را در حوزه صنعت پیشتاز کرده است و بیانگر ظرفیت های بی پایان در زمینه سرمایه گذاری است، در عین حال که این شهرستان از نظر وجود معاون غنی همچون سیلیس، دولومیت، آندلوزیت، گرونا، سنگ آهن، سرب، روی، فلدسپات و فعالیت واحدهای سیلیس کوبی در شهر ازندریان دارای جایگاه برتری در استان همدان است.
توانمندی های ملایر در جنوب استان همدان به اینجا ختم نمی شود، وجود صنعت ملی مبل و منبت، تاکستان های بی نظیر انگور و جهانی شدن این صنعت، فعالیت بیش از 60 کارخانه فرآوری کشمش، وجود واحدهای صنعتی بزرگ الیاف تایر، طناب های فولادی، ذوب آهن و جاذبه های گردشگری، تفریحی و توریستی از دیگر مزیت هایی است که می تواند محرک توسعه این شهرستان به ویژه در حوزه سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال باشد که به درستی در سند راهبردی طراحی شده است.
در همین چارچوب معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا تدوین سند سه ساله راهبردی توسعه این شهرستان با تدبیر استاندار همدان را نقشه راه و اولویتی مهم برای تحقق شعار مهم سال دانست که به طور قطع با همت و همراهی تمامی مجموعه مدیران دستگاه های اجرایی می توانیم به اهداف ترسیم شده در شعار سال برسیم.
باب الله فتحی با بیان اینکه 43 اولویت مهم در سند راهبردی توسعه ملایر تعیین و تکلیف تمامی دستگاه های اجرایی شهرستان برای افق سه ساله و در قالب سند توسعه عملیاتی مشخص شده است افزود: جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی متناسب با توانمندی های شهرستان در اولویت این سند و محرک توسعه ملایر است.
وی تولید الیاف فولادی، فرآوری آندلوزیت، تولید انواع مبلمان منبت، چوب مصنوعی، پارچه های رومبلی، تولید الیاف کربن، الیاف شیشه، تولید کاغذ از کربنات کلسیم، تولید پوشاک، لاستیک و واحدهای پایین دستی صنایع فولاد را از مهمترین فرصت های سرمایه گذاری این شهرستان در حوزه صنعت و معدن برشمرد که در صورت تمایل سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری، طبق مقررات حمایت همه جانبه از آنها صورت می گیرد.
توسعه و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی زنجیره ارزش بسته بندی محصولات کشاورزی با اولویت صادرات، تکمیل و بازسازی طرح های صیانت از منابع آب، ایجاد خوشه های صنعتی و صنایع دستی همچون مبل و منبت، حصیر و مرواربافی، پوشاک، خیاطی و ترشی و شوری، گسترش شیوه های نوین آبیاری و تکمیل زیرساخت های میراث فرهنگی و گردشگری و جذب توریست با افتتاح شهر زیرزمینی سامن؛ خرید خانه منصوری، مرمت بازار سنتی، ساماندهی و تملک زمین های اطراف یخدان میرفتاح، تملک حریم دژ گوراب و توسعه زیرساخت ارگ باستانی نوشیجان از دیگر اولویت های مد نظر فرماندار ویژه ملایر در سند توسعه این شهرستان بود که باید تا سال 1400 محقق شود.
فتحی بیان کرد: در افق چشم انداز سه ساله این شهرستان باید چهارخطه های محور ملایر به آورزمان و نهاوند، ملایر، آورزمان و شوشاب، ملایر به توره و ملایر به سامن و سه راهی بروجرد تکمیل و تقاطع غیرهمسطح جوزان و میدان تعاون ملایر نیز احداث شود.
وی تکمیل جاده سلامت، مجموعه تفریحی و توریستی بام ملایر و مینی ورد و ایجاد نمایشگاه دائمی مبل و منبت ملایر را از دیگر اقدامات دارای اولویت این سند دانست و افزود: احداث پیاده راه خیام نیز در این مدت باید اجرا شود.
معاون استاندار همدان با اشاره به مزیت های کشاورزی در توسعه ملایر گفت: در این سند مقرر شد طرح فراز و داربستی کردن باغ های انگور در سطح 10 هزار هکتار از اراضی این شهرستان اجرا و المان های انگور در ورودی های شهر ملایر و پنج شهر تابعه نصب شود.
فتحی مبارزه با آفت زنجره مو کرم خراط، توسعه کشت گیاهان دارویی و محصولات گلخانه ای، ارتقای کمیت و کیفیت 45 هزار تن کشمش تولیدی ملایر، توسعه و تکمیل بازارچه های فروش محصولات کشاورزی، ایجاد سوغات سراها، تخصیص ردیف اعتباری برای دائمی کردن جشنواره های انگور و آلبالو احیا و مرمت بیش از 600 رشته قنات را از دیگر اولویت های کشاورزی این شهرستان تا سال 1400 عنوان کرد.
وی تاکید کرد: یکی از اولویت های ما در این سند ثبت جهانی مبل و منبت ملایر و تامین مواد اولیه چوب با ارز دولتی و ثبت جهانی ارگ باستانی نوشیجان است که اقدامات در این زمینه در دست پیگیری است.
در این میان اما حوزه بهداشت و درمان جایگاه ویژه ای را در سند راهبردی توسعه این شهرستان دارد که تسریع در روند تکمیل اورژانس بیمارستان امام حسین(ع)، تکمیل بیمارستان خیرساز در روستای جوراب، توسعه خدمات اورژانس در بیمارستان های این شهر، تکمیل کادر پزشکی بیمارستان دکتر غرضی، راه اندازی بخش رادیوتراپی با مشارکت بخش خصوصی و افزایش رشته های دانشکده علوم پزشکی در اولویت این سند مطرح شده است.
به گفته فرماندار ویژه ملایر برنامه عملیاتی و راهبردی برای احیای تالاب آق گل، ایجاد مرکز پسماند و تولید انرژی، اجرای طرح های نیروگاه خورشیدی، تکمیل زیرساخت های راه آهن، احداث منطقه ویژه اقتصادی سامن، احداث پست های جدید برق و رفع فرسودگی تاسیسات برق خانگی و شهرک ها و نواحی صنعتی این شهرستان و احداث سالن مرکز همایش های ملایر با ظرفیت یکهزار تن، تدوین شده است.
فتحی ادامه داد: مقرر شده است امسال طرح هایی همچون آبرسانی از سد کلان به شهر ملایر، مرحله نخست ورزشگاه پنج هزار نفری، شبکه فاضلاب شهری، طرح توسعه شرکت بافتسان و طرح صنعتی بلوک های سبک به بهره برداری برسند.
وی گفت: در حال حاضر طرح های صنعتی همچون طرح توسعه فروسیلیس غرب پارس و شرکت آهن و سیلیس آذرخش، فروآلیاژ لوتوس(فرومنگنز)، طرح توسعه شرکت بافتسان، بلوک های سبک و طرح تولید فروسیلیس در دست اجرا است که تا سال 1400 باید تکمیل شوند.
معاون استاندار همدان خاطرنشان کرد: در سند راهبردی توسعه این شهرستان به طور میانگین تا سال 1400 هر سال باید سه هزار و 275 مورد اشتغال ایجاد شود.
فتحی ادامه داد: در این راستا امسال ایجاد سه هزار و 233 مورد اشتغال، سال آینده سه هزار و 275 و سال 1400 ایجاد سه هزار و 317 فرصت شغلی در این شهرستان پیش بینی شده است.
وی در عین حال پیش بینی منابع مالی سرمایه گذاری مورد نیاز برای ایجاد اشتغال در سه سال آینده تا افق چشم انداز 1400 را 27 هزار و 866 میلیارد ریال عنوان کرد که امسال میزان سرمایه گذاری هشت هزار و 82 میلیارد ریال، سال آینده 9 هزار و 170 میلیارد ریال و 10 هزار و 614 میلیارد ریال برای سال 1400 پیش بینی شده است.
با این اوصاف تحول اساسی تنها شهرستان ویژه استان همدان باید معطوف به چشم ‌اندازی باشد که در افق سند راهبردی آن تا سال 1400 ترسیم شده است و باید با تحقق این برنامه عملیاتی و توسعه ای، بتواند جایگاه مهم خود را به ویژه در حوزه اقتصادی، کشاورزی و گردشگری ارتقا بخشد، جایگاهی که حالا گام های ملایر را در عرصه های ملی و جهانی محکم تر کرده و آینده ای روشن در رشد و توسعه این شهرستان را نوید می دهد...
7528/2087
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.