«بر اساس یافته های علمی، آبخیزداری به مجموعه اقدام هایی گفته می شود که برای جلوگیری از تخریب خاک در زمان سیلاب و بارش های سیل آسا و تزریق آب های روان به سفره های زیر زمینی انجام می شود.»
امید ذاکری روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برای اجرای این طرح ها 120 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به استقبال استاندار هرمزگان در اجرای این سازه ها بیان داشت: با اجرای این سازه ها، معیشت 70 روستای بشاگرد متحول می شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان اظهار کرد: با احداث هر سازه آبخیزداری پس از وقوع تعداد اندکی سیلاب، 500 متر مربع زمین مسطح با خاک حاصلخیز ایجاد می شود که با توجه به ذخیره آب به راحتی می توان در آن به احداث نخلستان و مزرعه سیر در بشاگرد اقدام کرد.
ذاکری خاطرنشان کرد: اختصاص این سازه ها با هزینه پائین، افزایش آبدهی چشمه ها و ایجاد چشمه های جدید، کنترل فرسایش و حفاظت خاک از دیگر کارگردهای سازه های آبخیزداری است.
وی گفت: بشاگرد از نظر دارا بودن زمین های دشتی مساعد، برای توسعه عملیات کشاورزی و باغداری دارای محدودیت است لذا مردم این شهرستان برای بدون رفت از این وضعیت با استفاده از دانش بومی اقدام به اجرای سازه های آبخیزداری سنگی ملاتی کرده اند و توانستند مقدار قابل توجهی زمین مناسب و با کیفیت ایجاد و در آن به کشت و کار بپردازند.
استان هرمزگان هفت هزار و 451 سازه آبخیزداری با ظرفیت آب گیری سالانه 400 میلیون متر مکعب دارد که هم اکنون کمتر از 15 درصد از این سازه‌ ها ذخیره آب دارند.
طبق آمارهای اعلام شده از ایستگاه های باران سنجی، میزان بارش نزولات جوی در سال آبی (زراعی) گذشته (مهرماه 96 تا پایان فروردین ماه 97) در هرمزگان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 82 درصد کاهش داشته است.
کاهش بارش ‌ها در سطح حوزه آبخیز سد‌های استان هرمزگان بیش از 90 درصد است که این آمار در برخی از ایستگاه‌ ها کاهش 96 درصدی را هم نشان می‌ دهد.
7195/ 6048
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.