رشدیه عالیان به عنوان نویسنده این کتاب در پنج فصل شامل، تعریف، انواع، نظریهها، سطوح و الگوهای به موضوع یادگیری پرداخته است.
بخشهایی از کتاب:
چگونگی یادگیری اجتماعی: در این مبحث باید توجه داشت که مفاهیم یادگیری اجتماعی و نظریه شناخت اجتماعی به یک معنا به کار میروند.
با آنکه در دانش روانشناسی اصطلاح یادگیری اجتماعی برای همگان دارای معنای کاملا روشنی است و هرکس در نظر نخست به مفهوم و کاربرد آن پی میبرد اما برای توضیح بیشتر یادگیری اجتماعی به آن گونه رفتارهایی گفته میشود که در میان افراد جامعه و محیط دارای جنبه تعاملی باشد.
بعضی از این رفتارها ممکن است خوشایند و بعضی دیگر ناخوشایند جلوه کنند و مردم میکوشند به فرزندانشان رفتارهایی را بیاموزند که مورد تایید اکثر افراد جامعه باشند.
البته رفتارهایی که از لحاظ اجتماعی مورد پذیرش قرار میگیرند، نه تنها در هر فرهنگی با هم تفاوت دارند، بلکه در هر گروهی در یک فرهنگ معین نیز با هم فرق میکنند.
چنانکه رفتارهای مرسوم و مورد تایید در هر شهر و منطقهای با شهرها و منطقههای دیگر یکسان نیستند، افزون بر اینها رفتارهای قابل قبول اجتماعی با سن و جنس افراد نیز وابستهاند.
رفتار بزرگسالان با کودکان و جنس مخالف و نیز کودکان با بزرگسالان به گونهای چشمگیر با هم اختلاف دارد، به طور کلی باید آموخت که با هر جنس و دورههای سنی چه رفتاری شایسته و مورد پسند جامعه است.
نکته اصلی این است که یادگیری اجتماعی فقط یک رشته رفتارهای جامعه پسند را شامل نمیشود، بلکه به ما میآموزد که چه رفتارهایی در چه شرایطی قابل قبول نیستند.