دکتر محسن شانقی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال گذشته در استان مرکزی و وجود زیستگاه های مهم مهاجرت پرندگان با هدف پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از ماه ها قبل ستاد راهبری در استان شکل گرفته و در سایه مراقبت های مستمر تاکنون این استان از نظر ابتلای پرندگان به این بیماری پاک است.
وی ادامه داد: امسال برای مقابله و پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مرکزی 2 هزار و 41 مورد پایش و مراقبت، 2 هزار و 937 مورد نمونه برداری و پنج هزار و 874 مورد آزمایش از واحدهای تولید طیور صنعتی و سنتی، زیستگاه ها و مراکز عرضه پرندگان زینتی استان انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی خاطر نشان کرد: 603 آزمایش مشکوک با انجام این آزمایش ها در استان مشاهده و برای انجام تحقیقات بیشتر به تهران فرستاده شد که این آزمایش ها نیز از نظر ابتلا به بیماری منفی گزارش شده است.
دکتر شانقی افزود: 16 گروه فعال متشکل از 32 نفر وظیفه نظارت و بازرسی از واحدهای تولید طیور، زیستگاه های و مراکز عرضه پرندگان در شهرستان های استان مرکزی را برعهده دارند و هفته ای 2 بار این مراکز به صورت تصادفی توسط این افراد مورد بازرسی و بازدید قرار می گیرند.
وی ادامه داد: سه گروه اداره کل دامپزشکی استان مرکزی نیز وظیفه نظارت و بازرسی از کشتارگاه های استان را برعهده دارند و هفته ای 2 بار از نظر ضد عفونی و رعایت اصول بهداشتی توسط این گروه ها مورد بازرسی قرار می گیرند.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: برای پیشگیری از شیوع احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان تا کنون 13 کلاس آموزشی برای مرغداران و تولیدکنندگان و یک نشست برای دامپزشکان در شهرستان های استان برگزار و تحت آموزش های پیشگیرانه و رعایت اصول زیستی قرار گرفتند.
دکتر شانقی افزود: امسال 9 نشست ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در این اداره کل، چهار نشست پدافند زیستی در استانداری مرکزی برای ابلاغ شرح وظایف به دستگاه های اجرایی فعال در حوزه مبارزه و مقابله با این بیماری برگزار شده است.
وی با یاد آوری وجود 850 ومرغداری در استان مرکزی گفت: تا کنون پنج هزار پیامک و دست نوشته های امنیت زیستی و اطلاع رسانی برای پیشگیری از شیوع احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان به این واحدها ارسال شده است.
مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی پیشگیری از شیوع بیماری های دام و طیور در استان را از برنامه های اولویت دار اداره کل دامپزشکی این استان عنوان کرد و افزود: در صورت شیوع احتمالی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان مواد و لباس های ضد عفونی، موتور سم پاش، دستکش، چکمه و موتور سم پاش به میزان کافی تهیه و در اختیار ادارات تابعه در شهرستان ها قرار داده شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیمه واحدها دامداری و مرغداری را تنها راه جبران خسارت واحد های پرورش دام و طیور در زمان بروز حوادث دانست و افزود: تمایل نداشتن تولیدکنندگان به بیمه واحدهای تولیدی خود به دلیل پرداخت نشدن به موقع و به اندازه کافی غرامت به یکی از مشکلات این اداره کل تبدیل شده است.
دکتر شانقی با یادآوری درگیر شدن 16 واحد مرغداری در سطح استان مرکزی با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال گذشته ادامه داد: سه واحد این واحدها پارسال با وجود بروز خسارت های پنج میلیارد ریالی به دلیل نداشتن بیمه کشاورزی نتوانستند از خدمات حمایتی این صندوق بهره مند شوند.
استان مرکزی سومین رتبه کشور را در حوزه تنوع زیستی دارد و تاکنون 335 گونه جانوری شامل 53 گونه پستاندار، 205 گونه پرنده، 54 گونه خزنده، 20 گونه دوزیست، 19 گونه آبزی و 1336گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
سال گذشته 19 کانون آنفلوانزای فوق حاد پرندگان شامل 14 واحد پرورش مرغ تخم گذار، 2 روستا در اطراف تالاب میقان شهرستان اراک و 2 روستا در شهرستان های شازند، خنداب و یک واحد دامداری در شهرستان زرندیه آلوده تشخیص داده شد و 400 هزار قطعه طیور در این واحدها جمع آوری و معدوم شد.
1955/6013/خبرنگار:مهدی عظیمی***انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.