به گزارش ایرنا، غلامرضا فتح آبادی روز یکشنبه در نخستین همایش خودمراقبتی سازمانی در مرکز بهداشت استان مرکزی افزود: 25 درصد از عوامل موثر در مقوله سلامت و مسائل بهداشت و درمانی در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است و 75 درصد شامل در عرصه های اجتماعی است که باید برای آن سرمایه گذاری هدفمند داشت.
وی افزود: 80 درصد بودجه سلامت در حوزه درمان و 20 درصد در امر پیشگیری هزینه می شود در صورتی که در دیگر نقاط دنیا این میزان هزینه بالعکس است و دولت یازدهم 15 درصد بودجه سال 96 را به صورت بهداشت و درمان اختصاص داده است.
فتح آبادی تصریح کرد: سرانه سلامت در کشور 6 میلیون و 30 هزار ریال است درصورتی که در کشورهایی همچون آمریکا این شاخص سه هزار و 800 دلار است و با وجود تلاش های صورت گرفته با استانداردهای موجود در این امر فاصله های بسیاری وجود دارد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی تصریح کرد: براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، ایران در شاخص های الگوی مصرف با استانداردهای جهانی فاصله معناداری دارد به طوری که مصرف دارو در کشور سه برابر میانگین مصرف جهانی است و پزشکان ایرانی برای هر بیمار سه و 6 دهم قلم دارو تجویز می کنند و این شاخص در جهان حدود 2 قلم دارو است.
وی اضافه کرد: مصرف سرانه شکر در ایران 30 کیلوگرم است درحالیکه استاندارد جهانی آن پنج کیلوگرم عنوان شده است.
وی اضافه کرد: مصرف سرانه روغن در ایران 20 کیلوگرم، نمک 15 گرم در روز (سه برابر استاندارد جهانی)و نان 6 برابر استانداردهای دنیا است و این الگوی تغذیه ای برای سلامت زنگ خطری جدی است.
فتح آبادی اظهار کرد: بیش از پنج میلیون نفر در کشور از دیابت رنج می برند و 76 درصد بار بیماری های غیرواگیر مربوط به دیابت استو این درشرایطی است که مردم آشنایی و آگاهی کافی را نیز در حوزه پیشگیری از این بیماری ندارند.
وی با اشاره به اضافه وزن 50 میلیون نفر در کشور و مازاد بودن 30 درصد غذای مصرفی ،گفت: سالانه 110 میلیارد ریال فست فود توسط ایرانیان مصرف می شود، 40 درصد مردم مبتلا به کبد چرب هستند و 80 درصد نیز تحرک فیزیکی کافی ندارند که تغییر این سبک زندگی ضروریست.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی بیان کرد: سالانه 52 هزار در کشور بر اثر مصرف دخانیات و سیگار جان خود را از دست می دهند که این امر روزانه یکهزار و 200 میلیارد ریال به کشور خسارت وارد می کند و به هر میزان افزایش تعداد متخصصان در کشور صورت گیرد بدون توجه به امر خودمراقبتی همچنان با شاخص های سلامت جهانی فاصله بسیار داریم و باید تمرکز برنامه ها و فعالیت های حوزه سلامت به امر خودمراقبتی مصروف شود.
وی توضیح داد: در هر سال 30 تا 40 هزار نوزاد معلول در کشور متولد می شود که 80 درصد این تولدها قابل پیشگیری است ودر استان مرکزی که یکی از استان های سرآمد در تولد نوزاد معلول است 30 درصد ازدواج ها فامیلی انجام می شود.
وی ادامه داد: اکثر زوج ها در وصلت های فامیلی اقدام به انجام آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج نمی کنند و این غفلت باعث شده است که سالانه 100 تا 150 نوزاد مبتلا به هموفیلی و تالاسمی در کشور متولد شود.
فتح آبادی گفت: مطالعات بیانگر آن است که 50 درصد مردم دچار کمبود ویتامین D هستند و تحقیقات بر کارکنان زن در اراک مهر تایید بر این نقصان سلامتی است .
وی یادآور شد: همچنین سرانه مصرف شیر نیز در استان مرکزی پایین است و درحالیکه این سرانه در جهان 300 تا 500 لیتر است کدر ایران و استان مرکزی نزدیک به 70 لیتر می باشد.
وی اظهار کرد: 70 درصد مردم دچار سوء تغذیه هستند و این چالش عامل 31 درصد بیماری های قلبی و عروقی در کشور است بر همین اساس طرح بسیج تغذیه در کشور راه اندازی شده که می طلبد ادارات و سازمان های نیز در این راستا تعامل لازم را به حوزه سلامت و مرکز بهداشت استان داشته باشند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی با تاکید بر سلامت و بهداشت روانی افزود: توجه به سلامت روان در کنار سلامت و بهداشت جسم مسئله ای اساسی است و آمارها بیانگر آن است که ر 29 درصد جامعه به یکی از انواع اختلال های روانی مبتلا هستند و 40 درصد بار بیماری های جسمی ناشی از بیماری های روانی است.
وی گفت: ثبت 600 هزار مورد نزاع در پزشکی قانونی در سال نشان از نبود بهداشت روانی در جامعه دارد و علاوه بر این 70 درصد مردم دچار سوءظن هستند که این امر می تواند حذف افراد از مدار کاری و تحمیل خسارت سنگین را به جامعه را در پی داشته باشد.
فتح آبادی عنوان کرد: در قانون برنامه ششم توسعه کشور دولت موظف به تدوین سند بهداشت روانی شده است که اثرات مثبتی در پی خواهد داشت.
وی، انزوای اجتماعی در فضای کاری را یکی از جنایت های انسانی دانست و افزود: این عارضه 32 درصد منجر به مرگ زودرس افراد و خسارات روحی بالایی می شود.
وی اظهار کرد: 80 درصد دیابت نوع 2 و یک سوم سرطان ها با خودمراقبتی و آموزش قابل پیشگیری است و این امر اهمیت خودمراقبتی را نشان می دهد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی افزود: سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر با 13 شاخص در کشور تدوین و ابلاغ شده است و براساس آن باید 30 درصد استعمال دخانیات را کاهش یابد که در این راستا موفق عمل شده اما در زمینه مهار مصرف قلیان اقدامات بیشتری باید انجام شود.
وی اضافه کرد: کاهش و اصلاح 25 درصدی کم تحرکی، کاهش 25 درصدی شیوع پرفشاری خون و دسترسی 70 درصدی مردم به مشاوره و پیشگیری و کاهش 10 درصدی مرگ ناشی از مواد مخدر و افزایش 20 درصدی دسترسی به درمان برای بیماری های روحی و روانی از دیگر شاخص های مورد نظر براساس این سند است.
فتح آبادی بیان کرد: پیوند بین دستگاه های اجرایی با مرکز بهداشت و ارتباط دائم با رابطان سلامت و انعکاس چالش های موجود در حوزه سلامت ادارات و سازمان های دولتی می تواند نقش موثری در ارتقای سطح سواد سلامت و همچنین کاهش عوامل خطر داشته باشد و ادارات می توانند با انعقاد قرارداد با بیمه های تکمیلی مباحث غربالگری و مشاوره را مورد توجه قرار دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این همایش اظهار کرد: خودمراقبتی یکی از اهداف اصلی حوزه بهداشت و درمان کشور است و برنامه تحول نظام سلامت ترویج و توسعه خودمراقبتی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر جواد نظری گفت: پیشگیری بخش کوچکی را از برنامه های حوزه سلامت به خود اختصاص داده است و مدیریت عوامل خطر و مدیریت کسب زندگی بر پیشگیری ارحج دانسته می شود.
وی عوامل سبک زندگی فردی، شبکه های اجتماعی و گروهی، شرایط کار و زندگی و شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی را عوامل موثر بر سلامت جامعه عنوان کرد.
نظری بیان کرد: برای بهبود شرایط در حوزه سلامت باید به سمت کنترل بیماری های غیر واگیر حرکت کرد به طوری که شاخص و عوامل خطر را مدیریت کرد، میزان شیوع فشارخون در سال 88 در استان مرکزی 14 و 32 صدم درصد بود درحالیکه شاخص کشوری آن 16 و 59 صدم درصد بود و در سال 95 نیز این شاخث در استان مرکزی با توجه به اینکه اهداف تعیین شده 10 درصد بود به 29 و 9 دهم درصد افزایش رسید و عدد آن در کشور نیز 47 درصد براورد شد.
وی گفت: 9 و 95 صدم درصد شاخص قندخون در سال 88 به 9 و چهار دهم درصد در سال 95 رسید و شیوع این عامل خطر در کشور نیز در سال 95، 9 و نیم درصد ثبت شد.
وی بیان کرد: میزان چاقی در استان در بازه زمانی مذکور 57 درصد به ثبت رسیده است که شیوع آن در کشور 59 درصد است همچنین فعالیت فیزیکی کم در استان مرکزی 89 درصد و در کشور 90 و سه دهم درصد، مصرف روانه سیگار استان مرکزی 14 و سه دهم درصد و در کشور 10 و یک دهم درصد گزارش شده است که باید برای جلوگیری از ابتلا به بیماری ها مورد توجه قرار گیرند.
نظری اظهار کرد: کنترل عوامل خطر کیفیت و امید به زندگی را افزایش می دهد و طبق بررسی ها در سال 94، امید به زندگی در مردان 73 تا 76 سال و در زنان بیش از 76 سال بودکه در مقایسه با برخی کشورها همچون ژاپن با امید به زندگی 90 سال رقم بالایی نیست.
وی توضیح داد: براساس پیش بینی ها 65 تا 80 درصد مراقبت های سلامتی به وسیله مردم و خانواده و بدون دخالت مختصصان ممکن است و با تغییر روش زندگی در ارتقای سلامت باید برنامه ریزی صورت گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به پیشگیری 80 درصد بیماری های قلبی و عروقی با خودمراقبتی ،گفت: 90 درصد ابتلا به دیابت نوع 2 و یک سوم سرطان ها ناشی از روش ها و سبک زندگی نادرست است و باید ضمن توجه به عوامل خطر، مصرف الکل، دخانیات، رژیم غذایی ناسالم و فعالیت های فیزیکی کم را کنترل و کاهش داد.
وی تاکید کرد: با خود مراقبتی می توان 40 درصد کاهش مراجعه به پزشکان عمومی، 17 درصد کاهش مراجعه به پزشکان متخصص، 50 درصد کاهش مراجعه به اورژانس، 50 درصد کاهش بستری در بیمارستان، 50 درصد کاهش غیبت روزهای کاری کاهش مصرف و تعدیل دارو، افزایش رضایتمندی بیماران، کاهش هزینه های بهداشتی و افزایش کیفیت زندگی را رقم زد.
نظری اظهار کرد: تاکنون 48 هزار و 680 نفر به عنوان سفیران سلامت در استان مرکزی جذب شده اند که پوشش خودمراقبتی در استان مرکزی به 18 و 62 صدم درصد رسیده است و از این تعداد 36 درصد مرد و بقیه زن هستند و با توجه به اینکه مردان بیشتر در معرض عوامل خطر هستند باید درصد مشارکت مردان را افزایش داد.
وی افزود: کمیجان با 35 درصد و محلات با 13 درصد بیشترین و کمترین میزان سفیران سلامت را به خود اختصاص داده اند.
نظری اضافه کرد: در خودمراقبتی اجتماعی با همکاری شوراها شهر و روستا بپوشش 65 و 36 صدم درصدی حاصل شده و 890 گروه خودیاری در قالب پنج هزار و 643 نفر در استان مرکزی در امر خودمراقبتی با مرکز بهداشت همکاری می کنند.
وی گفت: در بحث سفیران سلامت مدارس 15 هزار دانش آموز و 9 هزار و 700 معلم و کادر آموزشی درگیر این طرح شده اند و 6 هزار و 335 دانشجو نیز طرح خودمراقبتی دانشجویی را دنبال می کنند.
رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی خاطر نشان کرد: استان مرکزی 35 درصد از خودمراقبتی سازمانی را به انجام رسانده است و کمیجان با 79 درصدو شازند با 13 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین میزان خودمراقبتی سازمانی را ثبت کرده اند.
در راستای برنامه تحول نظام سلامت به ازای هر 800 تا هزارو 500 نفر یک خانه بهداشت، به ازای هر چهار تا پنج هزار نفر یک مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و به ازای هر 25 تا 50 هزار نفر یک مرکز خدمات جامع سلامت شهری در نظر گرفته شده است.
25 مرکز خدمات جامع سلامت و 68 پایگاه سلامت در استان مرکزی فعال است که از بین 68 پایگاه سلامت 38 پایگاه در دولت یازدهم احداث و 30 مرکز نیز نوسازی و بهسازی شده است.
از آغاز استقرار دولت تدبیر و امید و در راستای برنامه تحول نظام سلامت 375 نفر به عنوان کارشناس بهداشت محیط، تعذیه و روانشناس جذب این مراکز و پایگاه ها شده اند که همه خدمات خود را به صورت رایگان به مراجعان ارائه می کنند.
6992/6013/خبرنگار: آذر اسفندیاری***انتشاردهنده:مژگان حیدری
وی افزود: 80 درصد بودجه سلامت در حوزه درمان و 20 درصد در امر پیشگیری هزینه می شود در صورتی که در دیگر نقاط دنیا این میزان هزینه بالعکس است و دولت یازدهم 15 درصد بودجه سال 96 را به صورت بهداشت و درمان اختصاص داده است.
فتح آبادی تصریح کرد: سرانه سلامت در کشور 6 میلیون و 30 هزار ریال است درصورتی که در کشورهایی همچون آمریکا این شاخص سه هزار و 800 دلار است و با وجود تلاش های صورت گرفته با استانداردهای موجود در این امر فاصله های بسیاری وجود دارد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی تصریح کرد: براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، ایران در شاخص های الگوی مصرف با استانداردهای جهانی فاصله معناداری دارد به طوری که مصرف دارو در کشور سه برابر میانگین مصرف جهانی است و پزشکان ایرانی برای هر بیمار سه و 6 دهم قلم دارو تجویز می کنند و این شاخص در جهان حدود 2 قلم دارو است.
وی اضافه کرد: مصرف سرانه شکر در ایران 30 کیلوگرم است درحالیکه استاندارد جهانی آن پنج کیلوگرم عنوان شده است.
وی اضافه کرد: مصرف سرانه روغن در ایران 20 کیلوگرم، نمک 15 گرم در روز (سه برابر استاندارد جهانی)و نان 6 برابر استانداردهای دنیا است و این الگوی تغذیه ای برای سلامت زنگ خطری جدی است.
فتح آبادی اظهار کرد: بیش از پنج میلیون نفر در کشور از دیابت رنج می برند و 76 درصد بار بیماری های غیرواگیر مربوط به دیابت استو این درشرایطی است که مردم آشنایی و آگاهی کافی را نیز در حوزه پیشگیری از این بیماری ندارند.
وی با اشاره به اضافه وزن 50 میلیون نفر در کشور و مازاد بودن 30 درصد غذای مصرفی ،گفت: سالانه 110 میلیارد ریال فست فود توسط ایرانیان مصرف می شود، 40 درصد مردم مبتلا به کبد چرب هستند و 80 درصد نیز تحرک فیزیکی کافی ندارند که تغییر این سبک زندگی ضروریست.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی بیان کرد: سالانه 52 هزار در کشور بر اثر مصرف دخانیات و سیگار جان خود را از دست می دهند که این امر روزانه یکهزار و 200 میلیارد ریال به کشور خسارت وارد می کند و به هر میزان افزایش تعداد متخصصان در کشور صورت گیرد بدون توجه به امر خودمراقبتی همچنان با شاخص های سلامت جهانی فاصله بسیار داریم و باید تمرکز برنامه ها و فعالیت های حوزه سلامت به امر خودمراقبتی مصروف شود.
وی توضیح داد: در هر سال 30 تا 40 هزار نوزاد معلول در کشور متولد می شود که 80 درصد این تولدها قابل پیشگیری است ودر استان مرکزی که یکی از استان های سرآمد در تولد نوزاد معلول است 30 درصد ازدواج ها فامیلی انجام می شود.
وی ادامه داد: اکثر زوج ها در وصلت های فامیلی اقدام به انجام آزمایش ژنتیک قبل از ازدواج نمی کنند و این غفلت باعث شده است که سالانه 100 تا 150 نوزاد مبتلا به هموفیلی و تالاسمی در کشور متولد شود.
فتح آبادی گفت: مطالعات بیانگر آن است که 50 درصد مردم دچار کمبود ویتامین D هستند و تحقیقات بر کارکنان زن در اراک مهر تایید بر این نقصان سلامتی است .
وی یادآور شد: همچنین سرانه مصرف شیر نیز در استان مرکزی پایین است و درحالیکه این سرانه در جهان 300 تا 500 لیتر است کدر ایران و استان مرکزی نزدیک به 70 لیتر می باشد.
وی اظهار کرد: 70 درصد مردم دچار سوء تغذیه هستند و این چالش عامل 31 درصد بیماری های قلبی و عروقی در کشور است بر همین اساس طرح بسیج تغذیه در کشور راه اندازی شده که می طلبد ادارات و سازمان های نیز در این راستا تعامل لازم را به حوزه سلامت و مرکز بهداشت استان داشته باشند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی با تاکید بر سلامت و بهداشت روانی افزود: توجه به سلامت روان در کنار سلامت و بهداشت جسم مسئله ای اساسی است و آمارها بیانگر آن است که ر 29 درصد جامعه به یکی از انواع اختلال های روانی مبتلا هستند و 40 درصد بار بیماری های جسمی ناشی از بیماری های روانی است.
وی گفت: ثبت 600 هزار مورد نزاع در پزشکی قانونی در سال نشان از نبود بهداشت روانی در جامعه دارد و علاوه بر این 70 درصد مردم دچار سوءظن هستند که این امر می تواند حذف افراد از مدار کاری و تحمیل خسارت سنگین را به جامعه را در پی داشته باشد.
فتح آبادی عنوان کرد: در قانون برنامه ششم توسعه کشور دولت موظف به تدوین سند بهداشت روانی شده است که اثرات مثبتی در پی خواهد داشت.
وی، انزوای اجتماعی در فضای کاری را یکی از جنایت های انسانی دانست و افزود: این عارضه 32 درصد منجر به مرگ زودرس افراد و خسارات روحی بالایی می شود.
وی اظهار کرد: 80 درصد دیابت نوع 2 و یک سوم سرطان ها با خودمراقبتی و آموزش قابل پیشگیری است و این امر اهمیت خودمراقبتی را نشان می دهد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی افزود: سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر با 13 شاخص در کشور تدوین و ابلاغ شده است و براساس آن باید 30 درصد استعمال دخانیات را کاهش یابد که در این راستا موفق عمل شده اما در زمینه مهار مصرف قلیان اقدامات بیشتری باید انجام شود.
وی اضافه کرد: کاهش و اصلاح 25 درصدی کم تحرکی، کاهش 25 درصدی شیوع پرفشاری خون و دسترسی 70 درصدی مردم به مشاوره و پیشگیری و کاهش 10 درصدی مرگ ناشی از مواد مخدر و افزایش 20 درصدی دسترسی به درمان برای بیماری های روحی و روانی از دیگر شاخص های مورد نظر براساس این سند است.
فتح آبادی بیان کرد: پیوند بین دستگاه های اجرایی با مرکز بهداشت و ارتباط دائم با رابطان سلامت و انعکاس چالش های موجود در حوزه سلامت ادارات و سازمان های دولتی می تواند نقش موثری در ارتقای سطح سواد سلامت و همچنین کاهش عوامل خطر داشته باشد و ادارات می توانند با انعقاد قرارداد با بیمه های تکمیلی مباحث غربالگری و مشاوره را مورد توجه قرار دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این همایش اظهار کرد: خودمراقبتی یکی از اهداف اصلی حوزه بهداشت و درمان کشور است و برنامه تحول نظام سلامت ترویج و توسعه خودمراقبتی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر جواد نظری گفت: پیشگیری بخش کوچکی را از برنامه های حوزه سلامت به خود اختصاص داده است و مدیریت عوامل خطر و مدیریت کسب زندگی بر پیشگیری ارحج دانسته می شود.
وی عوامل سبک زندگی فردی، شبکه های اجتماعی و گروهی، شرایط کار و زندگی و شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و زیست محیطی را عوامل موثر بر سلامت جامعه عنوان کرد.
نظری بیان کرد: برای بهبود شرایط در حوزه سلامت باید به سمت کنترل بیماری های غیر واگیر حرکت کرد به طوری که شاخص و عوامل خطر را مدیریت کرد، میزان شیوع فشارخون در سال 88 در استان مرکزی 14 و 32 صدم درصد بود درحالیکه شاخص کشوری آن 16 و 59 صدم درصد بود و در سال 95 نیز این شاخث در استان مرکزی با توجه به اینکه اهداف تعیین شده 10 درصد بود به 29 و 9 دهم درصد افزایش رسید و عدد آن در کشور نیز 47 درصد براورد شد.
وی گفت: 9 و 95 صدم درصد شاخص قندخون در سال 88 به 9 و چهار دهم درصد در سال 95 رسید و شیوع این عامل خطر در کشور نیز در سال 95، 9 و نیم درصد ثبت شد.
وی بیان کرد: میزان چاقی در استان در بازه زمانی مذکور 57 درصد به ثبت رسیده است که شیوع آن در کشور 59 درصد است همچنین فعالیت فیزیکی کم در استان مرکزی 89 درصد و در کشور 90 و سه دهم درصد، مصرف روانه سیگار استان مرکزی 14 و سه دهم درصد و در کشور 10 و یک دهم درصد گزارش شده است که باید برای جلوگیری از ابتلا به بیماری ها مورد توجه قرار گیرند.
نظری اظهار کرد: کنترل عوامل خطر کیفیت و امید به زندگی را افزایش می دهد و طبق بررسی ها در سال 94، امید به زندگی در مردان 73 تا 76 سال و در زنان بیش از 76 سال بودکه در مقایسه با برخی کشورها همچون ژاپن با امید به زندگی 90 سال رقم بالایی نیست.
وی توضیح داد: براساس پیش بینی ها 65 تا 80 درصد مراقبت های سلامتی به وسیله مردم و خانواده و بدون دخالت مختصصان ممکن است و با تغییر روش زندگی در ارتقای سلامت باید برنامه ریزی صورت گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به پیشگیری 80 درصد بیماری های قلبی و عروقی با خودمراقبتی ،گفت: 90 درصد ابتلا به دیابت نوع 2 و یک سوم سرطان ها ناشی از روش ها و سبک زندگی نادرست است و باید ضمن توجه به عوامل خطر، مصرف الکل، دخانیات، رژیم غذایی ناسالم و فعالیت های فیزیکی کم را کنترل و کاهش داد.
وی تاکید کرد: با خود مراقبتی می توان 40 درصد کاهش مراجعه به پزشکان عمومی، 17 درصد کاهش مراجعه به پزشکان متخصص، 50 درصد کاهش مراجعه به اورژانس، 50 درصد کاهش بستری در بیمارستان، 50 درصد کاهش غیبت روزهای کاری کاهش مصرف و تعدیل دارو، افزایش رضایتمندی بیماران، کاهش هزینه های بهداشتی و افزایش کیفیت زندگی را رقم زد.
نظری اظهار کرد: تاکنون 48 هزار و 680 نفر به عنوان سفیران سلامت در استان مرکزی جذب شده اند که پوشش خودمراقبتی در استان مرکزی به 18 و 62 صدم درصد رسیده است و از این تعداد 36 درصد مرد و بقیه زن هستند و با توجه به اینکه مردان بیشتر در معرض عوامل خطر هستند باید درصد مشارکت مردان را افزایش داد.
وی افزود: کمیجان با 35 درصد و محلات با 13 درصد بیشترین و کمترین میزان سفیران سلامت را به خود اختصاص داده اند.
نظری اضافه کرد: در خودمراقبتی اجتماعی با همکاری شوراها شهر و روستا بپوشش 65 و 36 صدم درصدی حاصل شده و 890 گروه خودیاری در قالب پنج هزار و 643 نفر در استان مرکزی در امر خودمراقبتی با مرکز بهداشت همکاری می کنند.
وی گفت: در بحث سفیران سلامت مدارس 15 هزار دانش آموز و 9 هزار و 700 معلم و کادر آموزشی درگیر این طرح شده اند و 6 هزار و 335 دانشجو نیز طرح خودمراقبتی دانشجویی را دنبال می کنند.
رئیس مرکز بهداشت استان مرکزی خاطر نشان کرد: استان مرکزی 35 درصد از خودمراقبتی سازمانی را به انجام رسانده است و کمیجان با 79 درصدو شازند با 13 درصد به ترتیب بیشترین و کمترین میزان خودمراقبتی سازمانی را ثبت کرده اند.
در راستای برنامه تحول نظام سلامت به ازای هر 800 تا هزارو 500 نفر یک خانه بهداشت، به ازای هر چهار تا پنج هزار نفر یک مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و به ازای هر 25 تا 50 هزار نفر یک مرکز خدمات جامع سلامت شهری در نظر گرفته شده است.
25 مرکز خدمات جامع سلامت و 68 پایگاه سلامت در استان مرکزی فعال است که از بین 68 پایگاه سلامت 38 پایگاه در دولت یازدهم احداث و 30 مرکز نیز نوسازی و بهسازی شده است.
از آغاز استقرار دولت تدبیر و امید و در راستای برنامه تحول نظام سلامت 375 نفر به عنوان کارشناس بهداشت محیط، تعذیه و روانشناس جذب این مراکز و پایگاه ها شده اند که همه خدمات خود را به صورت رایگان به مراجعان ارائه می کنند.
6992/6013/خبرنگار: آذر اسفندیاری***انتشاردهنده:مژگان حیدری
کپی شد