احمد اسدی روز در گفت و گو با ایرنا افزود: در سال گذشته 350 کیلوگرم محصول زعفران در استان مرکزی تولید شد که این شاخص در سال زراعی جاری به 500 کیلوگرم افزایش یافته است.
وی ادامه داد: محصول زعفران پارسال در سطح 147 هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی کشت می شد که با توجه به توصیه ها، مزایای اقتصادی، بازار فروش و برنامه های ترویجی جهاد کشاورزی تولید آن امسال به 170 هکتار از اراضی این استان افزایش یافته است.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: هم اکنون 450 بهره بردار مستقیم در زمینه تولید محصول زعفران در استان مرکزی وجود دارد و عمده محصول تولیدی مصرف داخلی در استان داشته و مازاد نیز به سایر استان ها ارسال می شود.
اسدی خاطر نشان کرد: انجام مراحل کشت، برداشت و فرآوری محصول زعفران به صورت دستی موجب شده کشاورزان علاقه بیشتری به تولید این محصول داشته باشند و از جمله عوامل افزایش تولید 20 هکتاری در استان مرکزی است.
وی ادامه داد: اجرای مراحل تولید زعفران به صورت دستی و اقلیم مناسب استان مرکزی موجب افزایش روز افزود سطح زیر کشت این محصول در این استان است و پیش بینی می شود در آینده نزدیک این استان به یکی از استان های پیشرو در تولید محصول زعفران تبدیل شود.
معاون باغبانی جهاد کشاورزی استان مرکزی شهرستان های خمین، محلات، دلیجان و کمیجان را از مهمترین کانون های تولید محصول زعفران در این استان عنوان کرد و ادامه داد: شهرستان های خمین و کمیجان بیشترین سطح زیر کشت و تولید محصول زعفران در استان را به خود اختصاص داده اند و تولید زعفران در این شهرستان ها روند رو به رشد دارد.
اسدی افزود: ایجاد شرکت تعاونی زعفران کاران استان برای افزایش تولید و زمینه توسعه صادرات زعفران از برنامه های اولویت دار جهاد کشاورزی این استان است و امید می رود با ایجاد این تعاونی زمینه صادرات زعفران به صورت مستقیم از این استان به خارج کشور فراهم شود.
استان مرکزی با وجود صنعتی بودن جزء 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعالند.
670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و دو دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می شود.
سالانه محصولات کشاورزی در 346 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی شامل 182 هزار هکتار معادل 52 درصد زیر کشت محصولات آبی و 164 هزار هکتار معادل 48 درصد زیر کشت محصولات دیم قرار می گیرد.
محصول گندم، جو، کلزا، چقندر قند، سیب زمینی، ذرت علوفه ای و لوبیا مهمترین محصولات کشاورزی استان مرکزی ره به خود اختصاص داده است.
1955/6013/ خبرنگار: مهدی عظیمی** انتشاردهنده:مژگان حیدری
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.