« زهرا عابدینی» روز یکشنبه در نشست با سازمانهای مردم نهاد استان مرکزی در اراک افزود: از این تعداد سمنT هفت هزار سازمان غیردولتی از وزارت کشور مجوز فعالیت گرفته اند.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی، تحقق نظام جمهوری اسلامی براساس ۲ اصل حاکمیت مردم و اسلام بنا شده است.
عابدینی افزود: در چارچوب استقرار حکومت اسلامی شاهد توسعه نهادهای اجتماعی، احزاب و تشکلها هستیم و قبل از انقلاب اسلامی 600 تشکل غیردولتی در کشور به ثبت رسیده بود که بیشتر آنها در حوزه خیریه فعالیت داشتند.
وی اظهار داشت: سازمانهای غیردولتی قرارگاه بین افکار عمومی و دولت هستند که در حوزه تصمیمگیری، آموزش و اطلاع رسانی حدفاصل بین جامعه و دولت را پر میکنند.
عابدینی افزود: پایگاه ارایه خدمات حمایتی از نقشهای اجتماعی تشکلهای غیر دولتی است که باید بر جنبه کیفی آن بیشتر توجه شود.
وی اظهار داشت: نظارت سازمانهای غیر دولتی و دیدهبانی اجتماعی مهمترین کارکرد این سازمانها به شمار میرود.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: سازمانهای غیر دولتی یکی از عوامل مبارزه با فساد هستند و میتوانند با استفاده از ظرفیت خود مسوولان را در قبال وظایف به پاسخگویی ملکف کنند.
عابدینی افزود: نظام اجتماعی زمانی سالم است که از مجاری اطلاع رسانی و نظارت همگانی سازمان های فعال در چارچوب کاهش فساد و استقرار نظام عدالت محور استفاده کند.
وی اظهار داشت: اتفاق خوبی که اخیرا توسط دستگاه قضا شکل گرفته است رویکرد مطلوب این دستگاه به نقش سازمانهای غیر دولتی در مبارزه با فساد است که از این قوه قدردانی میشود.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: هرچه قدر مطالبهگری سازمانهای مردم نهاد بیشتر باشد بهتر میتوان تلاش کرد تا شرایط قانونی برای رسیدن به مطالبات و کاهش کمبودها برطرف شود.
عابدینی افزود: رویکرد دولت در وزارت کشور در مشارکت اجتماعی مبتنی بر توجه به ظرفیت سازمانهای مردم نهاد در حوزه سیاستگذاری و تصمیم گیری است.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: اگر پایگاههای اجتماعی تقویت شوند بسیاری از مطالبات مردم در تنش اجتماعی قابل حل و فصل هستند.
عابدینی افزود: نباید با فعالیتهای اجتماعی برخورد سلبی صورت گیرد که این مهم از توسعه مشارکت اجتماعی میکاهد.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: در تلاش هستیم تا مرکز توانمندسازی برای سازمان های غیردولتی با هدف ارایه آموزشهای تخصصی برای اعضا ایجاد کنیم.
عابدینی افزود: کیفیسازی و ظرفیتسازی سمن ها و نظارت بر سازمانهای غیر دولتی ۲ مقوله مورد توجه در وزارت کشور است که در جهت تقویت سازمانهای مردم نهاد به آن توجه شده است.
وی اظهار داشت: ۲۲ شبکه سازمانهای غیردولتی در کشور وجود دارد که نه تنها تخصصی نیستند بلکه هیچ کدام کارکرد نظارتی ندارند و تبدیل به تشکلهایی شده اند که هم افزایی را در سازمان های غیر دولتی شکل میدهند.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: سازمانهای مردم نهاد نباید مشمول مالیات شوند و این مجموعه از فقدان بیمه و خدمات این حوزه نیز بی بهره است که تلاشها برای رفع مشکلات آنان در حال انجام است.
عابدینی در بخش دیگری از سخنانش گفت: خانه سازمانهای غیردولتی استان مرکزی با وجود عملکرد مطلوب در سالهای گذشته با تهدیداتی روبرو شده است.
وی با یادآوری اینکه به تمام مسایل کوچک و بزرگ خانه سازمانهای مردم نهاد استان مرکزی اشراف دارم، اظهار داشت: این خانه مشکلات حقوقی دارد که علت آن در اساسنامه این خانه است.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: اساسنامه خانه سازمان های مردم نهاد استان مرکزی ضعیف است و نکات حقوقی دارد که نقاط ضعف آن در یک هفته قابل رفع است اما نباید بساط این خانه جمع شود.
عابدینی افزود: آخرین مرحله درباره این خانه، مقوله انحلال است و به صرف اختلافات داخلی، این خانه در استان منحل نخواهد شد.
وی اظهار داشت: انحلال خانه سازمانهای مردم نهاد استان مرکزی آخرین پیشنهاد است و باید ساختار معیوب آن اصلاح و مستندات محکمه پسند ارایه و یا انحلال خود خواسته شکل گیرد.
وی ادامه داد: ضعفها و نواقص اساسنامه خانه سازمان های مردم نهاد استان مرکزی که اشکالات قانونی است باید در اولین فرصت رفع شود.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: بعد از رفع نواقص در گام دوم باید انتخابات فوق العاده مجمع سازمانهای مردم نهاد استان مرکزی برگزار شود.
عابدینی افزود: باید از ۵۰۰ سمن استان در این انتخابات حداقل ۲۰۰ سمن مشارکت داشته باشند.
وی اظهار داشت: این انتخابات باید به صورت آزاد برگزار و با تشکیل هیات مدیره جدید مشکلات خانه حل و فصل شود.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: اصلاح اساسنامه خانه سازمان های مردم نهاد استان مرکزی ظرف مدت هفته آینده انجام خواهد شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز گفت: انجام فعالیتهای داوطلبانه اولین خصوصیت سازمانهای مردم نهاد است و انتخابات به عنوان کار داوطلبانه به شمار می رود.
«بهروز اکرمی» افزود: سازمان های مردم نهاد نمیتوانند کار سیاسی داشته باشند اما مشارکت در انتخابات کار داوطلبانه است و میتوانند مردم را به شرکت در انتخابات ترغیب کنند.
وی اظهار داشت: غربالگری مدنی سمن ها باید در استان انجام شود تا تکلیف سمن های غیرفعال با وجود داشتن مجوز، روشن شود.
در این نشست سمن های استان مرکزی مطالبات خود را مطرح کردند.
۴۵۳ سمن در بخش های مختلف در استان مرکزی وجود دارد.