«محمود رضا خلیلی» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا،‌ افزود: در ابتدای اجرای این طرح آزمایشی و شرایطی که وجود داشت، پیش بینی شد که در هر هکتار دست کم یک تن محصول برداشت شود اما در هنگام برداشت محصول این فرضیه تحقق نیافت و حداکثر محصول در هر هکتار بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم بود.

وی اظهار داشت: این طرح از برنامه های در دستور کار اداره جهاد کشاورزی نبود و با سرمایه گذاری بخش خصوصی انجام شد که قرار بود در صورت موفقیت آمیز بودن،‌ توسعه یابد.

خلیلی گفت: با این حساب کشت این محصول به کشاورزان شهرستان ساوه توصه نمی شود.

رئیس جهاد کشاورزی ساوه پیشتر در گفت و گو با ایرنا، از اجرای طرح کشت آزمایشی کینوا در این شهرستان خبر داده بود.

«حسن شریفی» اظهار داشت: عملیات کشت این گونه گیاهی با اصالتی آفریقایی، در سطح ۲۰ هکتار از اراضی ساوه به صورت آزمایشی انجام و در صورت نتیجه بخشی و اقتصادی بودن تولید،‌ برای کشت وسیع تر آن برنامه ریزی خواهد شد.

کینوا محصولی بهاره است و پیش بینی می شود که از سطوح کشت شده کنونی در ساوه حدود ۲ تن دانه در هر هکتار برداشت شود.

این گیاهی دانه دار و بومی کشورهای آمریکای جنوبی است و دوره کشت آن بین چهار تا پنج ماه زمان می برد و  دارای درصد بالایی از پروتئین، آهن، منیزیم  و فیبر است و شیوه مصرف آن شباهت زیادی به شیوه مصرف غلات دارد.

 از گیاه کینوا در زمینه تولید ماکارونی، پفک و سایر صنایع غذایی تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و  افزایش کیفیت فرآورده های حاصل از غلات می توان استفاده کرد.

کینوا در واقع یک شبه غله محسوب می شود که به خاویار گیاهی نیز معروف است و در زمان حاکمیت امپراتوری اینکا (در آمریکای مرکزی به مرکزیت کشور پرو و شهر ماچوپیچو) از آن به عنوان مادر همه غلات یاد می شد.

شهرستان ساوه با ۱۳۵ هزار هکتار سطوح باغی و زراعی سالانه ظرفیت تولید ۶۰۰ هزار تن انواع محصولات بخش کشاورزی را دارد.

۶۵۳۹/۳۰۷۵

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.