سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: دانشگاه 180 میلیارد تومان از سازمان های بیمه گر بدهی دارد که این امر در پرداختی ها مشکل ایجاد کرده است.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، سید محمد جمالیان در نشست خبری با اشاره به آخرین وضعیت بیمارستان ولیعصر(عج) بیان کرد: بیمارستان ولیعصر تنها بیمارستان ترومای استان است که بیماران براساس نظر تریاژ طبقه بندی می شوند، اما برای رسیدگی کیفی تر به بیماران باید ساختمان جدید به سرعت تکمیل شود .

وی با بیان اینکه دریافت وام ۵۰ میلیارد تومانی در اواخر سال گذشته در واقع کار پروژه را تسریع بخشیده به طوری که طی ۳ هفته اخیر کار روی غلطک افتاده است، گفت: اهمیت این پروژه به قدری زیاد است که هفته یکبار دانشگاه و ماهی یکبار شخص استاندار جهت بررسی و پیگیری روند کار تشکیل جلسه می دهند و در واقع تکمیل این پروژه یکی از اصلی ترین هدفگذاری های دانشگاه است و اگر کم توجهی به روند کار صورت گیرد با توقف مواجه می شود .

جمالیان بودجه لازم برای اتمام ابنیه بیمارستان را ۲۲۰ میلیارد تومان دانست که ۴۰ میلیارد تومان آن از طریق منابع ملی و ۵۰ میلیارد تومان آن از طریق وام بانکی تامین شده است و نمای ساختمان نیز به زودی به اتمام می رسد و افزود: قرارداد نصب شیشه انجام و کار تا پایان شهریورماه انجام می شود تا در زمستان کار داخلی بیمارستان انجام شود، همچنین کار نصب کاشی و سرامیک ۴ طبقه اول نیز آغاز شده است، اما تحریم ها شرایط کار را دشوار کرده است و در بحث تامین آسانسور نیز چالش هایی وجود دارد .

وی در خصوص راه اندازی بخش پیوند کلیه در استان تصریح کرد: استان مرکزی دارای فوق تخصص پیوند است، اما برای راه اندازی بخش پیوند باید تعداد موارد مرگ مغزی دارای قابلیت اهدای عضو در استان به ۲۵ نفر برسد، با وجود اینکه استان مرکزی در چهارراه اصلی کشور قرار دارد، حوادث ترافیکی در این منطقه بالاست، اما فرهنگ اهدای عضو کم است، البته انجمن پیوند عضو روز گذشته در استان فعال شد .

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک اضافه کرد: روزانه ۳۵ نفر در کشور به دلیل نیاز به عضو و عدم اهدا فوت می کنند درحالی که روزانه ۵۰ نفر در کشور شرایط اهدای عضو را دارند که موافقت خانواده 50 نفر حاصل نمی شود در حالی که هر یک نفر می تواند جان ۱۶ نفر را نجات دهند و اگر آمار پیوند افزایش یابد وزارت بهداشت مجوز راه اندازی بخش پیوند را برای استان صادر می کند.

وی با اشاره به ساماندهی پسماندهای عفونی تا شهریورماه افزود: پسماندهای بیمارستانی که به واسطه اتوکلاوه بی‌خطرسازی می شود، اما در حال حاضر موضوع بحث پسماندهای عفونی مطب هاست که تعدادی از مطب به شهرداری جهت جمع آوری عقد قرارداد نکرده بودند. طی جلساتی مقرر شد، شهرداری اراک زمینی برای دفن این پسماندهای به محیط زیست اختصاص دهد و علاوه بر آن برای جمع آوری نیز دو شرکت توسط دانشگاه علوم پزشکی به مطب ها معرفی شود تا کار حمل و نقل و بی خطرسازی انجام و سپس دفن شود که تا پایان شهریورماه کار انتخاب شرکت انجام و کار به مرحله اجرای اصولی می رسد.

جمالیان یکی از مشکلات جدی حوزه بهداشت و درمان را مطالبات بیمه ای دانست و با بیان اینکه طی چندسال اخیر سازمان تامین اجتماعی در پرداخت به خوبی عمل کرده است، اما هنوز طلب دانشگاه از این سازمان 120 میلیارد تومان است، گفت: در مجموعه طلب دانشگاه علوم پزشکی اراک از سازمان های بیمه گذار 180 میلیارد تومان است که این بدهی پرداختی های دانشگاه را با چالش مواجه کرده است و در واقع اعمال مدیریت در شرایط کنونی و جنگ اقتصادی دشوار است.

وی در خصوص تربیت نیروی انسانی و چالش های موجود در حوزه کاری کادر درمان تصریح کرد: در حال حاضر 3 هزار و 260 دانشجو و دستیار تخصصی در 12 رشته تخصصی در حال تحصیل هستند که هر کدام مطالباتی دارند، در کنار آن نیز سیستم درمانی استان نیز مطالباتی ندارد که باوجود محدودیت سرمایه نیروی انسانی و بودجه ای خدمات رسانی در حال انجام است و گاهی نارضایتی هایی بروز می کند. در حال حاضر 12 پرستار 100 ساعته در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک فعال هستند که پرداخت حقوق آنها به تعویق افتاده است و تصمیم بر این شد از فروردین ماه در قالب 3 حقوق آنها پرداخت شود و بتوان شرایط را مدیریت کرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک با اشاره به پرداخت 7 میلیارد تومان از درآمد اختصاصی دانشگاه به عنوان حقوق در خصوص رضایتمندی از پرسنل و معاونان دانشگاه بیان کرد: هر مدیری محق است که براساس اهداف مدنظر مدیران همسو را چینش کند و جابجایی ها نیز پیشرفت یک مجموعه را به دنبال دارد. به شخصه در انتخاب مدیران میانی دخالتی ندارم، اما در انتخاب معاونان تلاش بر استفاده از افراد صاحب تجربه، شایسته و فارغ از نگاه سیاسی بوده است. استان مرکزی از نظر تجهیزات و نیروی متخصص وضعیت مناسبی دارد، ولی در حوزه زیرساختی وضعیت خوب نیست به همین دلیل باید افرادی انتخاب شوند که برنامه ای برای جبران این عقب افتادگی داشته باشند و همسو با مدیریت دانشگاه در جهت اهداف حوزه سلامت و بهداشت و درمانی پیش روند.

وی اضافه کرد: کار معاونت درمان یک مسئولیت چالشی است و شاید گاهی رضایتمندی کامل از جانب اطرافیان معاون درمان حاصل نشود. در حال حاضر 54 پرستار دانشگاه علوم پزشکی اراک خواهان و متقاضی خروج از اراک هستند که با این امر موافقت نشده است و همین امر به صورت طبیعی مخالفت ها و عدم رضایتمندی از معاون درمان را به همراه دارد، اما دانشگاه در حوزه سلامت مردم با کسی تعارف ندارد و شرایط به نحوی است که نمی توان از کنار مسائل ساده گذشت.

جمالیان با اشاره به افزایش برخی زیرمیزی ها در استان ها دیگری که تاکنون حتی یک مورد در استان مرکزی گزارش نشده است و برخورد جدی با مطب ها و دندانپزشکی های غیرمجاز که همین امر می تواند جوسازی هایی را علیه معاونت درمان به همراه داشته باشد، در خصوص سفر وزیر بهداشت به استان مرکزی گفت: وزیر بهداشت برای سفر به استان مرکزی به ویژه اراک برنامه دارد و مقرر است در این سفر پروژه بیمارستان ولیعصر و زیرساخت های آموزشی دانشگاه در اولویت بررسی و رسیدگی باشد.

وی تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی اراک به لحاظ زیرساختی مشکلات بسیاری دارد، فضای آموزشی دانشگاه کم است و می طلبد از افراد جوان در حوزه مدیریت استفاده شود. دانشگاه در حال حاضر خدمات را در سطح دانشگاه تیپ یک ارائه می هند، اما به لحاظ بودجه ای و زیرساختی دارای مشکل است و می توان تیپ دانشگاه را ارتقا بخشید.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک در خصوص نظارت بر فعالیت عطاری ها تصریح کرد: نظارت بر فعالیت عطاری ها در حیطه وظایف دانشگاه نیست، اما رشد قارچ گونه عطاری ها و توزیع برخی داروها و مواد که تهدیدکننده سلامت جامعه بود باعث ورود دانشگاه به این حوزه شد و تا امروز در بازرسی ها مواردی مانند شربت متادون، قرص های روانگردان، داروهای لاغری و چاقی که دارای آمفتامین و متاآمفتامین بودند کشف شده و در حال حاضر نیز نظارت های نامحسوس انجام می شود و تاحدودی وضعیت بهبود یافته است.

وی با اشاره به اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در استان مرکزی با بیان اینکه این طرح نشان داد که هنوز جمعیت شهری در بحث سلامت تعامل لازم را ندارند، افزود: با وجود اینکه این طرح رایگان و دسترسی ساده را برای شهروندان فراهم کرده بوده، اما استقبال کامل صورت نگرفت به طوری که سطح پوشش طرح در 94 درصد جمعیت بالای 30 سال استان در طرح ثبت شدند و در اراک و دلیجان پوشش 100 درصدی حاصل نشد. البته هنوز آمار و نتیجه نهایی این طرح تهیه نشده است، اما با توجه به آنچه به ثبت رسیده نشان می دهد که بیش از 17 درصد از این مشارکت کنندگان در طرح دارای فشار خون بالا هستند.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.