رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: بعد از گذشت 3 سال از اجرای پروژه احداث بادشکن غیرزنده در کویر میقان اراک، در حال حاضر خاک این مناطق با استقرار گونه های گیاهی کاشته شده در پناه بادشکن ها در مقابل فرسایش بادی تثبیت شده و گونه های بومی احیا شده و به مرحله زادآوری رسیده اند.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، آتنا فرجی در جمع خبرنگاران افزود: از سال 1395 اجرای پروژه احداث بادشکن غیر زنده در مناطق کانون بحرانی فرسایش بادی آغاز شده و تا کنون نیز ادامه دارد.

وی تاکید کرد: در این مناطق به علت سرعت بادهای فرساینده و حساسیت خاک به فرسایش ، رشد گونه های گیاهی عملا با مشکل مواجه بوده و لذا اجرای این پروژه با کاهش سرعت باد در سطح خاک شرایط مناسب تری را برای استقرار گیاهان فراهم می آورد.

فرجی ادامه داد: از جمله پروژه های تکمیلی در کنار احداث بادشکن در منطقه کویر میقان اراک، کاشت گونه های گیاهی مقاوم و سازگار با شرایط اکولوژیک منطقه، مانند قره داغ و آتریپلکس است، که در حال حاضر این گونه ها در سطح 82 هکتار و در پناه بادشکن ها مستقر شده و با ایجاد شرایط مناسب از قبیل حفظ رطوبت خاک و تثبیت آن باعث بازگشت سایر گونه های بومی در این مناطق شده اند.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.