ˈ«زهرا عسگری» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:در 9 ماه پارسال حدود 150 متر مربع انواع زیر انداز سنتی در کارگاه های خمین بافته شد که این رقم امسال به بیش از 300 متر رسیده است.
وی توضیح داد: رونق و تقاضا برای بافت قالی و گلیم نقش برجسته خمین امسال بالا رفته و تعدد سفارش ها ترغیب بافندگان را در پی داشته است.
مسئول اتحادیه فرشبافان خمین بیان کرد: میانگین ارزش هر متر زیر انداز سنتی در این شهرستان امسال پنج میلیون ریال است و این امر انگیزه بافت را افزایش داده است.
عسگری گفت: انواع زیر اندازهای سنتی در پنج کارگاه فعال قالیبافی خمین بافته می شود ضمن اینکه بافنده های خانگی نیز به صورت پراکنده اوقات فراغت خود را با فعالیت در این رشته صنایع دستی غنی می کنند.
وی اظهارداشت: گلیم نقش برجسته تلفیقی از فرش و گلیم است که به طور معمول در خمین در طرح های اسلیمی، افشان و شاه عباسی تولید می شود و اندازه های آن نیز بیشتر در ابعاد رومیزی، کناره و تابلویی است.
مسئول اتحادیه فرشبافان خمین بیان کرد: قالی های بافته شده در کارگاه های فعال و متمرکز خمین نیز بیشتر با نقشه شاه عباسی، ساروق، لیلیان و بند ریحان تولید می شود و قالی لچک ترنج لیلیان خمین دارای شهرت جهانی است.
عسگری توضیح داد: این شهرستان در تولید و عرضه گلیم نقش برجسته رتبه اول استان مرکزی را دارد.
بر اساس آخرین آمار 2 هزار قالیباف در شهرستان خمین تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
گلیم گل برجسته، معرق چوب، منبت چوب،خراطی، سازسنتی، سفال، سرامیک، طراحی سنتی، قلاب بافی، گیوه دوزی، تراش سنگ و چلنگری مهمترین صنایع دستی خمین است.
7277/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.