«عباس ارشدی» روز سه شنبه در نشست شورای آب افزود: 480 هکتار از زمین های زراعی این شهرستان در سال گذشته تحت پوشش سامانه آبیاری نوین قرار گرفت که برآیند آن افزایش بهره وری 30 درصدی تولید و صرفه جویی در مصرف آب بوده است.
وی اظهارداشت: وسعت گلخانه های این شهرستان 52 هکتار است که همه این سطح مجهز به آبیاری قطره ای شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خمین بیان کرد: مصرف آب در گلخانه های سبزی و صیفی هفت دهم لیتر و در گلخانه های گل های زینتی 86 صدم لیتر در ثانیه است.
ارشدی افزود: 10 هزار هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان تاکنون مجهز به سامانه آبیاری نوین شده است.
به گفته وی، چشم انداز اجرای این طرح تا سال 1400 توسعه شبکه آبیاری نوین تا 2 هزار و 500 هکتار از زمین های زراعی این شهرستان است.
وی ادامه داد: استفاده از روش آبیاری نوین قطره ای موضعی، مصداق بارز بهره وری بهینه آب است چرا که بهره بردار تنها به حد کفایت رشد از منابع آبی برداشت می کند و این مهم در شرایط بحرانی اهمیت زیادی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی خمین ادامه داد: برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و افزایش تولید به کشاورزان این شهرستان توصیه شده از بذرهای مقاوم به تنش خشکی و کود شیمیایی پتاس استفاده کنند.
به گفته وی استفاده از کود شیمیایی پتاس میزان مقاومت گیاه را نسبت به آفات و بیماری ها افزایش می دهد و مقاومت گیاه را نسبت به سرما زدگی بالا می برد.
رئیس منابع آب خمین نیز در این نشست گفت: چاه های غیر مجاز در شهر و روستا لطمه های بسیاری به حجم منابع آبی تامین کننده آب آشامیدنی شهر و روستا وارد می کند.
«حمید رنجبری» افزود: برای کاهش لطمه های این چاه های غیر مجاز به منابع تامین کننده آب آشامیدنی پر کردن آن ها در دستور کار قرار گرفته است.
وی بیان کرد: با توجه به وضعیت منابع آب زیرزمینی دشت خمین اقدامات قانونی برای متخلفانی که از منابع آبی این شهرستان برداشت غیر مجاز دارند اعمال می شود.
رئیس منابع آب خمین اظهارداشت: وضعیت سفره های زیر زمینی این شهرستان نگران کننده است و برای حفاظت از ذخایر موجود مدیریت مصرف آب باید فرهنگ سازی شود و دستگاه های فرهنگی برای نهادینه کردن مدیریت مصرف تلاش مضاعف کنند.
رنجبری ادامه داد: فرهنگ سازی شیوه مصرف آب، صرفه جویی و اصلاح الگوی مصرف این نعمت بزرگ الهی از راه های تحقق منویات مقام معظم رهبری در رابطه با اصل اقتصاد مقاومتی است.
شهرستان خمین دارای هزار و 935 منابع آبی شامل چاه عمیق و نیمه عمیق، چشمه و قنات است.
7277/6013/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.