به گزارش ایرنا، آمارهای رسمی نشان داده که هرسال همزمان با شروع فصل کوهنوردی که از اواخر خرداد ماه آغاز می شود و تا پایان شهریور ماه نیز ادامه دارد، قله علم کوه و تخت سلیمان پذیرای هزاران کوهنورد داخلی و خارجی است .
هرساله طبق گزارش های مستند ، عده ای از افراد کوهنورد در حین صعود یا بازگشت از قلل علم کوه و تخت سلیمان به علت مهیا نبودن زیرساخت های امداد رسانی و عدم استقرار پایگاه امداد و نجات جانشان را از دست می دهند.
شهرت قله علم کوه به خاطره وجود دیواره در دامنه شمالی آن است چرا که جزو فنی ترین و سخت ترین مسیرهای سنگ نوردی و دیواره نوردی در ایران است.
قله مرتفع علم کوه با ارتفاع 4850 متر در مرکز رشته کوه تخت سلیمان کلاردشت در غرب مازندران قرار دارد .این قله پس از دماوند با 5671 متر ارتفاع، دومین قله مرتفع ایران است.
این منطقه با بیش از 45 قله بالای 4000 متر و داشتن یخچالهای متعدد ، برف چالها و دیواره هایش مشهورترین ارتفاعات ایران و نامی آشنا برای کوهنوردان داخلی و خارجی است.
پارسال نزدیک به 9 هزار کوهنورد از جمله 400 کوهنورد خارجی برای صعود به قلل علم کوه و تخت سلیمان به کلاردشت سفر کرده بودند و براساس گزارش های مستند ، در میان این شمار افراد کوهنورد سه نفرشان به هنگام صعود به قله های علم کوه و تخت سلیمان فوت کردند و چهار نفر دیگر هم مصدوم شده بودند.
مسئولان و کارشناسان ذیربط تاکید دارند همان طوری که امداد رسانی به سوانح دریایی در زمان های مختلف بویژه همزمان با آغاز فصل شنا برای مصدومان مهم است ،امداد رسانی به مصدومان دچارحادثه کوهنوردی در قلل علم کوه و حصارچال نیز اهمیت دارد.
رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان کلاردشت با ابراز نگرانی از فراهم نبودن زیرساخت های امداد و نجات برای امداد رسانی بموقع به کوهنوردان افراد آسیب دیده در قله علم کوه ، استقرارپایگاه امداد و نجات در این منطقه را بسیار ضروری دانست.
کردکارمحمودی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرائط در این منطقه به گونه ای است که هنوز راه دسترسی مناسب برای آمد و شد آمبولانس برای امداد رسانی به مصدومان حوادث کوهنوردی در این منطقه وجود ندارد و اگرحادثه ای برای یک کوهنورد رخ دهد برای مداوا فقط با قاطر می توان او را به مراکز درمانی انتقال داد که ساعت ها زمان می برد.
وی اظهارداشت :‌ نکته دیگر آنکه جمعیت هلال احمر این منطقه نیز از امکانات و تجهیزات مورد نیاز برخوردار نیست و غالب نیروهای آن افتخاری هستند بنابراین در زمان وقوع چنین حوادثی نمی توان از آنها انتظارداشت تا به بهترین شکل ممکن برای نجات جان مصدومان خدمات ارائه دهند.
رئیس جمعیت هلال احمر کلاردشت گفت :‌ بارها موضوع ضرورت استقرار پایگاه امداد و نجات کوهستان برای مسئولان دست اندرکار بویژه فرمانداری ، استانداری و حتی نماینده مجلس شورای اسلامی تبیین شد ولی تاکنون بی نتیجه بوده است.
مشاور پناهگاه های منطقه علم کوه نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت :‌ سابقه کوهنوردی به قله علم کوه به سال 1295 باز می گردد در همان سال بود که دیواره گرده آلمان ها در این قله ثبت و نام گذاری شد.
علی فرضی افزود :‌ از سال 1374 نیز آمد و شد افراد کوهنورد داخلی و خارجی به این قله به شکل گروهی آغاز شد و ضمن آنکه در کنارگروه های فنی کوهنوردی ، عده ای از افراد نیز غیرفنی هستند که از طالقان و سه هزار و 2 هزار برای گشت و گذار به این منطقه می آیند.
وی ادامه داد :‌ تجربه تلخ و ناگوار سال های پیش نشان داده که عده زیادی از افراد کوهنورد از ارتفاعات دامنه علم کوه سقوط کرده اند که متاسفانه به علت مصدومیت شدید و درپی آن تاخیر درارائه خدمات امداد رسانی فوت کردند.
مشاور پناهگاههای قله علم کوه گفت : در هفته پیش نیز فرد کوهنوردی از یکی از استان های کشور در منطقه حصارچال علم کوه درحین گذر از مسیرسنگلاخی دچار شکستگی پا شد و برای مداوا حدود 7 ساعت به طول انجامید تا او را با قاطربه منطقه پائین دست برای مداوا انتقال دادند.
مهرزاد فرضی نماینده فدراسیون کوهنوردی در کلاردشت هم پیش از این در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به سخت گذر و کوهستانی بودن منطقه گفت : برای امداد رسانی مصدومان حوادث کوهنوردی فراهم کردن امکانات پیش بیمارستانی و استقرار اورژانس هوایی جزو نیازهای ضروری منطقه است که متاسفانه دراین منطقه وجود ندارد.
سرپرست فرمانداری کلاردشت ضمن انتقاد از نبود پایگاه امداد و نجات کوهستان دراین منطقه ، عدم آنتن دهی تلفن همراه در ارتفاعات پای قله علم کوه را از دیگر دغدغه های جدی افراد کوهنورد در این منطقه معرفی کرد.
کامران پولادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود :‌ امروز مهم ترین ماموریت مسئولان این منطقه صیانت از جان افراد کوهنورد بویژه کوهنوردان خارجی است بنابراین اگرحادثه ای برای آن ها رخ دهد با توجه به محدودیت امکانات وتجهیزات امداد رسانی کدام مقام مسئول باید پاسخگو باشد.
وی اظهارداشت :‌ ایجاد امکانات امداد و نجات اهمیت آن کمتر از مناطق ساحلی نیست و این موضوع به اطلاع مسئولان ذیربط رسانده شد و حتی در پی مکاتباتی با مدیرکل مدیریت بحران استانداری و جمعیت هلال احمر استان مازندران برآوردهای اولیه فراهم کردن چنین امکاناتی حدود 50 میلیون تومان ارزیابی شده بود.
سرپرست فرمانداری کلاردشت با اشاره به آنکه هرسال به طور میانگین حدود 10 هزار تا 15 هزار کوهنورد و گردشگر برای صعود به قلل تخت سلیمان و علم کوه و دیدن دیگر جاذبه های گردشگری به این شهرستان سفر می کنند ، از مسئولان ذیربط خواست در جهت رفع محدودیت و فراهم کردن امکانات امداد ونجات در این منطقه تلاش کنند.
شهرستان تاریخی و کوهستانی کلاردشت با جمعیتی دستکم 50 هزار نفر درغرب مازندران قرار دارد
7078 / 1602/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.