محمدرضا پارسایی روز سه شنبه درگفت و گو با خبرنگارایرنا افزود : تعداد بیماران مبتلا به تب مالت در مازندران در سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال قبل حدود 3 درصد و نسبت به مدت مشابه آن در سال 95 حدود 15 درصد بیشتر شده است.
مدیرگروه بیماری های عفونی مرکز بهداشت مازندران دلیل افزایش آمار این بیماران را رعایت نکردن موارد بهداشتی درمصرف لبنیات و یا برخورد با حیوانات اهلی اعلام کرد.
پارسایی مهمترین راهکار برای کاهش بیماری تب مالت را رعایت نکات بهداشتی در مصرف لبنیات محلی دانست.
به گفته وی میانگین شیوع بیماری تب مالت در کشور یک در 11 هزارم است و تعداد بیماران مبتلا در مازندران نیز با میانگین کشوری برابری می کند.
** بیماری تب مالت و علائم
تب مالت (بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیر پاستوریزه منتقل می شود به طور نادری باکتری عامل تب مالت می تواند از طریق هوا یا تماس مستقیم با حیوانات آلوده انتقال یابد.
***علایم تب مالت
تب،لرز،تعریق، ضعف و خستگی، درد کمر، مفاصل و عضلات و سردرد است به طوری که این علایم می تواند پس از چند هفته تا چند ماه از بین رفته و مجدداً عود کند.
در برخی افراد، تب مالت می تواند مزمن باشد و علائم تا چند سال حتی پس از درمان پایدار باقی بماند و تشخیص این بیماری ویژه در مراحل اولیه دشوار است و با آزمایش پزشکان می توانند به ابتلاء فرد به این بیماری پی ببرند.
گفته می شود تاخیر در مراجعه به پزشک برای مداوا به دلیل انتشار عفونت این بیماری در بدن می تواند فرد مبتلا را با مرگ مواجه کند.
مازندران با داشتن 2 میلیون راس دام سبک و 750 هزار راس دام سنگین که به ترتیب رتبه نهم و اول را در کشور داراست و سنتی بودن دامداری ، این خطه شمال کشور را به عنوان یکی از کانون های تب مالت قرار داده است.
اگرچه در سال های اخیر آمار این بیمار با گسترش مراکز بهداشتی و درمانی کاهش چشمگیری داشته است، ولی همچنان به دلیل گسترش دامداری های سنتی می تواند خطرآفرین باشد.
6982/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.