به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام محمود مشایخ در خطبه‌های نماز جمعه نوشهر افزود: در اجرای برنامه‌های دههٔ فجر باید سعی کنیم آیین‌ها مردمی باشد.
وی تأکید کرد: دشمن می‌خواهد یأس و ناامیدی را به مردم القا کند و حضور مردم در صحنه و باشکوه برپا شدن برنامه‌های دهه فجر که امسال رنگ فاطمی دارد، نقشه دشمنان را خنثی می‌کند.
وی دربارهٔ وضعیت سیاسی ایران قبل از انقلاب گفت: حکومت ما سلطنتی و طاغوتی بود و مردم هیچ نقشی در انتخاب شاه نداشتند. ضمن آنکه اختیارات شاه، کامل بود نه تشریفاتی.
امام جمعه نوشهر تصریح کرد: چون حکومت شاه نه مشروعیت داشت و نه مقبولیت، به خارجی‌ها متکی بود.
امام جمعه نوشهر ادامه داد: در رژیم پهلوی مردم‌سالاری وجود نداشت و انتخابات مجلس صوری بود و حکومت شاه نقش ژاندارم و حافظ منافع آمریکا را در منطقه داشت.
وی گفت : وضعیت اجتماعی ایران به این صورت بود که اغلبِ مردم که ساکن روستاها بودند، از جاده و آب و برق محروم بودند و مرگ نوزادان زیاد بود.
او افزود : در اقتصاد، روزی شش میلیون بشکه نفت صادر می‌کردیم و به‌شدت وابسته به نفت بودیم و حرف سیاستمدارانی همچون هویدا، نخست وزیر وقت، این بود که ما نفت می‌دهیم و خارجی‌ها برای ما کارگری می‌کنند.
امام جمعهٔ نوشهر تصریح کرد: نیروی نظامی ما تحت تسلط مستشاران خارجی بود ولی اکنون در همین دانشگاه دریایی امام خمینی نوشهر، به آنان آموزش داده می‌شود و به خارج نمی‌روند.
مشایخ بیان کرد: در فرهنگ، ترویج فساد بود و همه چیز در اختیار بهاییان قرار داشت و به طور کلی از بیمارستان‌ها و مدارس تا رادیو و تلویزیون، امور کشور در اختیار غرب بود.
وی گفت: رژیم پهلوی برای آمریکایی‌ها حق قضاوت‌ سپاری یا کاپیتولاسیون را تصویب کرد که همین موجب جرقهٔ انقلاب شد در حالی که حتی عراقی‌ها که کشورشان به دست آمریکا اشغال شده بود زیر بار کاپیتولاسیون نرفتند.
امام جمعهٔ نوشهر حماسهٔ ششم بهمن مردم آمل را در سال 1360 گرامی داشت و تأکید کرد: در آن زمان کشور درگیر جنگ بود و حوادث متعدد همچون هفت تیر و هشت شهریور رخ داده بود که منافقان از جنگل برای اختفا و حمله استفاده کردند ولی مردم آمل اعم از زن و مرد آمدند و از انقلاب دفاع کردند.
خبرنگار: شهاب رویانیان ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
1654/7517/ 1602/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.