به گزارش خبرنگار ایرنا ،براساس آمارهای رسمی، در مازندران افزون بر 110 هزار هکتار باغ مرکبات وجود دارد که به صورت میانگین بسته به شرایط آب و هوایی سالانه حدود 2.5 میلیون تن محصول از آنها برداشت و روانه بازار می شود.
از این میزان حدود یک میلیون و 700هزار تن پرتقال تامسون و مابقی نارنگی و دیگر مرکبات است که 70درصد مناسب برای تازه خوری است و قابلیت آب گیری ندارد.
**برداشت مرکبات فقط با قیچی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه مرکبات باید با قیجی ویژه چیده شود، گفت: کوچکترین ضربه و خراش میوه هنگام برداشت باعث نفوذ قارچ‌ها و باکتری‌ها شده که در دوره انبارداری باعث پوسیدگی میوه می‌‌شود.
شعبانعلی مافی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تاکید دوباره که به هیچ عنوان میوه‌ها با دست برداشت نشوند، همچنین گفت: با توجه به کامل شدن قند میوه ، مرکبات نباید سر درخت بماند.
از آبان تا حداکثر پایان نیمه اول دی زمان برداشت انواع مرکبات به ویژه پرتقال در مازندران است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران خاطر نشان کرد: برای ضدعفونی کردن میوه‌ها 2 روش وجود دارد که در یک روش، میوه مرکبات قبل از برداشت بوسیله قارچکش سمپاشی می‌شود و بعد از 2 تا 3 روز که میوه کاملا خشک شد، برداشت می‌شود.
وی اضافه کرد: در روش دوم میوه‌ها بعد از برداشت در درون وان‌هایی از محلول قارچکش قرار گرفته و ضدعفونی می‌شود.
مافی تاکید کرد میوه‌های ضدعفونی شده حتما باید در آفتاب غیر مستقیم خشک شده و بعد در انبار قرار گیرد.
این محقق کشاورزی مازندران درخصوص شرایط نگهداری در انبارهای سنتی گفت: ارتفاع جعبه‌ها نباید بیشتر از 7 تا 10 جعبه باشد و بین هر چندردیف جعبه، یک فضای راهرو در نظر گرفته شود که هوا قابل جریان باشد.
مافی تصریح کرد: هرچه نور انبار کمتر باشد قارچ‌ها کمتر رشد کرده، تنفس میوه نیز کمتر شده و میوه شاداب تر می‌ماند.
وی به اهمیت تغذیه درختان مرکبات بعد از برداشت اشاره کرد و گفت: تغذیه درخت در طول دوره رشد روی کیفیت و کمیت میوه بسیار تاثیر دارد و هرچه تغذیه ازت، فسفر، پتاس، منیزیم، کلسیم و سایر عناصر ریزمغذی در درخت کاملتر باشد میوه‌ مزه و ماندگاری بهتری دارد.
وی گفت: رعایت تغذیه درست و متناسب با بارآوری درخت، می‌تواند سال آوری درخت را نیز کنترل کند.
مافی اظهار کرد: اولین گام برای تغذیه درخت در سال آینده، بعد از برداشت محصول است و ترکیبات روی و اوره باید در اختیار گیاه قرار گیرد و گیاه تا 10 روز آمادگی جذب این عناصر را دارد و این ترکیبات به صورت مه پاش می‌تواند در اختیار گیاه قرار گیرد.
در مجموع تجربه سال های اخیر نشان داده است که میزان ذخیره سازی مرکبات توسط باغداران و خریداران رسمی مازندران ( سورتینگ داران ) در سال حدود 450 هزار تن بر آورد می شود که به اعتقاد کارشناسان بازار ، بیش از نیمی از این میزان برای عرضه در آستانه عید نوروز است.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده:محسن حسن نیا
6990/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.