پوسیدگی دندان شایع ترین بیماری مزمن دوران کودکی و نوجوانی است که طبق بررسی های انجام شده به طور متوسط هر کودک شش ساله ایرانی در بدو ورود به مدرسه دارای پنج دندان شیری پوسیده است که با اجرا شدن طرح ملی استفاده از وارنیش فلوراید در بین حدود هشت میلیون دانش آموز ابتدایی کشور در چند سال گذشته شاهد کاهش پوسیدگی دندان های شیری و دائمی به میزان 50 درصد هستیم.
سیدعلی ساداتی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا در نوشهر افزود : با اجرای این طرح، سلامت بهداشت دهان و دندان 210 هزار دانش اموز مقطع اول تا ششم ابتدایی سطح استان افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه این طرح با سه هدف آموزش ، پیشگیری و درمان اجرا می شود ، تصریح کرد: مرحله نخست طرح وارنیش فلوراید، با آغاز سال تحصیلی در مدرسه های شهری و روستایی اجرا ‌شد و مرحله دوم نیز فروردین سال آینده با همکاری نیروهای بهداشتی آموزش دیده در روستا‌ها ومربیان بهداشت مدارس و کاردان‌های بهداشت دهان و دندان در شهر‌ها اجرا خواهد شد.
نوجوانان با توجه به قرار داشتن در سن رشد نیاز به استفاده از ریز مغزی ها و ویتامین ها بویژه مکمل ویتامین دی و آهن دارند تا علاوه بر رشد مناسب از کم خونی در انسان که دارای علایمی همچون احساس سستی، خستگی، سرگیجه، ابتلای مکرر به بیماری های ویروسی است و یا کمبود ویتامین دی که منجر بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت، انواع سرطان ها، بیماری های قلبی – عروقی، ام اس و آلرژی و پوکی استخوان می شود پیش گیری شود.
معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران افزود: طرح ملی مکمل آهن یاری نیز امسال برای دانش اموزان دختر مقطع تحصیلی متوسطه اول و دوم اجرا شد.
وی همچنین از انجام طرح مکمل ویتامین D برای دانش آموزان دختر و پسر مقطع تحصیلی متوسطه اول و دوم مازندران از ابتدا سال تحصیلی خبر داد.
ساداتی با اشاره به نقش موثر سفیران سلامت در مدرسه های مازندران گفت: امسال با مشارکت 60 هزار نفر طرح سفیران سلامت در مقاطع گوناگون تحصیلی در مدرسه های استان در جهت ترویج فرهنگ بهداشتی اجرا می شود
در سال گذشته تعداد 13 هزار دانش اموز در سطح استان در طرح سفیر سلامت مشارکت داشتند.
در طرح سفیران سلامت، دانش آموزان ضمن رعایت بهداشت فردی در مورد بهداشت عمومی جامعه نیز در قالب طرح لسانی تذکر های لازم را برای رعایت بهداشت عمومی به همه افراد جامعه به ویژه دانش آموزان می دهند.
در کل در استان مازندران 530 هزار دانش آموز در سه هزار و 869 مدرسه استان مشغول به تحصیل هستند.
خبرنگار: سیدمحمد اکبرموسوی**انتشار دهنده: محسن حسن نیا
/1295/ 1602/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.