حسن عنایتی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یکی از دلایل اصلی تحقق برنامه های ابلاغی و استقبال کشاورزان به کشت دانه روغنی کلزا را اعلام بموقع قیمت خرید تضمینی و پرداخت مطالبات کشاورزان اعلام کرد و بیان داشت :دولت یازدهم از سال 93 با برنامه ریزی وزارت جهاد کشاورزی حمایت از کلزاکاران را مورد توجه جدی قرار داده است.
بر اساس آمار ثبت شده در سامانه خرید تضمینی شرکت غله استان مازندران ، پارسال با زیر کشت رفتن حدود 11هزار هکتار در استان، 19 هزار و 355 تن دانه روغنی کلزا خریداری شد.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه دولت به ازای هر کیلوگرم بذر گواهی شده دانه روغنی کلزا تا 50 هزار ریال یارانه پرداخت کرده است، گفت : 160 تن بذر کلزا نیز تحویل کشاورزان شد.
عنایتی پرداخت 25 میلیون ریال تسهیلات با نرخ سود بانکی 10درصد برای هر هکتار را از دیگر حمایت های جهاد کشاورزی به کلزاکاران اعلام کرد و بیان داشت :بیمه رایگان برای اراضی کلزا کاری ، پرداخت 50 میلیون ریال کمک بلاعوض برای خرید ماشین کارنده و خطی و 40 میلیون ریال برای خرید هد کمباین برداشت کلزا از دیگر بسته های حمایتی دولت به کلزاکاران است.
وی گفت که کلزا کاران به ازای انعقاد قرارداد برای کشت کلزا در هر هکتار ،2 میلیون ریال کمک نقدی بلاعوض برای خرید علف کش دریافت کردند.
وزارت جهاد کشاورزی 286هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی را برای کشت دانه روغنی کلزا در سال زراعی جاری در نظر گرفت که سهم مازندران 22هزار هکتار تعیین شده که امسال 90 درصد ان محقق شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا ،از آنجایی که حدود 85 درصد دانه روغنی کلزا وارداتی است ،وزارت جهاد کشاورزی به تولید و بازرگانی این محصولات اهمیت خاصی قائل شده بطوریکه از سه سال پیش تاکنون بسته های حمایتی را در قالب خریدتضمینی ،پرداخت بموقع مطالبات کشاورزان ، تخصیص تسهیلات بلاعوض و یارانه ای برای تهیه نهاده های کشاورزی بویژه بذر و علف کش و همچنین توجه به کشت مکانیزه را به کلزاکاران ارائه می کند.
استان مازندران 460 هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که بعد از برداشت برنج و گندم بخشی از آنها زیر کشت کلزا می رود.
کلزاکاری در مازندران که از دهه 70 به صورت رسمی آغاز و در کمتر از یک دهه به 40 هزار هکتار رسیده بود ، از سال 85 رو به افول رفت تا این که در اواخر عمر دولت دهم به کمتر از چهار هزار هکتار کاهش یافت .
کشاورزان کلزاکار مازندرانی یکی از مهم ترین علت رویگردانی از کشت این محصول را پرداخت نشدن بموقع پول خرید محصولات در کنار عواملی دیگری چون پائین بودن نرخ خرید تضمینی ، کم بودن تعداد پایگاههای خرید و تشکیل صف طولانی برای فروش و در نهایت افت کیفیت و فاسد شدن محصول به علت گرفتار شدن در ساز و کارهای کاغذبازی اداری ارزیابی کرده بودند .
با این وصف ،از سه سال پیش تلاش برای برگرداندن قطار کشت دانه های روغنی از جمله کلزا به ریل اصلی در مازندران آغاز شد و با افزایش قیمت خرید و همچنین پرداخت همزمان پول محصول خریداری شده به کشاورزان ،توسعه کشت این محصول راهبردی افزایش یافته است.
خبرنگار: سید رضا هاشمی کروئی ** انتشار دهنده: محسن حسن نیا
6990/1899
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.