محمد حسن طالبیان چهارشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در آمل افزود : امسال 900 بنای تاریخی با مشارکت مردم و همچنین حدود 90 پایگاه و سایت میراثی و دهها مسجد و مکان های تاریخی و مذهبی مرمت و بهسازی می شود.
وی گفت : خوشبختانه در سال های اخیر مردم هم برای حفاظت و حراست از بناهای باارزش تاریخی همت زیادی داشتند و در کنار بودجه دولتی ، خودشان هم اعتباراتی را برای مرمت این بناها اختصاص دادند.
معاون سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه در حال حاضر مردم با نگاه توسعه ای حتی گاهی بیشتر از میراث فرهنگی نسبت به حفظ آثار تاریخی در شهرهای محل سکونتشان دغدغه به خرج می دهند ، افزود : تنها در چند ماه گذشته مردم تهران و یزد بیش از 100 بنای تاریخی را برای ثبت ملی به میراث فرهنگی پیشنهاد کردند که این رویه کاملا مثبت و امیدآفرین است.
طالبیان گفت : این که در گذشته سازمان میراث فرهنگی از صاحبان بناهای باارزش و میراثی درخواست می کرد تا آنها را ثبت کنند ولی امروز مردم خودشان پیشگام شده اند ، باعث افتخار و خرسندی است .
** کاهش تخریب بناهای تاریخی در دولت یازدهم
معاون سازمان میراث فرهنگی کشور همچنین گفت که آسیب رسانی و تخریب آثار تاریخی و میراثی در سه سال گذشته در کشور کاهش یافته است .
وی افزود : در گذشته ما شاهد آسیب رساندن و تخریب بناهای تاریخی زیادی هنگام اجرای طرح های مختلف عمرانی و شهری از سوی شهرداری ها و بعضی از دستگاههای اجرایی و خدماتی بودیم ، ولی در سه سال گذشته تاکنون با ایجاد یک همگرایی خوبی که در بخش حفاظت از بناهای تاریخی کشور به وجود آمده، این تخریب ها به حداقل ممکن رسیده است.
طالبیان گفت : اکنون دیگر حراست و حفاظت آثار تاریخی به عنوان بخشی از هویت کشور تبدیل به مطالبه مردمی شده است که بسیار مفید است .
معاون سازمان میراث فرهنگی کشور برای شرکت در نشست کارگروه ثبت جنگل های هیرکانی در فهرست آثار طبیعی یونسکو به آمل سفر کرد .
سومین نشست این کارگروه روزهای سه شنبه و چهارشنبه این هفته با حضور معاون سازمان میراث فرهنگی کشور ، ارزیاب اتحادیه جهانی حفاظت از آثار طبیعی از کشور آلمان ، نمایندگانی از سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری ، حفاظت محیط زیست و چند تن از استادان و صاحب نظران دانشگاهی برگزار شد.
پرونده ثبت جنگل های هیرکانی شمال کشور به عنوان سومین اثر میراث طبیعی ایران به جریان افتاده است و قرار است پس از فراهم سازی مدارک مورد نیاز یونسکو تا اوایل سال 2018 به صورت جدی در دستور کار این سازمان فرهنگی بین المللی قرار گیرد.
بر اساس برآورد معاون سازمان میراث فرهنگی کشور ، در صورت تکمیل شدن پرونده این پروژه فرهنگی در موعد مقرر ، جنگل های هیرکانی شمال کشور تا سال 2019 در فهرست یونسکو ثبت می شود .
جنگل های هیرکانی با 1.9 میلیون هکتار وسعت از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلیداغ در شرق استان گلستان امتداد دارد.
خبرنگار : مهدی غلامی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
7327/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.