زنبورداران مازندران همه ساله به دلیل تنوع گونه های گیاهی سه نوع عسل شامل عسل بهاره با تغذیه زنبورها از شکوفه مرکبات و کلزا ، عسل تابستانه با تغذیه از شکوفه ها و شهد درختان و گیاهان جنگلی و عسل ییلاقی یا دارویی با تغذیه از انواع گیاهان دارویی بویژه آویشن و گون تولید می کنند.

از آن جایی که استان مازندران دارای ۱۶۰ هزار هکتار باغ مختلف دارد که ۱۱۲هزار هکتار آن را باغ مرکبات تشکیل می دهد و  همچنین طبق آمار سازمان جهاد کشاورزی امسال  حدود ۱۴هزار هکتار از زمین های استان زیر کشت دانه روغنی کلزا رفته است  ، زنبورداران استان در این فصل در باغات مرکبات و مزارع کلزا در مناطق مختلف استان جا به جا می شوند.

کارشناس مسئول زنبورداری سازمان جهاد کشاورزی مازندران روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا گفت : طبق مصوبه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا جا به جایی کشاورزان و فعالیت کشاورزی با رعایت مقررات و موازین بهداشتی بلا مانع است و زنبور دارانی که دارای دفترچه زنبورداری هستند می توانند با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ، برگ تردد دریافت کنند.

سید وحید دانشیار وضعیت رویش و شکوفه دهی درختان مرکبات بویژه بهار نارنج و گل های زرد کلزا را در مناطق مختلف مازندران به عنوان میزبان زنبور عسل مناسب توصیف کرد و افزود: از آن جایی که سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا امسال نسبت به سال گذشته کاهش محسوسی یافته است، فعالیت برخی از زنبور داران در استفاده از این میزبان پر طرفدار زنبور عسل کم شده است.

کشت دانه روغنی کلزا در مازندران امسال حدود ۱۲ هزار هکتار از سطح زیر کشت این محصول به نسبت سال قبل کمتر شده است. 

وی با بیان این که بچه گیری زنبور عسل بر اساس وضعیت و شرایط میزبانی در هر فصل انجام می شود، گفت: به همین دلیل بچه گیری و تغذیه دستی نیز طبق شرایط رویشی گیاهان و درختان استان صورت می گیرد.

مسئول زنبور داری جهاد کشاورزی مازندران وضعیت امسال مناطق ییلاقی را بسیار مناسب پیش بینی کرد و گفت : با توجه به بارش های مناسب به طور یقین رویش گیاهان کوهستانی به عنوان میزبان زنبورها  عالی خواهد بود.

عسل مناطق ییلاقی مازندران که عمدتا با شهد گیاهان دارویی از جمله آویشن درست می شود به عسل دارویی معروف است.
زنبورداری از مشاغل زیر بخش کشاورزی است و طبق آمار رسمی جهاد کشاورزی مازندران حدود  ۲ هزارو ۲۰۰ نفر در این بخش مشغول فعالیت هستند. 

طبق آخرین  سرشماری ۶۷۶ هزار و ۱۵۴ کلنی مدرن و ۶۲ کلنی بومی زنبور عسل در مازندران وجود دارد. سال گذشته ۶ میلیون و ۳۶۶ هزار و ۹ کیلو گرم عسل از این کلنی ها در استان تولید شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.