عملیات اجرایی طرح ملی انتقال آب به شهرهای مرزن آباد ، چالوس ،نوشهر و هچیرود از آبان ماه سال ۹۶ با پیش بینی اعتباری مبلغ ۳۱۵ میلیارد تومان آغاز شده و براساس برنامه ریزی صورت گرفته باید این طرح در سال ۱۴۰۰ اجرایی و به بهره برداری برسد.
این طرح برای تامین و پایداری شبکه آبرسانی علاوه بر ۵۲۴ هزار مشترک شهری مرزن آباد، هچیرود، چالوس و نوشهر و ۱۲۹ روستا این مناطق اجرایی می شود.
محمدناصر زندی روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت : برای ضایع نشدن حق و حقوق این افراد، مالکان زمین هایی که مدعی هستند مسیر خط لوله انتقال در زمین های انان است می توانند مدارک مثبته خود را ارائه تا پس از بررسی حق و حقوق انان پرداخت شود.
وی اظهار داشت : البته بر اساس بررسی ها و گزارش های دریافتی عده ای از افراد در بستر رودخانه جزو انفال بوده نزدیک به یک قرن کشت می کردند و دولت هم تاکنون اعتراضی نداشت بنابراین به این دسته از افراد خسارتی پرداخت نخواهد شد.
وی با اشاره به کندی روند اجرای طرح انتقال آب به شهرهای نوشهر ، چالوس ، هچیرود و مرزن آباد گفت : روند اجرایی خط انتقال آبرسانی این طرح ملی به علت کوهستانی بودن منطقه ، وجود رودخانه چالوس ، آزاد راه تهران - شمال و جاده قدیم کندوان با دشواری انجام می شود و از طرفی هم عده ای از روستائیان مرزن آباد مدعی هستند که این طرح از میان اراضی آن ها می گذرد بنابراین اگر این دسته از افراد مدعی مدارکی دال بر مالکیت قانونی در اختیار داشته باشند باید برابر ضوابط حقوق و خسارت های آن ها پرداخت شود.
فرماندار چالوس اظهار داشت : هرچند بخش عمده ای از مشکلات پیش روی اجرای این طرح در پی بازدید استاندار مازندران و دستور ایشان بر حل آنها ، برطرف شد ولی اکنون تنها مشکل تملک اراضی اشخاص در مسیر اجرای این طرح است.
استاندار مازندران در ۹ تیرماه امسال به همراه جمعی از مدیران کل استانی از طرح ملی آبرسانی مرزن آباد چالوس بازدید داشتند و در این بازدید پس از مطرح شدن مشکلات روند اجرایی این طرح از جمله محدودیت های زیست محیطی ، دریافت مجوز از ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری ، آزاد راه تهران - شمال ، راهداری و حمل و نقل جاده ای ، حسین زادگان دستور داد مدت یک ماه باید این مشکلات حل شود.
فرماندار چالوس گفت: در این زمینه نشستی که اخیرا با عده ای از افراد مدعی مالکیت اراضی در مسیر اجرای این طرح ، با حضور نماینده مردم منطقه در مجلس شورای اسلامی و نیز مدیر طرح آبرسانی شرکت سهامی آب منطقه مازندران در فرمانداری برگزار شد تصمیمات خوبی برای رفع این مشکل و هم شتاب بخشی در روند اجرای این طرح گرفته شد.
زندی افزود : یکی از مهم ترین مسائلی که در این نشست مطرح شد آن اینکه به مالکان مدعی اراضی تاکید شد که طبق قانون این طرح ملی به هر شکل ممکن باید اجرا و به پایان برسد منتهی اگر دیده شود این افراد اسنادی قانونی دال برآنکه این اراضی متعلق به آن ها است طبیعتا دولت مکلف است برابر ضوابط خسارت این افراد را پرداخت کند.
فرماندار چالوس ابراز امیدواری کرد نشستی که قرار است عصر امروز در این زمینه با روستائیان رزان ، متکا و رودبار از توابع بخش مرزن آباد این شهرستان برگزار شود بتوان موافقت بیشتر اهالی این روستاها را جلب کرد و روند اجرای این طرح شتاب بیشتری بگیرد.
هم اکنون طبق گزارش های رسمی ، این طرح حدود ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و آب مورد نیاز شهرها و تعداد روستاهای یاد شده با اجرای کامل این طرح از رودخانه چالوس که دبی آن یکهزار و ۵۰۰ لیتر در ثانیه است تامین می شود و پس از تصفیه برای اشامیدن و مصرف در دیگر بخش ها در اختیار شهروندان نوشهر ، چالوس ، هچیرود ، مرزن آباد و روستاهای حومه قرار خواهد گرفت .