رییس کار گروه تخصصی گردشگری اتاق فکر توسعه مازندران گفت: صنعت گردشگری با مزرعه در مازندران تقابل داشته و الگوهای آن در سطح کشور آموزش داده شود.

رییس کار گروه تخصصی گردشگری اتاق فکر توسعه مازندران در گفت و گو با ایسنا مازندران، با اشاره به اینکه در استانی که گردشگری با مرزعه تقابل دارد، زمان و انرژی زیادی برای پذیرش و مطالعه در این زمینه وجود دارد، اظهار کرد: کارشناسان میراث استان باید در زمینه بررسی الگوهای گردشگری مزرعه در دنیا آموزش دیده  تا راندمان تولید بالا و  گردشگری مرزعه را در سطح کشور رواج دهیم.

  وی با بیان اینکه چرا کشورهایی مانند بلاروس، روسیه، رومانی، انگلیس و آمریکا وارد مقوله گردشگری مزرعه شدند، تصریح کرد: باید سیاست های الگویی کشورهایی که گردشگری مزرعه را تجربه کردند، مطالعه شود زیرا این کشورها ابتدا مرز بین واژه ها را آموختند و بعد آن سیاست گذاری را، پایه گذاری کردند.

رییس کار گروه تخصصی گردشگری اتاق فکر توسعه مازندران با بیان اینکه بعد از مطالعه گردشگری مزرعه و داشتن زمین برای اجرایی کردن این طرح میراث می تواند بخشی از مجوزها را صادر کند، گفت: برای رشد گردشگری مزرعه نیاز به چند شاخص مانند بخش آموزش، تقویت آگاهی، فعالیت و غذا داریم که باید تامین شود.

رمضان زاده خاطرنشان کرد: آیا وزارت جهاد کشاورزی که اداره کل آن در مازندران وجود دارد قانونی دارد که به من اجازه دهد تا مقداری از مساحت زمین را زیر سازه ببرم؟ اگر جهاد کشاورزی راضی شود بنیاد مسکن به خاطر اجرای طرح های هادی که در مسیر سازه مشخص است، اجازه می دهند.

وی افزود: اجرای طرح گردشگری مزرعه کار پیچیده ای بوده و نیاز به همکاری با نهاد های مختلف با محوریت استانداری و اداره کل میراث، منابع طبیعی، محیط زیست و بنیاد مسکن دارد تا فعالیت های قانونی و اجرایی داخل یک روستا را که بر عهده دارند، با همکاری همدیگر قانونی، مصوب و اجرا کنند.

رییس کار گروه تخصصی گردشگری اتاق فکر توسعه مازندران با اشاره به اینکه الگوهای گردشگری مزرعه یکی از الگوهای موفق در دنیا است، گفت: تا زمانی که تناقضات قانونی بین بنیاد مسکن اجازه ساخت سازه خارج از بافت روستا را بدهد یا جهاد کشاورزی اجازه ندهد انقدر از مساحت زمین کشاورزی زیر سازه برود (تغییرات کاربری اراضی) این چالش ها باعث می شود که اگر کسی بخواهد گردشکری مزرعه را اجرا کند، نتوانسته و فقط نمونه ای از گردشگری مزرعه  را در کنار اقامتگاه بوم گردی ارائه می دهد که درست نبوده و گردشگری مزرعه خود تعریف جداگانه ای دارد.

رمضان زاده افزود: صنعت شدن گردشگری در مازندران نیاز به اجرای شاخص های آن داشته است که این شاخص ها مانند پایه ها صندلی بحث نهاد گرایی، اقتصاد، اشتغال و محیطی را در بردارد.

وی ادامه داد: صنعت گردشگری شاید به لحاظ اقتصادی به استان آسیب می زند و پایداری اجتماعی چون درآمد حاصل از آن به جیب عده ای خاصی می رود، شاید آورده خوبی دارد اما توانسته به جوامع محلی کمک کند یا نه؟ قرار گرفتن تمامی شاخص ها در کنار هم می تواند صنعت گردشگری را رقم بزند.

مدیر گروه جهانگردی دانشگاه مازندران گفت: آیا این صنعت توانسته جلوی تغییرات کاربری، گرفتن سواحل توسط نهاد ها در بخش خصوصی، شبکه های توریستی که دور آن محفوظ شده و یا بحث ساخت خانه های دوم را در استان بگیرد؟

رمضان زاده خاطرنشان کرد: درست است اشتغالی ایجاد شده و درآمدی وارد استان می شود اما اگر به دقت مورد بررسی قرار گیرد متوجه می شویم که بخش زیادی از توسعه پایدار زیر سوال رفته است بنابراین نمی توان گفت صنعت گردشگری در مازندران یک صنعت موفق است.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.