یک روانشناس گفت: رسانه های همگانی در تجربه اندوزی نوجوانان تاثیر گذار هستند.

علی وطن دوست در گفت وگو با ایسنا مازندران، با بیان اینکه دوره نوجوانی و بلوغ  دوره ای بحرانی برای نوجوان است، اظهار کرد: این سن زمان شکل گیری هویت و بروز هیجانات بسیار زیاد است.

وی با اشاره به حرف شنوی کمتر اغلب نوجوانان درسن بلوغ از والدین، تصریح کرد: نوجوانان در این سن با توجه به اینکه هم ازلحاظ جسمی، اجتماعی و هیجانی در حال رشد هستند معمولا تمایل دارند انتخاب نوع پوشش لباس و مسائل شخصی خود انتخاب .

این روانشناس با بیان اینکه نوجوانان در سن بلوغ بیشتر تمایل به گروه هم سن و سال خود دارند، گفت: والدین علاوه بر نقش خود که راهکارها را به فرزند یاد می دهند باید نگاه رفاقتی با نوجوان خود داشته باشند که متاسفانه خانواده ها در تفکیک این دونقش گاهی درست عمل نمی کنند.

وطن دوست با اشاره به نقش بسیار مهم انتخاب سبک تربیتی مناسب از طرف والدین در شکل گیری هویت نوجوان، گفت: سبک تربیتی باید هم برای کل خانواده و هم آن نوجوان قابل پذیرش باشد عدم احترام و بدرفتاری والدین با نوجوان در خانه باعث می شود تا آن ها دو گوش شنوا و احترام را در بیرون از خانه جستجو کنند.

وی از سن نوجوانی به عنوان بحران دوران بلوغ نام برد و بیان کرد: مطمئنا خانواده با مدیریت  خود و کنترل هیجانات نوجوان با توجه به سلیقه و علاقه اش در هدایت برای عبور از بحران و شکل گیری هویت خوب می تواند کمک کننده باشد.

این روانشناس افزود: می توان برای کنترل هیجانات نوجوان بر اساس علاقه مندی آن ها کلاس های آموزشی، باشگاه های ورزشی، موسیقی و هنر را پیشنهاد داد تا در راه درست و مثبت این هیجانات تخلیه شود.

وطن دوست با اشاره به اینکه سن نوجوانی بحرانی بوده اما می تواند به یکی از بهترین دوران برای نوجوان تبدیل شود، اظهار کرد: نقش مهم خانواده ها و البته آموزش و پرورش و مدارس بسیار تاثیر گذار است تا با فرهنگ سازی و ایجاد فضایی مناسب به شکل گیری هویت نوجوان کمک کنند.

وی با بیان اینکه اخیرا برنامه هایی در جهت استعداد یابی و دیده شدن جوان در حال پخش است، افزود: در این برنامه ها افرادی با مهارت ها خاص و نشان دادن استعداد خود به هنرنمایی می پردازند که اساس کاربسیار خوب است .

این روانشناس ادامه داد: با توجه به اینکه در منزل همه خانواده خصوصا نوجوانان به جهت مهیج بودن پای تلویزیون برای تماشای چنین برنامه هایی می نشینند بهتر است که تدابیری اندیشیده شود تا قسمت هایی از برنامه که مهارت های خاص و گاهی اوقات خطرناک دارد از قبل هشدارهایی برای دیدن این قسمت با شرایط سنی خاص اعلام شود.

وطن دوست با اشاره به مبحث هیجان طلبی در جامعه شناسی، افزود: پر تحرکی و نشاط و هیجانات  لبریزکه از خصوصیات سن بلوغ و نوجوانی است، تمایل دیدن برنامه های جذاب خصوصا با هیجان بالا را بیشتر می کند.

وی با بیان اینکه بسیاری ازرفتارهای نوجوانان نشات گرفته از الگوپذیری در جامعه است، گفت: اصولا رسانه های همگانی در الگوپذیری افراد جامعه خصوصا نوجوانان با توجه به شرایط خاص بسیار اثرگذار است.

این روانشناس با اشاره به اینکه متاسفانه هیجان طلبی، الگوپذیری و سبک تربیتی نوجوانان تاثیر پذیری از رسانه های جمعی را بسیار بالا برده است، خاطر نشان کرد: گاهی اوقات نوجوانان به جهت تاثیرپذیری بیش از حد یک برنامه و کسب تجربه و احساس لذت آن هیجان حتی اقدام به انجام آن حرکت خطرناک می کنند که معتقدم فیلم ها و برنامه هایی که با شرایط سنی خاص ساخته می شود باید حتما به صورت زیر نویس هشدارهای سنی داده شود تا خانواده ها بتوانند با برنامه ریزی فعالیت دیگری را جایگزین آن برنامه کنند.

وطن دوست یادآورشد: دیدن یک برنامه تلویزیونی نمی تواند تنها عامل، اجرای آن باشد بلکه عامل های اجتماعی، جامعه شناسی، سبک تربیتی،  روانشناختی و اجرای قانون می تواند تاثیر گذار باشد.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.