به گزارش ایرنا ، گیاهان دارویی از دیرباز مورد توجه انسان بوده و از انواع گیاهان دارویی برای تسکین و درمان دردهای مختلف استفاده می شده است.
گیاهانی که بیشتر به صورت جوشانده، عرقیجات و ادویه مصرف می شد و استفاده متعادل و به اندازه آن عوارض و ضرر خاصی برای بیمار نداشت.
امروزه گیاهان دارویی همچنان مورد مصرف هستند و این گیاهان نهفته در دل خاک بعد از دسته بندی در شیشه های بلوری عطاری ها در دسترس قرار دارد، گرچه در برخی از موراد عطاریها در کنار این گیاهان دارویی اقلام دیگری را که برای سلامتی مضر هستند ارائه می دهند اما انواع عرقیجات، ادویه و گیاهان دارویی خشک برای تهیه جوشانده برای افراد در عطاری ها عرضه می شود.
گیاهان دارویی برای کشت توقع چندانی برای مصرف آب ندارند و از این روز کشت گیاهان دارویی می تواند زمینه ساز اشتغال باشد و با توجه به سودآوری این کشت و درآمد بالا می تواند در راستای تحقق اقتصاد مقاوتی موثر باشد.
در شهرستان بروجرد بین 100 تا 150 گونه گیاهان دارویی وجود دارد اما متاسفانه عدم فرآوری این محصولات سبب می شود تا گیاهان دارویی به صورت خام به فروش رسد و چندان سودی حاصل نشود در حالی که با بسته بندی مناسب، تهیه عصاره گیاهان دارویی می تواند ارزش افزوده آنان را افزایش داده و اشتغال در شهرستان ایجاد کند.
مسئول واحد باغبانی جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به مستعد بودن اراضی شهرستان بروجرد برای کشت گیاهان دارویی افزود: بیش از 31 هکتار از اراضی شهرستان بروجرد مختص گیاهان دارویی است که سالانه حدود 41 تن گیاه دارویی از این سطح کشت برداشت می شود.
سعید خسروی اضافه کرد: کشت گل محمدی در بروجرد به دلیل دارا بودن شرایط مورد نیاز در حال توسعه است به طوری که سال گذشته هشت هکتار از اراضی به کشت گل محمدی اختصاص یافت و از این میزان سطح بیش از 20 تن گل محمدی برداشت شد و امسال سطح کشت گل محمدی به 20 هکتار افزایش یافته است.
خسروی اظهار کرد: زعفران در بروجرد در هفت هکتار کشت می شود که از این سطح 11 کیلوگرم محصول برداشت می شود و کشت زعفران به دلیل سود بالا در این شهرستان بسیار مورد استقبال واقع شده است.
مسئول واحد باغبانی جهاد کشاورزی بروجرد عدم حمایت از بازار فروش را یکی از مشکلات این بخش برشمرد و افزود: بسیاری از افرادی که به کشت گیاهان دارویی روی آورده اند در فروش این محصولات با مشکلاتی مواجه می شوند و با فرآوری این گیاهان دارویی، بسته بندی مناسب و حمایت از فروش میتوان در این بخش از کشاورز حمایت کرد.
به گفته وی در حال حاضر در شهرستان بروجرد یک واحد تولیدی عصاره گیری از گیاهان دارویی را انجام می دهد اما با گسترش این واحدها برای فرآوری محصولات و حمایت از بازار فروش می توان برای چندین نفر اشتغال ایجاد کرد.
خسروی از تشکیل 41 پرونده برای دریافت تسهیلات طرح توسعه اشتغال پایدار روستایی خبر داد و افزود: استقبال از اجرای این طرح در بروجرد مناسب بود و در این راستا 41 پرونده تشکیل شد و تسهیلات تا سقف 100 میلیون تومان ارائه می شود، اما کار در روند پرداخت تسهیلات به کندی پیش می رود و تا کنون از 41 پرونده تنها پنج پرونده به بانک معرفی شده است.
وی اضافه کرد: بروجرد مستعد پرورش گیاهان دارویی است و می توان با ایجاد شرایط لازم سطح کشت گیاهان دارویی را به چهار هزار هکتار رساند.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری بروجرد در این راستا گفت: با توجه به درخواست متقاضیان به جذب مشارکت مردم در خصوص حفاظت را عرصه ها کشت گیاهان دارویی مورد توجه واقع شده و در این راستا کلاس های آموزشی برای متقاضیان برگزار می شود.
امیر ثقلینی اضافه کرد: در شهرستان بروجرد 60 هکتار از ارضی برای کشت گیاهان دارویی در نظر گرفته شده که کشت این گیاهان دارویی زمینه ساز اشتغال بوده و درامد زایی خوبی را به دنبال دارد.
7190/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.