به گزارش خبرآنلاین لرستان، فرید بهرامی با اعلام این خبر هدف از راه اندازی این کانون ها را پیشگیری از شیوع ناهنجاریهای اکتسابی دستگاه عصبی- عضلانی- اسکلتی، آموزش به دانش آموزان در رابطه با عادات و الگوهای حرکتی صحیح و ارجاع و معرفی دانش آموزان دارای ناهنجاریهای اسکلتی به مراکز تخصصی عنوان کرد و گفت : در سال تحصیلی جاری 20درصد از دانش آموزان پایه های دوم تا دوازدهم تحت پوشش این طرح قرار می گیرند.
وی خاطر نشان کرد: در جامعه ماشینی امروز فقر حرکتی به همراه عادات حرکتی نادرست در کودکان و نوجوانان، تهدیدی اساسی برای تندرستی حال و آیندۀ آنها به شمار می رود و دانش آموزان را مستعد ضعفهای عضلانی و ناهنجاریهای اسکلتی طی دهه های آینده می کند.
بهرامی تاکید کرد : از آنجا که عادت به کم تحرکی و اتخاذ شیوه های نادرست حرکت اعم از نشستن، ایستادن، حمل اشیاء وکوله پشتی مدرسه در سنین پایین شکل می گیرند و در طول سالهای بعدی عمر پایدار میمانند، ضروری است قبل از تثبیت و شکل گیری این عادات اقدامات لازم جهت شیوه های صحیح حرکت به مورد اجرا درآید،زیرا تلاشهای بعدی در جهت تغییر عادتهای تثبیت شده بسیار مشکل و چه بسا پرهزینه خواهد بود.
وی تصریح کرد: عدم پیشگیری مناسب و به موقع از تثبیت این عادات حرکتی نامناسب از یک سو و فقر حرکتی از سوی دیگر باعث بروز ضعف و ناهنجاریهایی در دستگاه استخوانی، عضلانی و مفصلی افراد جامعه میشود، که شناسایی زمینه های بروز این تغییرات نامطلوب قامتی در افراد و ارائه حرکات جبرانی و اصلاحی برای پیشگیری و رفع آنها، کانون توجه فعالیت کانونهای حرکات اصلاحی ساختار قامتی است .
بهرامی به ارائه آموزش های لازم به دانش آموزان و خانواده ها هم اشاره کرد و افزود: برنامه اصلاح ساختار قامتی دانش آموزان قصد دارد با آموزش و فرهنگ سازی عادات حرکتی صحیح شامل: نشستن، ایستادن، راه رفتن، حمل اشیاء و .... به دانش آموزان، از بروز تغییرات نامطلوب قامتی آنان جلوگیری کند و از این طریق در راه تحقق حیات طیبه و زندگی سالم برای آینده سازان جامعه قدم بردارد.
46