به گزارش ایرنا موسی خادمی روز چهارشنبه در چهاردهمین نشست کارگروه تولید و اشتغال لرستان با محور بسته اشتغال فراگیر که در محل استانداری لرستان برگزار شد، افزود: با توجه به اینکه اشتغال فراگیر در قالب برنامه های مختلف یکی از مهمترین برنامه های دولت در سال 96 است باید در این رقابت ملی شرایطی فراهم شود تا بتوان با ارائه طرح های بیشتر و موثرتر میزان جذب تسهیلات را افزایش داد.
وی اضافه کرد: به همین منظور باید برنامه های هفتگی با هدف رصد بررسی فعالیت های شهرستان ها و بانک ها برگزار و هر هفته گزارش فعالیت های شهرستان ها و بانک های مختلف همراه با میزان پیشرفت آنها در ارائه طرح های مرتبط با اشتغال فراگیر بررسی و اعلام شود.
استاندار لرستان گفت: با ایجاد کمیته ای باید فضای رقابتی بین دستگاه ها، بانک ها و بخش ها ایجاد کرد و توزیع دستگاهی این طرح در بخش های مختلف از جمله کشاورزی و صنعت مشخص شود.
وی با اشاره به سهم حدود 6 هزار نفری لرستان در طرح کارورزی به عنوان یکی از طرح های بسته اشتغال فراگیر اظهار کرد: با توجه به انعقاد 285 قرارداد، لرستان در این زمینه خوب کارکرده است لذا واحدهای اقتصادی باید از این فرصت استفاده کنند.
خادمی درخصوص اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری به عنوان یکی دیگر از طرح های بسته اشتغال فراگیر گفت: با توجه به نرخ سود بین 6 تا 9 درصدی این بخش و با در نظر گرفتن 15 درصد اعتبارات عمرانی امسال می توان به تغییر در وضعیت اشتغال استان امیدوار بود.
معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان نیز در این نشست اظهار کرد: از 200هزار میلیارد ریال سهم کل استان ها، سهم لرستان چهار هزار و 633میلیارد ریال معادل 2/31 درصد است.
عظیم سالاری افزود: این بسته در 10 رسته و 38 خرده طرح تعریف شده که این رسته ها بنا بر میزان ظرفیت اشتغال بالا در بخش های با بازدهی بیشتر در نظر گرفته شده اند.
وی با اشاره به میزان یارانه 2 درصدی مناطق شهری و پنج درصدی مناطق روستایی در اجرای طرح اشتغال فراگیر به صورت ملی گفت: در استان لرستان این میزان برای مناطق محروم شهری و روستایی پنج درصد در نظر گرفته شده است.
وی افزود: این میزان از اعتبار در نظر گرفته در این طرح در لرستان منجر به ایجاد 15 هزار و 102 شغل می شود که به طور میانگین سرانه ایجاد هر شغل 300 میلیون ریال لحاظ شده است.
این مسئول در خصوص طرح کاروزی گفت: سهم لرستان در این طرح 6 هزار و 75 نفر و طول دوره بین چهار تا 6 ماه است که استان لرستان بعد از گلستان رتبه دوم کشور را در اجرای این طرح دارد.
وی افزود: تاکنون 20 هزار و 481 نفر در سامانه طرح کارورزی ثبت نام کرده اند که از این تعداد هفت هزار و 712 نفر واجد شرایط هستند.
سالاری با اشاره به 527 واحد اقتصادی پذیرنده درخصوص این طرح اظهار کرد: تاکنون تعداد 185 مجوز صادر شده و 285 قرارداد نیز بسته شده است.
وی افزود: شرایط لازم کارورز برای پذیرش شامل مدرک تحصیلی لیسانس به بالا، داشتن حداکثر 35 سال و عدم سابقه بیمه بیش از سه ماه است که افراد متقاضی باید اطلاعات خود را در سامانه مربوط ثبت کنند.
معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص طرح آموزش در محیط کار واقعی با استاد، شاگردی گفت: این طرح رویکرد ایجاد بسترهای لازم برای اشتغال مولد و پایدار، استمرار و تثبیت اشتغال و حفظ فرصت های شغلی موجود و در عین حال آشنایی با محیط کار واقعی است.
وی افزود: متقاضیان در این طرح باید بین 15 تا 23 سال باشند و کل تعهد استان 50 هزار نفر ساعت است که تاکنون 34 هزار و 720 نفر ساعت از آن انجام شده است.
سالاری درخصوص اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری به عنوان یکی دیگر از طرح های بسته اشتغال فراگیر گفت: سهم لرستان دراین بخش 3/2 درصد از میزان ریالی کل اعتبارات کشوری است.
وی افزود: از سهم 110 هزار میلیارد ریالی کشوری سهم لرستان پنج هزار و 520 میلیارد ریال است که بخش کشاورزی در لرستان بیشترین سهم را دارد.
1920/3022
خبرنگار: مهری دریکوند ** انتشاردهنده: احسان کردی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.