به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، مهرداد غضنفری ظهر امروز در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد اظهار داشت: در راستای فعالیت قانونی ستاد تسهیل در رفع موانع تولید پیش روی واحدهای تولیدی بهویژه در سال گذشته که استان لرستان بهعنوان پایلوت اقتصاد مقاومتی در نظر گرفتهشده بود اختیاراتی به استان واگذار شد.
وی افزود: هرچند اختیارات مدنظر بهصورت کامل محقق نشد اما همان میزان که به استانها اختیار داده شد منجر به رفع بسیاری از مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی شد و در استان لرستان نیز با برگزاری 172 جلسه ستاد تسهیل مشکلات واحدهای تولیدی طرح و بررسی و بالغبر 721 مصوبه در این زمینه ابلاغ شد که 60 درصد این مصوبات اجرایی شد و مابقی نیز در دست اقدام در فرجه زمانی مشخص است.
معاون استاندار لرستان با اشاره به اینکه کمتر از دو درصد از مصوبات اجرا نشده مربوط به حوزه دستگاههای اجرایی و بانکها بوده است عنوان کرد: واحدهایی که از مدار تولید خارجشده بودند با تزریق تسهیلات از محل رونق تولید و پرداخت مستقیم بانکها وارد مدار تولید شدند و بر اساس ارزیابی که در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی صورت گرفت و کمیتههای مختلفی که ذیل این ستاد بودند بررسی و نظارتهای لازم را انجام دادند، بالغبر 95 درصد از تسهیلات تزریقشده به این واحدها به کار گرفتهشده بود که منجر به تثبیت اشتغال و ایجاد اشتغال جدید شد.
وی در راستای سند سرمایهگذاری و اشتغال در استان گفت: تعهد اولیه استان لرستان سه هزار 713 میلیارد تومان با ایجاد 25 هزار و 600 شغل بود که این رقم سرمایهگذاری به چهار هزار و 135 میلیارد تومان ارتقا یافت و 25 هزار و 803 شغل معادل 101 درصد تعهد اشتغال در استان ایجاد شد.
غضنفری بابیان اینکه در ابتدای دولت تدبیر و امید بیکاری انباشتهشده در استان بالغبر 113 هزار نفر بود تصریح کرد: تا پایان سال 95 بالغبر 48 هزار نفر بیکاری انباشتهشده از سالهای گذشته و درمجموع بالغبر 161 هزار نفر در شرایط حاضر بیکار در استان لرستان وجود داشت اما با اشتغال ایجادشده به میزان 75 هزار نفر از افراد جویای کار و حدود 26 هزار نفر از بیکاری انباشتهشده، مشغول به کار شدند.
وی با اشاره به اینکه حدود 86 هزار نفر بیکار در استان لرستان وجود دارد بیان کرد: در سند اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال که در حال تدوین است این موارد در نظر گرفتهشده که این سند بنا است تا 15 اردیبهشتماه تدوین و تصویب نهایی شده و به همه دستگاهها و بانکها برای عملیاتی شدن ابلاغ شود.
معاون استاندار لرستان خاطرنشان کرد: حدود 140 واحد تولیدی راکد و کاملاً تعطیل استان لرستان نیز در طول خدمات این دولت به مدار تولید اضافهشده است.
وی با تأکید بر لزوم احصا دلایل عدم اجرایی شدن مصوبات این ستاد در مدتزمان مشخص اظهار داشت: هر اقدامی علیه واحد تولید پس از اتمام فرجه زمانی باید با هماهنگی دبیرخانه ستاد تسهیل انجام شود.
غضنفری بیان کرد: طرح بخشودگی جرائم تسهیلات زیر 100 میلیون تومان توسط برخی بانکها با توجه به مصوبهای که از مرکز دریافت کرده بودند به 10 میلیون تومان کاهش یافت هرچند که این امر سبب گستردگی واحدهای بهرهمند خواهد شد اما قانون زیر 100 میلیون تومان بود؛ امسال برای سرمایهگذاری شش هزار میلیارد تومانی در استان لرستان برنامهریزیهای لازم صورت میپذیرد.
انتهای پیام/