علاوه بر نفت و طلا دیگر کامودیتی‌‌‌ها نیز طی روز چهارشنبه پس از نهایی شدن نتایج انتخابات با نزول همراه شدند. عامل اصلی این موضوع به افزایش بازده اوراق قرضه آمریکا و به تبع رشد شاخص دلار بازمی‌گردد. شاخص دلار همزمان با افزایش شانس پیروزی دونالد ترامپ رشد خود را آغاز کرد و به بالاترین سطح چهار ماهه خود رسید.

به گزارش جماران؛ روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: در آخرین روز معاملاتی هفته جاری، بورس تهران شاهد افت شاخص‌‌‌های اصلی خود بود. شاخص کل بورس با کاهشی ۰.۳۵درصدی به سطح ۲ میلیون و ۱۷ هزار واحد رسید که به معنای ریزشی حدود ۷ هزار واحدی است. این افت در حالی رخ داد که شاخص کل هم‌‌‌وزن، که نمایانگر تغییرات سهام شرکت‌‌‌های کوچک‌‌‌تر و متوسط است، نیز ۰.۴۹ درصد کاهش یافت و در سطح ۶۵۶ هزار و ۴۹۸ واحد به کار خود پایان داد. شاخص فرابورس نیز همگام با سایر شاخص‌‌‌های اصلی، با ۷۹ واحد کاهش در سطح ۲۰ هزار و ۷۷۴ واحد قرار گرفت. روز چهارشنبه، معاملات بورس در ساعات اولیه با فشار فروش بالایی آغاز شد و بسیاری از نمادها به دلیل نگرانی‌‌‌های موجود، صف‌‌‌های فروش منفی تشکیل دادند. با این حال، با نزدیک شدن به ساعات پایانی بازار، وضعیت بهبود یافت و برخی از نمادها که انتظار می‌‌‌رفت از تنش‌‌‌های منطقه‌‌‌ای متاثر شوند، با گمانه‌‌‌زنی‌‌‌های مثبت به حالت سبز درآمدند. این تغییر جو بازار، نشانه‌‌‌ای از بهبود نسبی اعتماد سرمایه‌‌‌گذاران و تاثیر مثبت احتمالی از کاهش تنش‌‌‌های سیاسی بود.

از سوی دیگر، در روز گذشته محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، از انتقال ارز نیمایی به ارز توافقی خبر داد و بر اهمیت این تغییر برای بهبود ثبات اقتصادی تاکید کرد. به گفته فرزین، این اقدام می‌‌‌تواند به پایداری بازار ارز کمک کند و سرمایه‌‌‌گذاران را نسبت به استفاده از بازار ارز توافقی ترغیب کند.  این رویکرد بانک مرکزی در شرایطی که بازارهای مالی نیازمند حمایت و تدابیر سیاستی دقیق هستند، می‌‌‌تواند با کاهش التهابات ارزی و کمک به تقویت ارزش پول ملی، به آرامش در بازارهای مالی منجر شود. وی در این باره گفت: ارز نیما به بازار ارز توافقی منتقل می‌‌‌شود و نرخ ارز فقط در این بازار تعیین خواهد شد. آنچه هم اکنون در قالب ارز توافقی در جریان است حاصل توافق میان دو نفر است که با چانه‌زنی به توافق می‌‌‌رسند ولی در سامانه طراحی شده در بازار، حراج صورت می‎گیرد و نرخ تعیین می ‎شود؛ تلاش بانک مرکزی نیز براین است که بازار نیما به بازار ارز توافقی منتقل شود و نرخ نیز در این بازار تعیین شود.

بازار خارجی

تحرکات بازارهای جهانی پس از انتخابات

نفت برنت و WTI  در روز چهارشنبه همزمان با اعلام نتایج نهایی انتخابات ایالات متحده آمریکا و پیروزی دونالد ترامپ، پس از ۵روز افزایش، با نزول قیمت همراه شدند. بهای هر بشکه از نفت برنت و WTI  تا ساعت ۱۶:۰۰ روز چهارشنبه با کاهش ۱.۳ و ۱.۲۲درصدی به قیمت ۷۴.۵۵ و ۷۱.۰۳دلار تنزل یافت. طلای جهانی همگام با افت بهای نفت با نزول همراه شد. هر اونس طلای جهانی تا ساعت ۱۶:۰۰ روز چهارشنبه با افت ۱.۳۳درصدی همراه شد و در قیمت ۲ هزار و ۷۰۸دلار مورد معامله قرار گرفت.

علاوه بر نفت و طلا دیگر کامودیتی‌‌‌ها نیز طی روز چهارشنبه پس از نهایی شدن نتایج انتخابات با نزول همراه شدند. عامل اصلی این موضوع به افزایش بازده اوراق قرضه آمریکا و به تبع رشد شاخص دلار بازمی‌گردد. شاخص دلار همزمان با افزایش شانس پیروزی دونالد ترامپ رشد خود را آغاز کرد و به بالاترین سطح چهار ماهه خود رسید.

افزایش تعرفه تورم‌‌‌زا و تعدیل سیاست‌‌‌های انبساطی عواملی بود که موجب رشد شاخص دلار شد. افزایش تعرفه اولین انتظار فعالان از ترامپ است که همین موضوع موجب شد تا یوآن چین کاهش زیادی را طی روز چهارشنبه تجربه کند. عامل بعدی این موضوع را می‌توان پیشخور شدن قیمت‌ها دانست. فعالان بازارهای جهانی معمولا اخبار مهم را از چند مدت قبل پیشخور می‌کنند.

همین موضوع موجب می‌شود تا در زمان انتشار خبر واکنش بازارها برخلاف انتظارات باشد. با متمایل‌‌‌ شدن سرمایه‌گذاران به سمت پیروزی ترامپ، معاملات آتی سهام آمریکا و دلار در آسیا روز چهارشنبه با افزایش همراه بود. آنچه مسلم است دلار قوی‌‌‌تر، کالاهای دلاری مانند نفت را برای دارندگان ارزهای دیگر گران‌‌‌تر می‌کند و در نتیجه از میزان تقاضا می‌‌‌کاهد. پیروزی نامزد جمهوری‌خواه می‌تواند تعرفه‌‌‌های بالقوه‌‌ تورم‌‌‌زا را در پی داشته باشد. این موضوع در کنار نگرانی‌های مربوط به کسری بودجه و شرط‌‌‌بندی‌‌‌ها برای تسهیل پولی میانه‌‌‌روتر توسط فدرال رزرو، بازده اوراق قرضه خزانه‌‌‌داری ایالات متحده را به شدت بالا می‌‌‌برد و به نفع دلار آمریکا نیز هست. در واقع، بازده اوراق قرضه ۱۰ساله دولت ایالات متحده با بیش از ۱۵واحد در ۴.۴۴‌ درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح خود از ۲ ژوئیه رسید و چشم‌‌‌انداز مثبت کوتاه‌‌‌مدت را برای دلار تایید می‌کند. رشد اوراق قرضه آمریکا موجب افزایش شاخص دلار و از آن طرف نزول کامودیتی‌‌‌ها به‌خصوص نفت و طلای جهانی شد.

در بازار رمزارزها تقاضای خرید برای خرید ارزهای دیجیتال افزایش یافت. این رشد تحت‌تاثیر امیدها به پایان یافتن دیدگاه‌‌‌های ضد رمزارزی در کنگره با آمدن ترامپ بود.

 

واکنش بازارهای اقتصادی در ایران و جهان به بازگشت ترامپ

 

 

واکنش بازارهای اقتصادی در ایران و جهان به بازگشت ترامپ 2

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.