به گزارش ایرنا، اگرچه تبلیغات زودهنگام به روش های مختلف از روزها پیش در این استان آغاز شده بود اما این روزها ابداعات و نوآوری های جدیدی از برخی کاندیداها به چشم می خورد و هرکدام به نوعی سعی در جلب آرا مردم و افزایش شمار طرفداران خود دارند.

صرف نظر از تجمعات و همایش ها، مهمانی های پر هزینه، حضور در مراسم های مختلف و به نوعی در میان مردم بودن، ائتلاف های طایفه ای و قسم خوردن ها، راه اندازی کانال های حامیان داوطلبان، اما این روزها یکی از قدیمی ترین و متاسفانه پربازده ترین روش جلب آرا مردم همان شعارهای محقق نشدنی و وعده های پوچ است که فرصت انتخاب اصلح را به راحتی از مردم می رباید.

سو استفاده از مشکل اشتغال جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی لرستان  و شرایط اقتصادی استان دستاویزی برای برخی داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در این استان شده است تا با سردادن شعارهای واهی آرا مردم را به نفع خود مصادره کنند.

ساخت اماکن ورزشی در روستاها ، اجرای طرح های زیربنایی بزرگ ، تصویب قوانین حمایت از خودروهای شوتی، ساخت کارخانه و آزاد راه و برخی دیگر از طرحهایی که در حطیه وظایف قوه مقننه نیست از جمله وعده های این روزهایی برخی نامزدهای انتخابات است.   

اگرچه تاریخ نشان داده است که اینگونه افراد در صورت راهیابی به مجلس ضعیف ترین وکلای مردم بوده اند و توانی در تحقق مطالبات مردمی و پیگیری امور را در خانه ملت نداشته اند اما همچنان دیگر داوطلبان با استفاده از این روش سعی در سواستفاده از مشکلات مردم و جامعه دارند.

آنچه که از داوطلبان راهیابی به مجلس شورای اسلامی توقع می رود این است که پیش از بیان هرگونه شعار و وعده ای نخست با وظایف و توانمندی های نمایندگان مجلس آشنا شوند و شعارهای تبلیغاتی خود را بر آن اساس طراحی و برنامه ریزی کنند.

هر مسند قدرت در جامعه اسلامی تعاریف و تکالیف خود را دارد و راهبرانی که در آن مشارکت و ایفای نقش می‌کنند باید وعده و عملکرد شفاف داشته باشند چرا که هر عمل خلاف واقع اعتماد مردم را تضعیف و خدشه‌دار می‌کند.

 برنامه های تبلیغاتی داوطلبان انتخاباتی باید بر اساس قانون و ظرفیت های موجود باشد و همه باید در ریلی حرکت کنند که به توسعه ختم شود.

 شرح وظایف و حیطه اختیارات نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای همگان آشکار است، دروغ پردازی و ارایه وعده‌های بی‌اساس از سوی نامزدهای انتخاباتی به مثابه حق الناس است و این اقدام ضمن گمراه کردن افکار عمومی، سلب اعتماد مردم از مسولان را به دنبال دارد.

 احترام به اصول و ارزش‌های اساسی نظام اسلامی، ترجیح مصالح عمومی و ملی به منافع شخصی و گروهی، صداقت و انصاف در گفتار و کردار از مهمترین مواردی است که داوطلبان انتخاباتی باید به آنها توجه ویژه داشته باشند.

پذیرش حضور در بهارستان مسوولیت خطیری است و داوطلبان تصاحب کرسی‌های خانه ملت باید با مطالعه نیازهای اساسی و برنامه‌های توسعه، نیازهای کشور را به خوبی تشخیص داده و در راستای تصویب قوانین کارگشا، حل مشکلات اقتصادی، ایجاد اشتغال و تسهیل امور جوانان تلاش کنند. 

 توجه به اصل ۴۴ قانون اساسی نخستین مطالبه مردم از نمایندگان  مجلس شورای اسلامی است و بنابراین نمایندگان باید از مشکلات و نواقص به خصوص در اجرای برخی قوانین اطلاعات دقیق داشته باشند و در راستای اصلاح آنها به مردم وعده و بعد از انتخاب شدن به این وعده عمل کنند.

 انتخابات در ایران نشات گرفته از آموزه های دین مبین اسلام برای بهره گیری از نخبگان در هدایت امور جامعه است بنابراین داوطلبان انتخاباتی باید این جایگاه خود را درک کرده و از مسیر تقوا و دین مداری در این فرآیند ملی خارج نشوند.

انتظار مردم لرستان از داوطلبان انتخاباتی تبلیغات در یک فضای آرام و به دور از تخریب و وعده‌های بی اساس است چرا که اینگونه وعده ها نه تنها دردی از مردم این استان را برطرف نمی کند بلکه دستاوردی به غیر از ناامیدی مردم و بی اعتمادی به مسولان نخواهد داشت.

در این راستا مردم نیز باید برای برون رفت از این معضل باخارج شدن از صف طرفداران این افراد دست به انتخابی اصلح و راهی نمودن وکلای توانمند بزنند و برای همیشه مسیر شعارهای تحقق نیافتنی را سد کنند.

۴۰۸ نفر برای نمایندگی مردم لرستان در خانه ملت نام نویسی کردند که پس انصراف ها، عدم تایید و یا احراز صلاحیت ها در نهایت  ۶۲ کاندیدا در حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی، ۳۶نفر در بروجرد و اشترینان، ۳۷ نفر در کوهدشت و رومشکان، ۲۲ نفر در سلسله و دلفان و ۱۷ کاندیدای حوزه الیگودرز، ۲۲ نفر در دورود و ازنا و ۲۲ نفر در پلدختر برای کسب ۹ کرسی نمایندگی مردم لرستان در مجلس شورای اسلامی رقابت می کنند که سهم خرم آباد - چگنی و بروجرد - اشترینان هرکدام ۲ و مابقی یک نماینده است.

معاون سیاسی امنیتی استانداری لرستان گفت: یک هزار و ۴۸۹  شعبه اخذ رأی در لرستان پیش بینی شده که از این تعداد ۷۲۵ شعبه شهری و ۷۶۴ شعبه روستایی هستند.

محمود ثمینی بیان کرد: داوطلبان نمایندگی مجلس در لرستان ۴۰۸ نفر بودند که از این تعداد ۳۴ نفر انصراف دادند.
وی اظهار داشت: داوطلبان تأیید صلاحیت شده در هیئت‌های اجرایی ۳۶۸ نفر و تعداد رد صلاحیت‌ها ۲۶ نفر بود و تأیید صلاحیت شده‌ها در هیئت نظارت ۱۶۴ نفر و تعداد رد صلاحیت شده‌ها ۲۱۰ نفر هستند.
ثمینی افزود: ۱۹ نفر درخواست تغییر حوزه انتخابیه را دادند که هفت نفر از این تعداد متقاضی ورود به استان بوده و ۱۱ نفر نیز متقاضی ورود به استان‌های دیگر هستند.

وی بیان کرد: از این تعداد ۶ نفر مورد تأیید شورای نگهبان قرار گرفته و با ۹ نفر مخالفت شده و پرونده ۴ نفر هم در دست بررسی است.

رییس‌کل دادگستری لرستان نیز گفت: تاکنون ۳۵ پرونده تخلفات انتخاباتی در حال رسیدگی و بررسی است.

محمد رزم  بیان کرد: کمیته رصد مدیران در این ستاد تشکیل شده است و با مدیران متخلف که از امکانات دولتی و اداری در راستای تبلیغ برای نامزدهای خاصی استفاده می‌کنند برخورد قاطع انجام خواهد شد.

وی با  اشاره به اینکه ۲۲ شعبه ویژگی ویژه رسیدگی به جرایم انتخاباتی در استان راه اندازی شده است، افزود: ۳۵ گزارش تخلفات انتخاباتی از سوی پلیس اطلاعات و امنیت و پلیس فتا استان واصل شده است که برای این تخلفات پرونده‌های قضائی تشکیل و در حال رسیدگی هستند.

رییس کل دادگستری لرستان با تاکید بر اینکه افراد شایعه ساز که قصد جو سازی، شایعه پراکنی و بدبین کردن مردم را دارند و با هدف توهین، تهدید و تخریب رقبا دست به عملیات روانی می‌زنند شناسایی و با آنها برخورد لازم انجام خواهد شد، اضافه کرد: دستگاه قضایی در انتخابات کاملاً بی طرف است و این موضوع را اثبات خواهد کرد و تمام سعی خود را انجام خواهد داد که انتخابات با شور و شعور، مشارکت حداکثری و در کمال سلامت و امنیت برگزار شود.

رزم با اشاره به اینکه همه مسوولان و مدیران اجرایی در خصوص عدم حمایت از کاندیدای خاص و حفظ بی‌طرفی توجیه خواهند شد، اظهار داشت: با هواداران، کاندیداها یا افرادی که مرتکب جرایم انتخاباتی و راه‌اندازی کاروان‌های تبلیغاتی شوند، برخورد قاطع انجام خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه با کسانی که به سیاه‌نمایی و زیر سوال بردن خدمات دولت جمهوری اسلامی ایران و مدیران و نمایندگان قبلی بپردازند برخورد خواهد شد، ادامه داد: اراذل و اوباش و لیدرهای جنجالی و افراد مساله دار توسط نیروی انتظامی هر شهرستان شناسایی و تحت کنترل قرار خواهند گرفت.

رییس کل دادگستری لرستان با اشاره به اینکه در خصوص تیراندازی‌های انجام شده با سلاح تحت عنوان استقبال از کاندیدا و شور و شوق و نشاط انتخاباتی، با استفاده کننده سلاح برخورد قاطع خواهد شد و سلاح ضبط و در صورت داشتن مجوز، مجوز آن لغو و ابطال خواهد شد، اظهار داشت: قانون شفاف سازی هزینه‌ها و مسائل مالی تبلیغات انتخابات کاندیداها پیگیری خواهد شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.