یک فعال حوزه گرافیک دیجیتال گفت: فرهنگ و سنت‌ها را در فضای هنری مدرن به خورد جامعه دهیم، تأثیرپذیری بیشتری دارد.

هومن مرادی در گفت‎و‎گو با ایسنا منطقه لرستان، با اشاره به برگزاری جشنواره ملی اقوام ایرانی به همت جهاد دانشگاهی اظهار کرد: هدفی که در کلیت جشنواره وجود دارد و ارتباط آن با هنرهایی که در این همایش شرکت دارند، این است که در فضای مدرن هنری موضوعات فرهنگی اقوام ایرانی با تلفیقی از مدرنیته و سنت مطرح و معرفی شوند و این جشنواره بابی شود که در هنرهای مدرن به جای پرداختن به فرهنگ‌های غربی، فرهنگ‎های قومیت‌های ایرانی ترویج داده شود.

وی ادامه داد: در این جشنواره پاسداشت اقوام مختلف کشور انجام می‎گیرد و این جشنواره باعث وحدت و یکپارچگی اقوام مختلف می‌شود.

مرادی افزود: با کمک این جشنواره برای اشخاصی که می‌خواهند در حوزه‎های هنری کار کنند، بستری فراهم می‎شود و چراغ اولی روشن شده است که هنرمندان بتوانند به جای معرفی فرهنگ مدرن به معرفی فرهنگ ایران بردارند.

این هنرمند با بیان اینکه از زمانی‎که انسان شروع به زندگی کرده است، تمام زندگی او با هنر آمیخته است، اضافه کرد: آداب‌ورسوم، آیین‌ها، پوشش، فرهنگ و... قومیت‌های ایرانی می‌تواند به‌وسیله هنر معرفی شوند. تمام رسم و رسومات اقوام ایرانی جزوی از هنر حساب می‌شوند و اگر در چارچوب هنر این فرهنگ‌ها را به مردم نشان دهیم هم برای هنرمندان که محصول هنری مرتبط با این موضوع تولید می‌کنند، کمک مالی می‌شود و از طرفی این اثر هنری جایگاه خاصی در بین مردم خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه یکی از سخت‌ترین قسمت‌های این جشنواره، گرافیک دیجیتال و تطبیق آن با فضای فرهنگ ایرانی است، یادآور شد: ایران کشوری متمدن است که همواره از لحاظ فرهنگی مورد مثل خاص و عام بوده اما تطبیق این فرهنگ با هنر پساپست مدرن گرافیک دیجیتال به‌شدت سخت است ولی زمانی که این فرهنگ با فضای امروزی تلفیق شود، جامعه و قشر جوان بیشتر آن را می‌پذیرند چراکه تأثیرگذاری و جذابیت‌ آن بیشتر است.

مرادی گفت: زمانی که فرهنگ و سنت‌ها را در فضای هنری مدرن به خورد جامعه دهیم، تأثیرپذیری بیشتری دارد.

این فعال هنری افزود: ما ضعف داستان و موضوع در بین اقوام ایرانی نداریم چراکه سینه‌به‌سینه این افسانه‎ها نقل شده است و ما هنرمندان فقط باید تلفیقی را انجام دهیم تا در یک فضای مدرن، فرهنگ سنتی اقوام را معرفی کنیم.

گفتنی است اولین جشنواره دانشجویی فرهنگی هنری اقوام ایران‌زمین، اواخر آبان ماه امسال به همت مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی جهاد دانشگاهی لرستان برگزار می‌شود.

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.