به گزارش ایرنا، رضوان حکیم زاده ظهر روز چهارشنبه در همایش تجلیل از برگزیدگان طرح ها و برنامه های آموزش ابتدایی شهرستان بروجرد در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اظهارداشت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب تاکید خاصی بر اقتصاد دانش بنیان مقاومتی دارند که این موضوع باید از همان دوران پیش دبستانی آغاز شود.

وی با تاکید بر آموزش های مبتنی بر خلاقیت و پژوهش بیان کرد: برنامه های سودجویانه مبنی بر ارائه کتاب های کمک آموزشی و تستی در مقطع ابتدایی باید حذف شود زیرا این مهم به خلاقیت و نوآوری نمی رسد و منجر به رقابت ناسالمی در فضاهای آموزشی می شود.

حکیم زاده اضافه کرد: هر گونه ارائه کتاب های کمک آموزشی و مسابقات تستی و رقابت های نابجا در این عرصه در دوره ابتدایی ممنوع است، تا دانش آموزان به خودباوری و اتکا بنفس برسند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش افزود: جسارت، شهامت و توانمندی دانش آموزان و خلاقیت آنها در انجام کارها مایه دلگرمی و بیانگر چراغ روشن آینده کشور است.

وی با تاکید بر تمرین خلاقیت و استقلال در مدارس ادامه داد: هر جا خودمان را باور کردیم توانستیم به پیروزی برسیم و باید این نکته را بخاطر داشت که سرمایه های ما گاز، نفت و جنگل ها نیستند بلکه مهمترین سرمایه ما همین دانش آموزان هستند که با توانایی های آنها و خلاقیت از نظام سلطه نمی ترسیم.

حکیم زاده با اشاره به اینکه نظام سلطه نمی تواند مغزهای ما را تحریم کند، گفت: ممکن است دشواری هایی در مقاطعی برای ما ایجاد شود اما همان هم می تواند به فرصت تبدیل شود.

وی افزود: در همین راستا توجه به استعدادهای دانش آموزان باید مورد توجه باشد و و استعداد یابی به معنای جدا کردن دانش آموزان و برگزاری آزمون ها ی تستی و معرفی بعنوان تیزهوش نیست باید به همه دانش آموزان و استعدادهای هر کدام توجه کرد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر جنبه های مثبت جشنواره جابر ابن حیان اضافه کرد: کار گروهی یکی از جنبه های مثبت این طرح است بخصوص در شرایطی که یکی از آسیب های جدی نظام آموزشی ما رقابت ناسالم افراطی است که این رقابت نه فقط در نظام آموزش بلکه در کل جامعه سرایت کرده در حالیکه بنا بر مبانی دینی توفیق خواهی یک امر جمعی است.

حکیم زاده اظهارداشت: تمام دانش آموزان باید دیده شوند و باید احساس دیده شدن داشته باشند و روشی که باید در پیش بگیریم نیز باید بر پایه تعالیم قرآنی مبتنی بر اصالت تشویق باشد.

وی با اشاره به اینکه بخصوص در شرایط امروز و در برابر نظام سلطه باید اختلاف نظرها را کنار گذاشت، ادامه داد: امروز بیشتر از هر زمان دیگری نیاز داریم که همدیگر را به رسمیت شناخته و تحمل کنیم و باید با دانش آموزان مان هم به گونه ای رفتار کنیم که بنا بر اصول قرآن، با همنوع خود تعامل خوبی داشته باشند.

معاون وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: شخصیت افراد در همان دوران ابتدایی و کودکی شکل می گیرد که اگر مهارت های خوبی در این دوران آموزش داده شود بسیاری از آسیب هایی که ما امروز با آن مواجه هستیم، ایجاد نخواهد شد.

حکیم زاده افزود: جایگزینی تکالیف مهارتی به جای مشق شب یکی از برنامه هایی بود که در راستای مهارت افزایی دانش آموزان در مقطه ابتدایی اجرا شده است که می تواند به رشد خلاقیت کمک کند.

۱۹۲۰/۷۲۷۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.