در لرستان و چند استان دیگر از گذشته‌های بسیار دور، رسمی در مراسم شادی وجود دارد که دست به تفنگ می‌شوند و تیراندازی می‌کنند که البته شرایط گذشته و نوع تیراندازی با الان بسیار فرق داشته است.
 
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، این رسم متأسفانه امروزه نیز وجود دارد، هرچند که کمتر شده اما باز از گوشه و کنار می‌شنویم که بر اثر تیراندازی در مراسم شادی و به ویژه عروسی، حوادثی بعضاً ناگوار رخ داده است.
 
متأسفانه برخی مراسم شادی به همین راحتی و بر اثر یک سهل‌انگاری به عزا تبدیل شده و لباس "سپید" در کسری از ثانیه، "سیاه" شده و چهره‌های خندان جایش را به چشم‌های گریان داده و «متل» با «مویه» و «سنگین سماع» با «وه وه» عوض می‌شود.
 
چیزی که در گذشته وجود داشت این تیراندازی‌ها اکثراً در روستاها و بیابان‌ها انجام می‌شد و قوانین نانوشته‌ای داشت و عموماً بزرگان فامیل دست به تفنگ می‌شدند اما الان در شهرها و تالارها نیز صدای شلیک شادی به گوش می‌رسد و افراد کم سن و سال و جوان‌ها گوی سبقت را از هم می‌ربایند و حرف اول را می‌زنند.
 
در برخی تالارها به صاحبان مجلس تأکید می‌شود که از تیراندازی خودداری کنند اما در عمل آن می‌شود که نباید اتفاق بیفتد و حتی در چند مراسم، پلیس داماد را دستگیر کرده تا نام کسانی که تیراندازی کرده‌اند را بگوید!
 
این تیراندازی‌ها در شرایطی رخ می‌دهد که در قانون آمده است؛ هر کس به طور غیرمجاز سلاح گرم یا سرد جنگی، سلاح شکاری و قطعات مؤثر یا مهمات آن‌ها را خریداری، نگهداری و حمل کند یا با آن‌ها معامله دیگری انجام دهد به حبس تعزیری از 91 روز تا 10 سال محکوم می‌شود و بارها مسئولان انتظامی اعلام کرده‌اند: تیراندازی با اسلحه مجوزدار نیز در مراسم جرم است.
 
از وعده دو سال پیش چه خبر؟
 
سال 96، سردار مهدیان‌نسب، فرمانده نیروی انتظامی لرستان  گفته بود: "در برخی موارد در عروسی‌ها مشاهده می‌شود عده‌ای با تیراندازی موجب مرگ و مجروح کردن مردم می‌شوند و از این به بعد تمام زوج‌هایی که قصد ازدواج دارند، هنگام عقد در دفتر ثبت ازدواج برابر هماهنگی به‌عمل آمده با سردفترداران باید ملزم شوند که در مراسم آنها هیچ کس حق تیراندازی را نداشته و چنانچه چنین مواردی مشاهده شود، برخورد قانونی و متخلفان به مراجع قضایی معرفی می‌شوند ."
 
دو سال از این وعده سپری شده اما همچنان شاهد تیراندازی در مراسم عروسی هستیم و همچنان این وضعیت همانی است که نباید باشد.
 
وی با تاکید بر اینکه تیراندازی در مراسم عروسی با سلاح مجوزدار نیز جرم محسوب شده و درصورت مشاهده، ضمن باطل کردن مجوز، سلاح نیز ضبط خواهد شد، تاکید کرد: همه اقدامات پلیس برای ایجاد امنیت در جامعه بوده و به‌دنبال آسایش و آرامش شهروندان است.
 
بلافاصله برخورد می‌شود
 
سعید رازانی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز لرستان در این باره به ایسنا گفت: بارها پلیس و مسئولان ذی‌ربط در خصوص استفاده نکردن از سلاح و تیراندازی در مجالس عروسی‌ و جشن‌ها توصیه کرده و هشدارها داده‌اند اما متاسفانه برخی به این توصیه‌ و هشدارها توجه ندارند و مشکلاتی ایجاد می‌کنند.
 
وی تاکید کرد: در صورت شناسایی و مشخص شدن عامل تیراندازی در مجالس شادی بلافاصله برخورد می‌شود.
 
رازانی در پاسخ به پرسش ایسنا که آمار حوادث در مراسم شادی بر اثر تیراندازی وجود دارد؟ بیان کرد: در سیستم ما، آمار تیراندازی به طور کلی ثبت می‌شود و به صورت خاص مثلاً در مراسم عروسی نیست.
 
پزشکی قانونی آمار ندارد
 
حمیدرضا نظیفی، مدیرکل پزشکی قانونی لرستان نیز درخصوص آمار به ایسنا گفت: ما هم آمار کلی داریم و تعداد کشته‌ها بر اثر تفنگ وجود دارد اما اینکه چگونه کشته شده‌اند، مشخص نشده است.
 
پیگیری ایسنا برای تعداد کشته‌ها در مجالس شادی به جایی نرسید و ظاهراً چنین آماری وجود ندارد!
 
سختگیری‌ها بیشتر شود
 
الهیار ملکشاهی، رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی نیز گفت: بحث تیراندازی متأسفانه بیشتر ریشه فرهنگی داشته و با توجه به سوابقی که وجود دارد این امر فرهنگ غلطی بوده که در برخی استان‌ها وجود دارد.
 
وی ادامه داد: متأسفانه بر اثر تیراندازی در مراسم شادی حوادث ناگواری در لرستان رخ داده و این کار از نظر فرهنگی ناپسند است. از لحاظ قانونی نیز اگر سلاح مجاز نباشد قانون‌گذار برای استفاده اسلحه جنگی بین دو تا ۱۰ سال حبس پیش‌بینی کرده است.
 
ملکشاهی یادآور شد: اگر اسلحه مورد استفاده مجاز باشد، ایجاد هیاهوهای غیرمتعارف نیز بی‌نظمی بوده و در قانون مجازات اسلامی این امر نیز جرم محسوب می‌شود.
 
رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تیراندازی به‌تنهایی جرم محسوب می‌شود، ادامه داد: دستگاه قضا و نیروی انتظامی باید در بحث تیراندازی‌ها سختگیری بیشتری داشته باشند.
 
شناسایی و دستگیری برخی افرادی که تیراندازی کرده‌اند
 
سرهنگ رضا شیراوژن، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی لرستان در این باره به ایسنا گفت: تیراندازی در مراسم عروسی متاسفانه در استان وجود دارد که نسبت به گذشته کمتر شده است.
 
وی تاکید کرد: نیروی انتظامی با مخلین نظم و امنیت و کسانی که رعب و وحشت ایجاد می‌کنند برخورد جدی و قاطع خواهد کرد.
 
شیراوژن یادآور شد: در مواردی افرادی که اقدام به تیراندازی کرده شناسایی و با دستور دادستان مرکز استان دستگیر شده‌اند.
 
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی لرستان تصریح کرد: تیراندازی با اسلحه مجاز یا غیر مجاز در هر گونه مراسم و یا با قصد ایجاد رعب و وحشت جرم است و بدون تردید برخورد می‌کنیم.
 
وی اظهار کرد: اگر در مراسم شادی تیراندازی در تالارها انجام بگیرد، مسئولان تالار باید پاسخگو باشند و علاوه بر صاحب مراسم با آنان نیز برخورد می‌کنیم.
 
به گزارش ایسنا، برای ریشه‌کن کردن این رسم ناپسند کارهای زیادی انجام و حتی قوانینی تصویب شده اما متاسفانه همچنان خبرهای ناگوار تیراندازی در مجالس شادی به گوش می‌رسد و باید راهکاری مناسب و خردمندانه برای از بین بردن این فرهنگ غلط اندیشیده شود.
 
مجلسی که می‌تواند بیاد ماندنی‌ترین خاطره برخی باشد بر اثر سهل‌انگاری عده‌ای به همین راحتی بدترین خاطره می‌شود و همچنان تیراندازی در مراسم عروسی همانی است که نباید باشد و این رسم نامیمون وجود دارد ...
 
گزارش از مهران مریدی، خبرنگار ایسنا منطقه لرستان
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.