امیر سرتیپ دوم مراد خوش کنار در گفت وگو با خبرنگار دفاعی ایرنا، اظهارداشت: این قرارگاه پس از موج دوم بارش‌ها با تمام امکانات وارد عمل شده و یگان‌های ما در مناطق پلدختر، معمولان و نورآباد و روستا‌های اطراف این مناطق با استفاده از امکانات بالگردی و امکانات مهندسی مشغول امدادرسانی هستند.
وی افزود: ما در طول این مدت در قرارگاه مستقر در پلدختر به سرعت اقدام به لایروبی معابر و منازل مردم کردیم. سه روز از آغاز لایروبی این مناطق می‌گذرد و تعدادی از نیرو‌های پایور و وظیفه را برای لایروبی منازل مسکونی در اختیار خانواده‌های سیل زده قراردادیم.
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر 84 پیاده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: اقدامات پاکسازی کوچه‌ها و خیابان‌های مناطق سیل زده با استفاده از امکانات مهندسی ارتش نظیر لودر و کمپرسی در حال انجام است و امیدواریم تا با این اقدامات حالت عادی به شهر پلدختر بازگردد.
امیر خوش کنار درباره اقدامات قرارگاه متبوع خود در زمینه تامین موادغذایی و مواد زیستی و نیازمندی‌های عمومی مردم اذعان کرد: ما در زمینه تامین نیاز‌های مردم اقدامات خوبی انجام داده ایم. این اقدامات شامل تامین غذای گرم مردم از طریق دایر کردن آشپزخانه انجام می‌شود.
وی ادامه داد: ما در روستای چم مهر، کمپ احداث کرده و کارکنان تیپ 65 نوهد با استفاده از امکانات شناوری در حال جابجایی نفرات هستند. همچنین بیش از 80 دستگاه ادوات مهندسی ارتش در لرستان مشغول خدمت رسانی بوده و دو گروه مهندسی ارتش با وظایف پل گذاری و ادوات سنگین مشغول به کار هستند. از سوی دیگر هوانیروز هم با تمام توان خود در حال خدمت رسانی به مردم سیل زده است.
فرمانده قرارگاه عملیاتی لشکر 84 پیاده نیروی زمینی ارتش عنوان کرد: اکنون در پلدختر گروه مهندسی ما در حال بازسازی پل اصلی پلدختر است که در آینده نزدیک افتتاح می‌شود. همچنین مواد غذایی، امکانات درمانی و بهداری اعزامی به این مناطق، از طریق نیرو‌های ما از خرم آباد تا پلدختر همراهی می‌شود.
خوش کنار افزود: در معمولان قرارگاه مردم یاری تشکیل دادیم و امدادرسانی از این طریق تسریع شده است. ما برای برقراری مجدد امکانات رفاهی و شهری نظیر آب و برق در تلاش هستیم و امکانات موردنیاز را با بالگرد به این مناطق ارسال می‌کنیم. نفربر‌های ارتش در شهر‌های نورآباد، معمولان، چگنی و پلدختر برای بازگشایی راه‌ها در اختیار فرمانداری‌ها قرار گرفته اند.
در اثر سیل روز دوشنبه 12 فروردین در لرستان رودخانه های این استان در شهرستان های مختلف طغیان و سد مروک درود نیز سرریز کرد ستاد مدیریت بحران استان قبل از وقوع سیل اطلاع رسانی وسیعی را انجام داد و به صدها هزار نفر از اهالی هشدار داده شد منزل خود را ترک کنند.
اکنون برق، آب و گاز بسیاری از مناطق شهری و روستایی قطع شده، پل های بسیاری در مسیرهای اصلی و فرعی فروریخته و بسیاری از روستاهای سیل زده از جمله در شهرستان پلدختر، دلفان، الیگودرز و دوره چکنی راه دسترسی ندارند.
مردم شهرهای پلدختر و معمولان و روستاهای اطراف حاشیه کشکان از 12 فروردین 24 ساعت و به مدت یک شبانه روز را بدون دریافت خدمات امدادی و هرگونه امکاناتی در پشت بام منازل یا کوه های اطراف گذراندند.
تمامی راه های ارتباط زمینی به منطقه قطع شده بود و شرایط جوی اجازه پرواز هوایی را نمی داد، اما از نخستین ساعات 13 فروردین با بهبود شرایط جوی و ایجاد یک راه دسترسی در مسیر آزادراه خرم آباد - پل زال کار امدادرسانی به مردم آغاز شده است.
برآورد اولیه از خسارت سیل اخیر در لرستان 15 هزار میلیارد ریال است و بر اساس اعلام پزشکی قانونی تاکنون 15 نفر در این سیل جان خود را از دست داده اند ولی هنوز گزارش رسمی مبنی بر تلفات جانی در پلدختر اعلام نشده است که همین می تواند ناشی از اطلاع رسانی خوبی باشد که قبل از سیل در این منطقه صورت گرفته است.
7269/7273
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.