رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان پلدختر از وضعیت بحرانی ۴ پل تاریخی این شهرستان در سیلاب اخیرخبرداد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علی محمد عزیزی گفت: براثر بارندگیهای چند روز اخیر راه دسترسی به غار کوگان در شرق شهرستان پلدختر قطع شد. انتظار می رود اداره راهداری شهرستان و استان جهت بازدید گردشگران و همچنین تردد روستاییان منطقه به صورت موقت رفع این مشکل را در دستور کار قرار دهند.
وی با اشاره به وقوع سیلاب ناشی از بارشهای اخیر گفت: وضعیت سه پل تاریخی پلدختر، کلهر، معمولان و افرینه بحرانی است.
عزیزی عنوان کرد: بارشهای اخیر و بروز سیلاب سه پل تاریخی پلدختر، کلهر، معمولان و همچنین پل افرینه که قدمت آن به دوره پهلوی اول میرسد را در وضعیت بحرانی قرار داده است.
وی با بیان اینکه پایههای پل گلهر معمولان با طول ۱۵۰ متر و ۲۶ متر ارتفاع که بلندترین پل تاریخی کشور محسوب میشود به مدت ۱۴ ساعت زیر آب بوده است، افزود: البته پایه های پل کلهر معمولان هنوز جابه جا نشده اند ولی به دلیل بی سابقه بودن سیلاب احتمال دارد آسیب های جدی دیده باشند.
عزیزی با بیان اینکه پل افرینه که قدمت آن به عهد پهلوی اول می رسد کاملا زیر آب رفته است، تصریح کرد: چون زیر پایه ها ماسه وجود دارد به خاطر شسته شدن ماسه ها توسط سیلاب احتمال آسیب دیدگی جدی به بدنه سنگها وجود دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی پلدختر در خصوص پل باستانی پلدختر نیز گفت: این پل با طول ۲۷۰ متر و ارتفاع ۱۸ متر بر روی رودخانه کشکان قرار دارد که بالا آمدن سیلاب به طرف یایه های آن نیز کشیده شده است.
وی با تاکید براینکه وضعیت پل های باستانی در صورت تداوم بارندگی ها بحرانی است و سیلاب آنها را تهدید می کند، عنوان کرد: مرمت این پل ها در سال ۹۷ در دو فصل باعث شد که با تخریب جدی ناشی از این سیلاب مواجه نشوند.
عزیزی همچنین یادآور شد: بارش ها همچنین بناهای تاریخی نظیر کاروانسراها، قلعه های تاریخی مانند قلعه نصیر در ضلع جنوبی، قلعه میشوند و راه دسترسی به غار کوگان را تهدید میکند که به دهیاران بررسی آسیب های احتمالی به این آثار را اعلام کردهایم.
این مسئول با بیان اینکه بررسی میزان خسارت ها منوط به پایین آمدن سطح آب است، گفت: مردم تا روز چهارشنبه ۷ فرورین ماه از بازدید آثار تاریخی مورد تهدید سیلاب خودداری کنند.