علی اکبر حق ویسی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: بیماران دیابتی نباید کالری دریافتی خود را در این ماه افزایش دهند و در مصرف غذاهای شیرین که در ماه مبارک رمضان در وعده افطار استفاده می شود، زیاده روی کنند.
وی اضافه کرد: افزایش دریافت مواد غذایی پرچرب و پر کربوهیدرات و به طور کلی پرخوری در افراد دیابتی، منجر به افزایش قند خون و افزایش وزن می شود.
به گفته وی، اگر رژیم غذایی رعایت شود، می توان منتظر کاهش کلسترول و تری گلیسرید خون بود، این مساله در پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی به فرد دیابتی کمک می کند.
حق ویسی بیان کرد: دیابت (بیماری قند) جزء موارد ممنوعیت کامل روزه داری نیست، بلکه بسته به حالت های مختلف، وضعیت بیمار و صلاحدید پزشک، فرد می تواند برای روزه گرفتن یا نگرفتن تصمیم بگیرد.
وی تصریح کرد: بیماران دیابتی که قند خونشان به خوبی تحت کنترل است و مبتلا به بیماری های دیگر نیستند و دیابت موجب صدمه به کلیه ها، چشم ها، قلب و دیگر اعضایشان نشده است و نیز بیمارانی که انسولین مصرف نمی کنند، می توانند روزه بگیرند.
وی تاکید کرد: روزه داری برای بیماران دیابتی نوع 2 که دیابت آن ها به وسیله رژیم غذایی کنترل شده (حتی دیابتی های دارای اضافه وزن)، می تواند به بهبود و درمان بیماری کمک کند.
حق ویسی ادامه داد: بیماران دیابتی که روزه می گیرند باید به وسیله گلوکومتر قند خونشان را پیش از افطار، 2 ساعت پس از افطار و نیز پیش از سحری اندازه بگیرند.
وی اضافه کرد: در صورتی که قند خون 2 ساعت پس از افطار بالای 250 بود شب بعد باید 20 درصد از میزان کالری خود در زمان افطار کم کنند و اگر قند خون پیش از سحر بیش از 200 میلی گرم در دسی لیتر بود 20 درصد از میزان کالری دریافتی در زمان سحر کم شود.
وی افزود: اما اگر قند خون بیمار قبل از سحر بیش از 350 میلی گرم در دسی لیتر بود، بهتر است فرد روزه نگیرد.
رئیس گروه تغذیه مرکز بهداشت قم گفت: افراد دیابتی باید با هماهنگی پزشک متخصص قرص های پایین آورنده قند خون را که صبح و ظهر مصرف می کردند، همزمان هنگام افطار و قرص های مصرفی شبانه را پیش از سحر مصرف کنند.
وی افزود: افرادی که برای کنترل دیابت خود از قرص استفاده می کنند، اگر علایم افت قند خون مانند ضعف و بی حالی شدید، عرق سرد فراوان، تپش قلب، سرگیجه، تاری دید، گرسنگی شدید و لرزش بدن و بیهوش شدن را در طول روز داشتند، باید سریع روزه خود را افطار کنند.
وی گفت: اگر فرد دیابتی مصرف قرص را فراموش کند، در صورتی که قند خون بالایی دارد، بهتر است آن روز را روزه نگیرد
حق ویسی تاکید کرد: بعد از پایان ماه رمضان میزان و نوع داروی مصرفی و همچنین رژیم غذایی به حالت قبل از ماه رمضان برگردد.
وی گفت: بیماران دیابتی که در طول روز نیز باید انسولین تزریق کنند بهتر است روزه نگیرند، مگر کسانی که میزان انسولین مصرفی آن ها زیاد نبوده و طی روز دچار افت قند خون نمی شوند.
وی افزود: افراد مبتلا به دیابت چه از نوع وابسته به انسولین و چه غیر وابسته به انسولین که هنوز بیماری خود را کنترل نکرده اند و قند خون آنها هنوز به حد قابل قبولی نرسیده است، بهتر است روزه نگیرند.
حق ویسی ادامه داد: افرادی که برای کنترل دیابت لازم است در طول روز نیز قرص مصرف کنند، خانم های باردار، شیرده یا افراد سالخورده مبتلا به دیابت، دیابتی های مبتلا به عفونت، افراد مبتلا به پرفشاری خون کنترل نشده و همچنین آنژین (نوعی بیماری قلبی) درمان نشده، بهتر است روزه نگیرند.
وی افزود: این افراد اگر توانایی و تمایل به روزه داری دارند، باید با پزشک مشورت کنند.
/2085/ 1175 خبرنگار: سمیه حیدری ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.