به گزارش ایرنا، معلمان و فرهنگیان قم در نشستی با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، یوسف نجفی معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش و سیدمهدی صادقی استاندار قم به مناسبت بزرگداشت هفته معلم که روز دوشنبه در سالن آموزش خانه معلم شماره یک قم برگزار شد، دغدغه ها و چالش های پیش روی نظام آموزشی و معیشت معلمان را بیان کردند.

*** معاون پرورشی منطقه جعفرآباد قم در این نشست، با بیان این که با وجود ظرفیت ها و استعدادهای فروان در منطقه جعفرآباد قم دانش آموزان این منطقه با مشکل هایی مواجه هستند، گفت: جعفرآباد با وجود چهار هزار دانش آمور روستایی از داشتن دارالقرآن مستقل محروم است.
علی سلیم ادامه داد: تنها سالن ورزشی مدارس این منطقه سال هاست که نیمه کاره رها شده که تکمیل آن 10 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی با تاکید بر لزوم بازسازی مدارس فرسوده بخش جعفرآباد افزود: چند مدرسه با قدمت بالای 40 سال در این منطقه آموزش و پرورش قم وجود که یکی از این مدارس، مدرسه ابتدای محله انصارالحسین با بیش از 400 دانش آموز است که قبل از هرگونه بروز حادثه نیازمند تخریب و بازسازی است.
سلیم، کمک و توجه به امکانات و زیرساخت های ورزشی در مناطق روستایی استان را ضروری دانست و گفت: باید نخستین اولویت برای انتخاب معلمان مدرسه های روستاها استفاده از نیروهای بومی باشد.
وی همچنین نبود کتابخانه در روستاهای منطقه جعفرآباد را از دیگر امکانات زیرساختی این منطقه عنوان کرد و اظهار داشت: نبود امکانات بهداشتی و درمانی نیز نیاز ضروری این منطقه است.


***مینو شریفی مدیرآموزگار منطقه جعفرآباد نیز در این نشست، با تاکید بر تربیت اسلامی دانش آموزان به عنوان یکی از اهداف مهم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: دوران ابتدایی مهمترین دوران در مقطع تحصیلی دانش آموزان می باشد و نقش معلم در شخصیت دادن به دانش آموزان به ویژه در دانش آموزان دبستانی بسیار مهم است.
وی توجه به معیشت و تامین مشکل سرویس معلمان روستایی را خواستار شد و افزود: با توجه به این که بیشتر معلمان روستایی خانم هستند، ایاب و ذهاب معلمان مناطق روستایی نیازمند توجه ویژه مسئولان است.
شریفی، با اشاره به کمبود امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مدارس روستایی ادامه داد: با وجود کمبود امکانات اقدام های مناسبی در جهت ارتقای سطح آموزشی کلاس های چند دوره ای در روستاها با برگزرای دوره های آموزشی برای معلمان به منظور ارتقاء سطح کیفی آموزشی صورت گرفته است.

***رضا افشاری مدیر واحد آموزشی روستای قمرود نیز در این نشست با بیان این که یکی از دغدغه های مهم و مطالبات اساسی رهبر معظم انقلاب و دولت یازدهم توجه به توسعه عدالت آموزشی در آموزش و پرورش است گفت: از جمله اقدام های مهم در توسعه عدالت آموزشی که در قم صورت گرفته ساماندهی نیروی انسانی با اولویت مدارس روستایی است که با این اقدام با وجود کمبود معلم در مناطق روستایی، هیچ مدرسه روستایی بدون معلم در قم وجود ندارد.
وی انتخاب و به کار گیری راهوران آموزشی روستایی با اولویت مدارس چند پایه را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: وظیفه راهوارن آموزشی، نظارت بر فعالیت کلاس های چند گانه، سطح بندی معلمان و شناسایی نقاط ضعف و قوت آموزش در مدارس چند پایه به منظور افزایش کیفیت آموزشی این مدارس است.
افشاری، تخصیص سرانه 10 میلیون ریالی برای مدارس روستایی در سال تحصیلی 96-95 را بی سابقه خواند و ابراز کرد: تخصیص سرانه مدارس روستایی علاوه بر رفع بسیاری از تنگناهای مالی این مدارس، بسیاری از دغدغه های مدیران را در راستای کیفی بخشی به مسائل آموزشی و تربیتی برطرف می کند.
وی بزرگترین انتظار معلمان و فرهنگیان از مسئولان استان را تلاش برای افزایش منزلت اجتماعی معلمان به سطح مورد انتظار اعلام کرد و گفت: باید شان، منزلت و حریم معلم متناسب با جایگاه آن ارتقا یابد.
افشاری تدریس در مدارس چند پایه را بسیار دشوار دانست و خاطرنشان کرد: باید برای معلمان مدارس روستایی به ویژه معلمان مدارس روستایی چند پایه برای ماندن در روستاها در راستای تعلیم و تربیت اسلامی و ماندگاری در روستاها انگیزه لازم از جمله توجه به معیشت و سرویس های ایاب و ذهاب آنها انجام شود.
مدیر واحد آموزشی روستای قمرود در ادامه، ساماندهی اعتبارات فرهنگی مناطق روستایی را ضروری دانست و افزود: سه نهاد مدارس، مساجد و پایگاه های بسیح متولی امر فرهنگی در روستاها هستند که به صورت موازی در حال فعالیت هستند و با ساماندهی این اعتبارات می توان کارهای ماندگار و مهمی در تربیت نسل های آینده در روستاها انجام داد.
وی ادامه داد: تجهیز مدارس روستایی به امکانات آموزشی و فناوری از جمله اولویت ها در جهت ارتقای سطح آموزشی است.

***عزیزالله رئیس میرزایی، دبیر منطقه کهک قم نیز در این نشست، آموزش و پررش را نهاد مهم تولیدی در کشورعنوان کرد و گفت: هر پیشرفت در زمینه اشتغال در گرو آموزش و پرورش قدرتمند است.
وی ادامه داد: تمام همت آموزش و پرورش تربیت نسل با آموزه های قرآنی بر اساس آرمان های انقلاب اسلامی است.
رئیس میرزایی گفت: سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش در حال اجراست و توجه نکردن به نقش دستگاه های اجرایی دیگر در خصوص این سند، موجب ناقص ماندن این طرح خواهد شد.
وی با اشاره به برخی چالش های منطقه کهک گفت: در مناطق مختلف استان قم به ویژه در کهک با کمبود شدید نیرو در درس های تخصصی مواجه هستیم و در تجهیزات سخت افزاری و آموزشی از محرومیت مضاعف رنج می بریم.
دبیر منطقه کهک قم تاکید کرد: سرویس دانش آموزی و ایاب و ذهاب معلمان به مناطق روستایی یکی از مشکل های مهم معلمان مدارس روستایی است.

***خانم پسندیده، دبیر متوسطه اول ناحیه 3 آموزش و پرورش قم نیز در این نشست، ایاب و ذهاب معلمان در مناطق روستایی را دغدغه جدی معلمان دانست و گفت: فرهنگیان بسیاری طی سال های اخیر بازنشسته شدند که متاسفانه میزان جذب معلمان متناسب با میزان بازنشستگی نیست به همین دلیل ردیف استخدامی در آموزش و پرورش قم نیاز به افزایش دارد.
وی در ادامه با برشمردن اقدام های مثبت صورت گرفته در سال های اخیر در جهت کیفی بخشی به آموزش و پرورش در قم افزود: سازماندهی نیروی انسانی بر اساس رشته تحصیلی، جذب سرباز معلم، برگزاری جلسات مشاوره ای با رویکرد هدایت تحصیلی، شناسایی و جذب دانش آموزان روستایی مستعد در آموزشگاه های غیردولتی و برگزاری آزمون های سطح سنجی در جهت رشد علمی دانش آموزان موجب موفقت های چشمگیر دانش آموزان قمی در جشنواره های استانی و ملی شده است.
وی همچنین افزود: در نظام آموزشی جدید اگر چه محتوای کتاب ها تغییر کرده ولی امکانات آموزشی متناسب با تغییر محتوایی در کتاب ها انجام نشده است.

*** مرضیه اُزگلی نژاد، نماینده مربیان بهداشت مدارس قم نیز در این نشست، سلامتی را بالاترین نعمت ها دانست و گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پروش توجه ویژه ای به تربیت همه جانبه دانش آموزان به ویژه در حوزه سلامت داشته که تا کنون طرح هایی با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جهت ارتقای بهداشت و سلامتی دانش آموزان در مدارس قم صورت گرفته است.
وی با برشمردن وظایف مربیان بهداشت افزود: ناهنجاری های اسکلتی، کنترل بهداشت محیط مدارس، بهداشت دهان و دندان و نیز معاینه قد، وزن و همچنین کنترل بهداشت پوشت و مو از جمله اقدام هایی است که مربیان بهداشت در مدارس صورت می دهند.
نماینده مربیان بهداشت مدارس قم با بیان این که از 230 هزار دنش آموز مشغول به تحصیل در قم، 30 هزار دانش آموز اتباع خارجی هستند، از بی توجهی به مربیان بهداشت در استان انتقاد کرد و ابراز داشت: با 230 هزار دانش آموز، 81 مربی بهداشت وجود دارد که شرایط نامناسبی از نظر مزایا و استخدامی دارند که درخواست ما قرارگرفتن این مربیان در اولویت استخدامی است.

*** حسن شریعی راد راهور آموزشی آموزش و پرورش قم نیز در نشست گفت: راهور آموزشی فردی است که هدف آن معاینه بالینی از فرآیند دانش آموزی در کلاس درس، پایش نقاط ضعف و قوت آموزشی مدارس روستایی و سطح بندی معلمان به منظور ارتقای کیفی آموزشی این مدارس است.
وی تعداد راهور آموزشی مدارس روستایی قم را 11 تن اعلام کرد و ادامه داد: با سطح بندی های صورت گرفته و پایش اطلاعات آموزشی مدارس روستایی ظرف یک سال گذشته شاهد رشد چشمگیر سطح آموزشی مدارس قم بوده ایم.
راهور آموزشی آموزش و پرورش قم به کارگیری راهوران آموزشی در مدارس شهری علاوه بر مدارس روستایی را خواستار شد و گفت: از جمله چالش های مهم راهوران آموزشی با توجه به پوشش تمام مدارس روستایی استان ایاب و ذهاب و حمل و نقل است که نیاز به کمک برای ایاب و ذهاب هستند.
سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری در 12 اردیبهشت 1358 به نام روز معلم نامگذاری شده است.
7404/ 175 خبرنگار: محمد زمانی راد ** انتشاردهنده: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.