به گزارش ایرنا، نگاهی کوتاه به وضعیت معابر عمومی، ساختمان های عمومی مانند بانک ها و ادارات نشان می دهد که جامعه معلول، جانباز و سالمند برای استفاده از حقوق شهروندی خود تا چه حد در سختی و مشقت قرار می گیرند.
امروزه مهم ترین بحثی که درباره مناسب سازی فضاهای شهری و ساختمان های عمومی مطرح است برداشتن موانع در مسیرهای حرکتی و احداث دسترسی های ویژه برای افراد معلول است.
بسیاری از معلولان ممکن است به خاطر نبود امکانات مناسب برای تردد در شهر قید انجام کارهای خود را بزنند و در منزل بمانند و این در حالیست که قوانینی در حوزه بهسازی معابر برای تسهیل در عبور و مرور افراد سالمند، معلول و جانباز در کشور وجود دارد که به طور کامل اجرایی نشده اند.

**مناسب سازی اماکن در برخی ادارات به ساخت شیب خلاصه شده است
یک معلول قزوینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یکی از نقایص مهم در حوزه دسترسی پذیری اماکن برای معلولان را نبود ناظر تخصصی در حوزه اجرای این طرح ها دانست و گفت: گاهی طرح اجرایی و بودجه مورد نیاز برای مناسب سازی وجود دارد اما مشکل مهم، نبود یک ناظر کارشناس در حین اجرای طرح است که بتواند پروژه را به صورت کامل و تخصصی مطابق با نیاز معلولان نظارت کرده و پیش ببرد.
حسین طارمیان افزود: این موضوع موجب شده بسیاری از طرح ها با صرف بودجه کلان توسط شهرداری در خیابان ها و بوستان ها و معابر شهر انجام شود اما چون به طور دقیقی اجرا نشده ناقص مانده و نیاز جامعه معلولان را تامین نکرده است.
وی با اشاره به اینکه در دوره جدید مدیریت شهری قزوین توجه به این حوزه تاحدی رشد یافته است اما کافی نیست،ادامه داد: در بسیاری از ساختمان های ادارات دولتی هم با وجود دستورات و مصوبات موجود طرح های مربوط به مناسب سازی اماکن یا به واسطه داشتن رابطه بدون هیچ اصلاحی، گواهی پایان کار گرفته اند و یا اگر هم اجرا شده تنها در حد ساخت یک شیب در ورودی ادارات بوده است.
طارمیان که مدیر توانمندسازی کانون معلولان توانا نیز هست خواستار نظارت های جدی بر روند مناسب سازی اماکن شهری توسط استانداری و بهزیستی شد و گفت: آنچه مهم است دسترسی پذیری اماکن برای تمام افراد جامعه اعم از معلولان، جانبازان و سالمندان و کودکان است.
وی همچنین فرهنگ سازی در بین مردم را نیز بسیار مهم دانست و گفت: گاهی شاهدیم بعضی از امکانات ویژه معلولان از جمله محل تابلوهای پارک ویژه معلولین و یا مسیر تردد معلولان در برخی اماکن توسط افراد عادی جاگیری شده است که این ها ناشی از نبود فرهنگ صحیح در این زمینه است.
وی افزود: بنابراین لازم است در این زمینه رسانه ها و صدا و سیما با آموزش و فرهنگ سازی در جهت افزایش دسترسی جامعه معلولان به امکانات مورد نیاز کمک کنند.

***رانندگان اتوبوس های ویژه معلولان نسبت به امکانات آنها توجیه نیستند
طارمیان در ادامه با اشاره به ورود اتوبوس های ویژه معلولان به ناوگان اتوبوسرانی درون شهری قزوین گفت: با وجود ورود این اتوبوس ها به سامانه اتوبوسرانی هنوز رانندگان این دستگاه ها نسبت به نحوه استفاده از امکانات و سکوی آنها برای معلولان توجیه نیستند.
طارمیان با بیان اینکه طی نامه ای به اتوبوسرانی خواستار آموزش و توجیه رانندگان درباره استفاده از این اتوبوس ها شده ایم،افزایش تعداد اتوبوس های ویژه معلولان در استان و همچنین تبلیغات و اطلاع رسانی این امکانات به جامعه معلولان را نیز درخواست کرده ایم.

**مناسب سازی معابر از اولویت های مدیریت شهری قزوین/ خرید 10 اتوبوس ویژه معلولان
رییس شورای اسلامی شهر قزوین با بیان اینکه مناسب سازی اماکن شهری برای تردد معلولان و سالمندان و جانبازان از اولویت های جدی شورای پنجم است،گفت: در همین راستا در بودجه 97 شهرداری قزوین برای اولین بار حوزه مناسب سازی اماکن شهری کد بودجه گرفت.
حکمت الله داودی افزود:هم اکنون نیز اقدامات زیادی برای مناسب سازی شهر، به منظور تردد بهتر معلولان و جانبازان انجام شده و بخش های باقی مانده درحال انجام است.
وی اضافه کرد: به منظور تردد راحت تر معلولان در سال جاری 10دستگاه اتوبوس با قالبیت استفاده ویژه برای معلولان خریداری شد که برای خرید هرکدام از این اتوبوس ها پنج میلیارد و 160 میلیون ریال هزینه شده است.

***هشت هزار و 300متر مربع از معابر قزوین مناسب سازی شده است
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری قزوین نیز گفت: بر اساس اطلاعات جمع آوری شده تاکنون حدود هشت هزار و ۳۰۰ مترمربع از معابر شهر براساس نقشهGIS مناسب سازی شده تا سالمندان و معلولان هنگام تردد از معابر با مشکلی روبرو نشوند.
سعید جهانگیری، مناسب سازی معابر شهر را موضوعی مهم و اساسی در شهرداری دانست و ادامه داد: در بخش قابل توجهی از معابر تمهیدات لازم برای تسهیل در تردد سالمندان و معلولان اندیشیده نشده است بنابراین با توجه به اهمیت موضوع پروژه مناسب سازی معابر سطح شهر و گنجاندن اطلاعات آن ها در نقشه GIS در دستورکار سازمان قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری قزوین با بیان اینکه 2 هزار و 700متر مربع از معابر هم باید پیاده رو سازی شوند، افزود:تا پایان سال جاری باید حدود ۱۶ هزار مترمربع از معابر شهر مناسب سازی شود.

**نیمی از ادارات و شهرداری های قزوین از نظر مناسب سازی اماکن پایش شدند
مسئول دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی بهزیستی قزوین نیز گفت: براساس مصوبات این ستاد که به ریاست استاندار تشکیل شده است تمام ادارات و سازمان های دولتی و همچنین شهرداری ها از نظر اقدام در حوزه بهسازی معابر و اماکن مورد نظارت قرار دارند.
فرهاد طاهرخانی افزود:هم اکنون بیش از نیمی از ادارات دولتی و شهرداری ها مورد نظارت ها قرار گرفته اند.
وی اضافه کرد:ادارات دولتی بر اساس چهار موضوع شامل مناسب سازی ورودی اصلی اداره کل، مناسب سازی سرویس های بهداشتی، داشتن حداقل یک چشمه توالت فرنگی و هم سطح بودن آن، نصب آسانسور در ساختمان های 2 طبقه مورد پایش قرار گرفته و نتایج آن به سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارسال می شود.
طاهرخانی همچنین گفت: بخش عمده ای از ادارات در حوزه رمپ ورود و نصب آسانسور موفق عمل کرده اند اما در حوزه سرویس های بهداشتی این موضوع چندان عملیاتی نشده است.
وی ادامه داد: مدیریت شهری قزوین در سال هایر اخیر توجه ویژه ای به حوزه معلولان داشته و خدمات خوبی در آن در حال انجام است به طور مثال اکنون پل های هم سطح بین پیاده رو و سواره رو به تعداد قابل توجهی در شهر قزوین افزایش یافته اند.
طاهرخانی ادامه داد: ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی اماکن علاوه بر این یک سامانه پیامکی به نام معبر ویژه رفع مشکلات مناسب سازی معابر و اماکن دارد که معلولان ، جانبازان و سالمندان می توانند با شماره 3000012322 نواقص مورد نظر در هر نقطه حتی در کوچه خود را به آن اطلاع دهند تا پیگیری های لازم صورت گیرد.
وی افزود:با وجود راه اندازی این سامانه تاکنون استقبال چندانی از این موضوع نشده و لازم است اطلاع رسانی ها وسیع تری در این خصوص انجام شود.
7388*3013
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.