به گزارش ایرنا، بهاره رحمانی روز یکشنبه در جمع کارشناسان بهزیستی قزوین با اشاره به اینکه صدور پروانه فعالیت مهدکودک ها بر عهده این دستگاه قرار دارد،افزود: مهدهای کودک تحت نظارت سازمان بهزیستی صرفا مراکز مراقبتی،پرورشی،نگهداری و آموزشی محسوب نمی شوند بلکه پایگاهی برای انجام سایر خدمات مدنظر سازمان بهزیستی نظیر طرح آمبلیوپی،غربالگری اختلالات شنوایی،غربالگری اضطراب،غربالگری اختلالات تکاملی می باشند.
وی با بیان اینکه دوره آموزشی پیش دبستانی برای کودکان اجباری نیست،خاطر نشان کرد: با توجه به مواد قانونی، مهدکودک یک مرکز مستقل ارائه دهنده خدمات رشد و تکامل همه جانبه به کودکان قبل از سن دبستان می باشد و می توانند همه ی گروههای سنی زیر سن 6 سال را جهت مراقبت،پرورش و آموزش پذیرش نمایند و نیازی به اخذ مجوز از آموزش و پرورش ندارند.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه گواهی نامه گذراندن دوره پیش دبستانی شرط لازم و یا قانونی ثبت نام مقطع ابتدایی نمی باشد بنابراین خانواده ها می توانند با اطمینان کامل از خدمات مهدهای کودک بهره مند شوند.
به گفته رحمانی سال گذشته 113 مهدکودک مجاز تحت نظارت بهزیستی در استان فعالیت می کردند و به بیش از 6 هزار و 200 کودک ارائه خدمت نموده اند.
رحمانی اظهار کرد: در سال جاری با ستاره بندی مهدهای کودک استان در راستای ارزشیابی مهدها قدم برداشته شد و با تعیین استانداردهای لازم، برنامه های مهدهای کودک با شئونات و اخلاق اسلامی-ایرانی منطبق و همچنین در جهت ارتقای سطح کیفی،بهینه سازی خدمات،افزایش اعتماد خانواده ها و رعایت حقوق کودکان در ابعاد مختلف در مهدهای کودک ازجمله شرایط فیزیکی و تجهیزات،ایمنی،بهداشت و سلامت،شایستگی نیروی انسانی، کیفیت محتوا و روش های آموزشی برنامه تدوین شده است.
وی،اجرای طرح یک وعده غذای گرم برای مهدهای کودک روستایی و حاشیه شهری،ایجاد رویکردهای تربیتی و آموزشی با استفاده از آخرین دستاوردهای حوزه کودک را از دیگر فواید مهدهای کودک برشمرد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان قزوین با بیان اینکه رشد آسیب های اجتماعی ریشه درمسائل اجتماعی دارد،تصریح کرد: کودکی،مهم ترین دوران شکوفایی انسان و اساسی ترین پایه برای تامین سلامت در دوره های بعدی زندگی از لحاظ جسمانی،روانی و شخصیتی است.
رحمانی در خصوص چگونگی رتبه بندی مهدهای کودک شهری،تصریح کرد: مهدهای کودک شهری براساس سطح کیفی به یک ستاره مشروط،یک ستاره،دوستاره،سه ستاره و چهارستاره تقسیم می شوند و ارزشیابی مهدهای کودک مناطق حاشیه شهر،آسیب زا،محروم و سکونتگاه های غیر رسمی وهمچنین مهدهای روستایی به صورت سطح بندی و براساس کیفیت شامل سطح یک،سطح دو و سطح سه هستند.
وی در ادامه اضافه کرد: کلیه مدیران، مسئولان فنی،مربیان و کمک مربیان مهد های کودک ملزم به گذراندن دوره های آموزشی مصوب زیرنظر اساتید خبره و هیات علمی در بدو شروع فعالیت به مدت 200 ساعت، وسالانه به میزان 50 ساعت هستند.
رحمانی در پایان یادآور شد شد: والدین در صورت هرگونه شکایت از مهدهای کودک می‌توانند با شماره پیامک 30008530 مراتب را به سازمان بهزیستی اطلاع دهند تا در اولین فرصت به موضوع رسیدگی و با متخلفان برخورد شود.
7389*3013
خبرنگار: نسرین رحیمی**انتشار دهنده: رضا اولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.