محمودرضا طاهری روز دوشنبه در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه با اعلام این خبر، افزود: این پژوهشگاه در ساختمان فعلی اداره کل استاندارد قزوین راه اندازی می شود و پس از آذربایجان شرقی، دومین استانی خواهیم بود که چنین مجموعه ای را دارا می شود.
این مسئول در رابطه با آخرین وضعیت ساختمان در حال احداث اداره کل استاندارد قزوین نیز گفت: ساختمان جدید این اداره کل نیز در آستانه تکمیل قرار دارد و در نیمه اول امسال شاهد راه اندازی آن خواهیم بود.
مدیرکل استاندارد قزوین افزود: برای احداث این ساختمان که دارای چهار هزار و 700 متر زیربنا می باشد، 90 میلیارد ریال اعتبار از محل منابع ملی صرف شده است.
وی در ادامه به تشریح فعالیت های اداره کل استاندارد قزوین در سال گذشته پرداخت و گفت: در سال گذشته کارشناسان این اداره کل 52 استاندارد ملی را در زمینه های مختلف شامل صنایع الکترونیک و مکانیک، صنایع غذایی، نساجی و محصولات شیمیایی تدوین کردند.
طاهری توضیح داد: تدوین استاندارد به معنای تعیین ویژگی ها و مشخصات یک محصول که قرار است از استاندارد برخوردار شود، می باشد.
این مسئول همچنین با بیان اینکه استاندارد کالاها و محصولات هر پنج سال یکبار باید مورد بازنگری قرار بگیرند، اظهار کرد: در همین خصوص پارسال 100 استاندارد ملی توسط کارشناسان این اداره کل بازنگری شدند.
طاهری در ادامه با بیان اینکه تعداد کمیته های فنی متناظر استاندارد بین المللی (ایزو) در استان نیز از 2 مورد به چهار مورد افزایش یافته است، اظهار کرد: این کمیته ها بررسی استانداردهای بین المللی را برعهده دارند تا از منافع تولید داخلی در صورت نیاز و لزوم دفاع کنند.
مدیرکل استاندارد قزوین به آموزش های ارائه شده به مدیران کنترل کیفیت و کارشناسان مورد نظر این اداره کل در سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: پارسال 13 هزار نفر ساعت آموزش به مدیران کنترل کیفیت واحدهای تولیدی استان ارائه شد.
وی اضافه کرد: در سال قبل همچنین یک هزار و 100 نفر ساعت آموزش به کارشناسان استاندارد استان ارائه شد و علاوه بر آن چهار هزار و 900 نفر ساعت آموزش نیز به شیوه های همایش و سیمنار برای جمعیت هدف و مخاطبان استاندارد برگزار کردیم.

**صدور 181 پروانه استاندارد جدید برای واحدهای تولیدی قزوین
مدیرکل استاندارد قزوین در ادامه از صدور 181 فقره پروانه کاربرد علامت استاندارد برای واحدهای تولیدی استان در سال گذشته خبر داد و گفت: از این تعداد پنج درصد مربوط به پروانه های تشویقی و سایر اجباری بوده اند.
این مسئول گفت: در سال گذشته 400 فقره پروانه کاربرد علامت استاندارد نیز برای واحدهای تولیدی استان تمدید شد.
طاهری با بیان اینکه هم اکنون واحدهای تولیدی استان دارای یک هزار و 100 پروانه کاربرد علامت استاندارد هستند،اظهار کرد: این پروانه ها از زمان صدور به مدت سه سال اعتبار دارند بنابراین هرسال باید شاهد تمدید تعدادی از پروانه های صادر شده باشیم.
این مسئول یادآور شد: 530 واحد تولیدی در استان قزوین دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد هستند که تفاوت این رقم با تعداد پروانه های موجود از آن جهت می باشد که ممکن است یک واحد تولیدی برای چند محصول خود پروانه اخذ کرده باشد.

** ضریب نفوذ 90 درصدی استاندارد برای کالاهای تولیدی قزوین
مدیرکل استاندارد قزوین در ادامه از افزایش ضریب نفوذ استاندارد در کالاهای تولیدی استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ضریب نفوذ استاندارد برای کالای مشمول در استان 90 درصد است.
وی در این خصوص توضیح داد: این مقدار ضریب به معنای آن است که 90 درصد محصولاتی که مشمول استاندارد هستند و در استان تولید می شوند، دارای پروانه و نشان هستند.
طاهری در خصوص 10 درصد باقی مانده نیز گفت: این رقم نیز مربوط به واحدهایی که هستند که تولید محصول دارای پروانه در آنها متوقف شده و یا پروانه کاربرد آنها ابطال شده است.
این مسئول گفت: 2 سال قبل ضریب نفوذ استاندارد در کالاهای مشمول تولید شده در استان 58 درصد بود اما با برنامه ریزی و تلاش مستمر کارشناسان و همکاران خود این رقم را امروز به 90 درصد رسانده ایم.
مدیرکل استاندارد قزوین در ادامه به آمار اظهارنامه های وارداتی و صادراتی انطباق با استاندارد اشاره کرد و گفت: در سال قبل یک هزار و 169 گواهینامه انطباق کالاهای وارداتی با استاندارد در استان به ثبت رسید که پنج درصد آنها به دلیل مغایرت با شاخص های استاندارد مرجوع شدند.
وی اظهار کرد: پارسال همچنین 700 فقره گواهینامه انطباق کالاهای صادراتی با استاندارد برای انواع محصولات به جز کالاهای دارای پروانه صادر شد که عمده آنها شامل خشکبار بودند.
این مسئول یادآور شد: براساس قانون، پیش از ورود و خروج کالاها به داخل و خارج کشور باید آنها را با استانداردهای تعیین شده انطباق داد.
طاهری در ادامه به بازرسی های کارشناسان استاندارد از واحدهای تولیدی اشاره کرد و با بیان اینکه سالیانه هر واحد باید به شکل تصادفی چهار بار مورد بازرسی قرار بگیرد،گفت: پارسال 2 هزار و 500 فقره بازدید از واحدهای تولیدی استان به عمل آمد و همین میزان نیز از واحدها نمونه برداری و آزمون صورت گرفت.
مدیرکل استاندارد قزوین ادامه داد: در زمینه بازرسی صنایع انرژی بر نیز سال گذشته 83 فقره بازرسی انجام دادیم.
وی در ادامه به تداوم اجرای طرح طاها ( طرح اجرای هماهنگ استاندارد) اشاره کرد و گفت: در راستای اجرای این طرح پارسال از سطح فروشگاه ها و مراکز عرضه، هشت هزار و 200 فقره بازرسی صورت گرفت و سه هزار و 450 فقره کالا نیز نمونه برداری شد.
این مسئول گفت: هدف از اجرای این طرح پیشگیری از عرضه و فروش محصولات غیراستاندارد به شهروندان است.
طاهری یادآور شد: در سال گذشته علاوه بر نمونه برداری از کالاهای داخلی، 50 مورد نیز از کالاهای وارداتی و خارجی در سطح فروشگاه ها برای انطباق آنها با استاندارد نمونه برداری شد.
مدیرکل استاندارد قزوین همچنین از انجام 400 مورد کالیبراسیون و اندازه گیری از نازل های سوخت مایع (بنزین و گازوئیل) استان در سال گذشته خبر داد و گفت: در این مدت همچنین 828 باسکول ثابت نیز کالیبره شدند تا صحت عملکرد آنها مشخص و تعیین شود.
وی ادامه داد: در سال گذشته 6 هزار و 700 وسیله سنجش سبک شامل انواع ترازوهای موجود در فروشگاه ها و مراکز عرضه کالیبره شدند که این کار علاوه بر مرکز استان برای نخستین بار در شهرستان های مختلف نیز صورت گرفت.
طاهری اضافه کرد: در سال قبل آزمون صحت عیار فلزات گران بها را با نمونه برداری از 257 قطعه محصول موجود در طلافروشی ها انجام دادیم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه تنها مرجع صادرکننده گواهی تولید محصولات با برند حلال سازمان ملی استاندارد است،افزود: بر همین اساس سال قبل نخستین محصول با برند حلال در استان برای یک واحد تولید کننده مرغ بدون آنتی بیوتیک صادر شد و علاوه بر آن شاهد صدور گواهینامه استاندارد تشویقی برای 2تولیدکننده شیرینی باقلوا نیز بودیم.

** همکاری مدیران برای استانداردسازی آسانسور ادارات مناسب نیست
وی در ادامه وضعیت آسانسور دستگاه های اجرایی قزوین را به لحاظ استاندارد نامناسب خواند و گفت: با وجود اخطارها و تذکرهای مکرر بیشتر مدیران دستگاه ها نسبت به این موضوع بی توجه هستند و به این مساله که بی اعتنایی به آن ممکن است به سلامت شهروندان و کارمندان آسیب برساند، دقت نمی کنند.
مدیرکل استاندارد قزوین با بیان اینکه پلمپ آسانسورهای دارای شرایط بحرانی در ادارات و اماکن عمومی و برج های مسکونی را آغاز کرده ایم،اظهار کرد: در این خصوص با احتیاط و وسواس خاصی جلو می رویم تا به زندگی عادی و کار شهروندان خللی وارد نشود.
این مسئول همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص وضعیت آسانسور آکادمی آب قزوین گفت: 2 سال است درگیر این موضوع بوده ایم و این مجموعه هنوز نتوانسته برای آسانسور خود استاندارد بگیرد و مدیر آن دلیل این کار را نیز داشتن گواهی از سازمان نظام مهندسی ساختمان عنوان می کند در حالی که اکنون تنها مرجع قانونی برای تایید گواهی ایمنی آسانسور، اداره کل استاندارد است.
وی با بیان اینکه آسانسور این مجموعه پلمپ شده است، اظهار کرد: معاون دادستان قزوین به این مجموعه یک ماه مهلت داده تا ایرادهای آسانسور خود را مرتفع کند که البته هنوز اقدامی در این خصوص صورت نگرفته بنابراین از شهروندان می خواهیم از آسانسور این مکان تا زمان رفع ایراد و گرفتن گواهی تاییدیه ایمنی از اداره کل استاندارد استفاده نکنند.
مدیرکل استاندارد قزوین همچنین در خصوص وضعیت آسانسورهای دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) نیز که سال قبل به دلیل آنچه که اجازه ندادن به کارشناسان استاندارد برای بازرسی از آنها عنوان شد، خبر ساز شده بودند نیز گفت: آسانسورهای این مجموعه نیز گوهی لازم را اخذ نکرده اند.
وی ادامه داد: برخی مدیران در این خصوص نمی خواهند فعل خواستن را صرف کنند چرا که برای یک مجموعه بزرگ چندین میلیون تومان هزینه کردن برای اصلاح و ایمن سازی آسانسور کار سختی نیست اما عادت کرده ایم تا زمانی که یک اتفاق و حادثه ناگوار رخ ندهد، کاری انجام ندهیم.
طاهری با بیان اینکه هیچ مرجعی جز شرکت های بازرسی زیر نظر اداره کل استاندارد صادر کننده گواهی تاییدیه ایمنی آسانسور نیستند، خاطرنشان کرد: براساس قانون و با تاکید قوه قضائیه، شهرداری ها موظف هستند تا در واحدهای مسکونی دارای آسانسور، گواهی پایان کار عملیات ساختمانی را پس از رویت تاییدیه ایمنی آسانسور صادر کنند.

** تله سی یژ قزوین همچنان غیراستاندارد است
وی در خصوص آخرین وضعیت تله سی یژ مجموعه تفریحی زرشک قزوین که سال گذشته خبر پلمپ آن به دلیل غیراستاندارد بودن رسانه ای شد، گفت: همکاری مناسبی از سوی کارفرمای این مجموعه برای استانداردسازی تله سی یژ مشاهده نکریم و از نظر ما هنوز این دستگاه غیراستاندارد است، هرچند شنیدیم که براساس مصوبه شورای فنی اجازه کار به آن داده شده است.
مدیرکل استاندارد قزوین با بیان اینکه در آخرین نشست با بهره بردار مجموعه مقرر شد ایرادهای بحرانی این دستگاه رفع شود که هنوز گزارشی از این اقدام به ما ارائه نشده است، گفت: هنوز این تله سی یژ گواهی بهره برداری از استاندارد را اخذ نکرده است.
وی در ادامه با انتقاد از صحبت های برخی اعضای شورای اسلامی شهر قزوین که بر استاندارد بودن تله سی یژ قزوین تاکید داشتند، گفت: برخی افراد غیرمتخصص در این زمینه اظهار نظر کرده اند که این اقدام صحیح و شایسته نیست و بهتر است افراد در حوزه هایی که نسبت به آن تخصص ندارند، صحبت نکنند.
طاهری با بیان اینکه قانون مداری یکی از مهم ترین شعارهای دولت تدبیر و امید بوده است، اظهار کرد: نباید قانون را به نفع خود تفسیر کنیم بلکه باید به معنای واقعی قانون مدار باشیم و خود را تابع آن بدانیم.

**رعایت استاندارد از مهم ترین عوامل تقویت تولید و اشتغال
مدیرکل استاندارد قزوین در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به نام گذاری امسال به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، تولید-اشتغال،گفت: رعایت استاندارد از مهم ترین عوامل برای تقویت تولید و اشتغال کشور به شمار می رود.
طاهری اظهار کرد: اگر تولیدکنندگان توجه لازم را به مقوله استاندارد نداشته باشند، محصولات آنها در بازار با اقبال روبرو نمی شود بنابراین کارگران آنها از کار بیکار شده و تولید آنها متوقف می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه بند 24 سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری به گسترش پوشش استاندارد تاکید دارد، افزود: این موضوع نشان از اهمیت استاندارد در تحقق اقتصاد مقاومتی را می رساند.
مدیرکل استاندارد قزوین در پایان با بیان اینکه عده ای با این بهانه اینکه در سال تولید قرار داریم به خود اجازه می دهند تا استاندارد را رعایت نکنند که این توجیه غیرمنطقی است و تخطی از قانون به شمار می رود، گفت: اجازه نمی دهیم عده ای سودجو تولیدکنندگان داخلی را با تولید و عرضه محصولات بدون کیفیت و غیراستاندارد بدنام کنند و به صنعت و اشتغال کشور و استان آسیب بزنند.
3013
انتشار دهنده: رضا اولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.