حجت الاسلام محمد حیدری روز پنجشنبه در حاشیه کمیسیون جرایم خاص استان قزوین که در دادسرا برگزار شد، افزود: ۱۲ هزار پرونده سرقت در سال ۹۸ در استان تشکیل شده که حدود هشت هزار و ۵۰۰ پرونده متعلق به سرقت خرد از قبیل سرقت لوازم باغها و مزارع، خودرو و موتورسیکلت و... بوده است.
وی با تاکید بر تهیه اطلس جغرافیایی سرقت در استان، اضافه کرد: سال گذشته بیش از ۵۱ درصد سرقت در شهر قزوین بوده است و اگر اطلس جغرافیایی سرقت را در قزوین تهیه کنیم میتوانیم بر نقاط جرم خیر متمرکز شده و این آسیب را کنترل کنیم.
این مسوول افزود: راهکار ما برای کاهش سرقت در استان این است که دستگاههای مربوط از استانداری، نیروی انتظامی و ... به صورت متحد وارد عمل شوند و بر اجرای اصول پیشگیرانه بیش از گذشته توجه داشته باشند.
وی با تاکید بر نظارت بیشتر بر فعالیت بازارهای مسروقه، اضافه کرد: ۲۳۸ واحد ضایعاتی در سطح استان در حال فعالیت هستند که در صورت ساماندهی، نقش موثری در کاهش آمار سرقت استان ایفا میکنند.
این مسوول گفت: اجرای طرح نگهبان محله برای جلوگیری از سرقت ابتکار خوب و ایده مناسبی است و باید دستورالعمل نحوه اجرای آن در باغها، مزارع و ... تهیه شود.
حیدری گفت: ما باید میزان سرقت استان را در سال جاری از ۲۲ درصد به ۱۰ درصد برسانیم که تنها با عزم جدی تمامی دستگاههای مرتبط امکان پذیر است.
وی با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان، گفت: همه ما وظیفه داریم به گونهای برنامه ریزی و تلاش کنیم که حرمت ماه رمضان حفظ شود و از روزه خواری در ملا عام جلوگیری به عمل آید.
حیدری گفت: حتی اگر فردی عذر شرعی دارد نباید تجاهر به روزه خواری کند و همه مدیران و مسوولان باید محکم و قاطعانه با این موضوع برخورد کنند.
این مسوول افزود: بهره گیری از ظرفیت طلاب و افراد توانمند در امر به معروف و نهی از منکر به عنوان پیشگامان پیشگیری و تاکید بر اصناف و بازاریان برای جلوگیری از روزه خواری در ملا عام نقش موثری در این زمینه دارد که باید مورد توجه جدی مسوولان امر قرار گیرد.