کریم نوروزی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اعلام این موضوع، اظهار داشت: صنعت گردشگری به ویژه هتل داری در پی شیوع کرونا بیشترین آسیب را در بین مشاغل و کسب و کارها دیده اند.
وی اظهار داشت: واحدهای اقامتی استان قزوین در پی شیوع کرونا از نهم اسفند ماه سال گذشته و تا همین لحظه تعطیل و غیرفعال هستند و میزان اصلی خسارات وارده را باید تا زمان رفع کرونا و از سرگیری دوباره فعالیت هتلها محاسبه کرد.
این فعال بخش خصوصی در صنعت گردشگری گفت: موانع قانونی در خصوص تغییر کاربری واحدهای اقامتی باعث تداوم فعالیت آنها شده وگرنه با مشکل ایجاد شده خیلی از هتل ها، میهمان پذیرها و بوم گردی ها تعطیل و فعالیت خود را تغییر می دادند.
رئیس جامعه حرفهای هتلداران قزوین با اشاره به اشتغالزایی واحدهای اقامتی استان برای حدود ۶۰۰ نفر، گفت: پرداخت سهم کارفرما به بیمه تامین اجتماعی و بخشودگی مالیات سال ۹۹ از مهم ترین توقعات و انتظارات هتل داران از دولت برای کمک به کاهش خسارات و جبران آنها در شرایط فعلی است.
وی با بیان اینکه برخی مراکز اقامتی قزوین با توجه به وضعیت به وجود آمده موفق به پرداخت حقوق و عیدی کارکنان خود نشده اند،اظهار داشت: انتظار می رود دولت با پرداخت کمک های بلاعوض به واحدهای اقامتی، مالکان این واحدها را برای پرداخت حقوق کارکنان خود در طی ماه هایی که این مراکز گردشگری تعطیل بوده اند، کمک کند.
نوروزی با اشاره به درنظر گرفتن تسهیلات بانکی برای کمک به جبران خسارت وارد شده به مراکز گردشگری از جمله هتل ها،گفت: تجربه نشان داده تعداد کمی از بهره برداران موفق به دریافت این وام ها می شوند چرا که یا توان تامین وثایقی که بانک ها درخواست می کنند را ندارند و یا اسناد ملکی آنها بابت تسهیلات قبلی در نزد بانک ها قرار دارد بنابراین درخواست داریم تا دولت برای حل این مشکل تدابیر بهتری بیاندیشد.
براساس آخرین آمار، استان قزوین هم اکنون دارای ۳ هتل یک ستاره، ۶ هتل دوستاره،۳ هتل سه ستاره، ۲ هتل چهار و پنج ستاره، هفت هتل آپارتمان، هفت اقامتگاه بوم گردی و ۷۶ خانه مسافر است.