عبدالله آقاعلیخانی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از بیمارستان سیار قزوین که در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی برپا شده، به خبرنگاران گفت: اقدامات صورت گرفته جهت مقابله با ویروس کرونا باید مقتدرانه پیگیری شود و تنها توصیه به تنهایی نمی‌تواند صیانت کننده از حقوق عامه باشد.

وی اضافه کرد: همزمان با برگزاری انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و اتفاقاتی که در استان‌های همجوار قزوین به علت شیوع ویروس کرونا روی داد، این مساله به یک دغدغه برای سازمان بازرسی تبدیل شد تا جایی که سه روز پس از برگزاری انتخابات و در نشستی که به همین منظور در استانداری قزوین صورت گرفت، تصمیماتی را اتخاذ کردیم.

آقاعلیخانی با بیان اینکه در بخش هماهنگی و کارگروهی همواره با مشکلاتی روبرو بوده‌ایم، اظهار داشت: پیش‌بینی‌ها در خصوص شیوع این ویروس مهلک به خوبی انجام شد و ضمن کاهش برخی از بازرسی‌های غیر ضروری، تیمی سه نفره همراه با پزشک برای انجام ماموریت های محوله از سوی این بازرسی تعیین و به کارگرفته شد.

این مسؤول به بازرسی‌های محسوس و نامحسوس اشاره و یادآور شد: از تمام بیمارستان‌ها و داروخانه‌های سطح شهر به صورت مستمر بازرسی صورت می‌گیرد و تاکید کرده بودیم که ورودی و خروجی شهرهای استان از ۲ هفته پیش تحت کنترل قرار گیرد.

آقاعلیخانی تصریح کرد: اصرار دستگاه بازرسی در استان این بود که اگر امکان مسدود شدن مسیرها وجود نداشته باشد، کنترل‌ها باید تقویت شود که در همین رابطه گزارش‌هایی مبنی بر استقرار نادرست برخی تیم‌ها وجود داشت که مورد بررسی قرار گرفت.

مدیرکل بازرسی قزوین، نانوایی‌ها را یکی دیگر از دغدغه موجود استان در زمینه ویروس کرونا دانست و افزود: یکی از اماکنی که به درستی کنترل نمی‌شد، نانوایی‌ها بود که ابتدا به ما گزارش دادند مشکلی نیست، اما به فرض هم اگر مشکلی نبود، نان بعد از پخت در روی پیشخوان دچار آلودگی می‌شد که ضمن هماهنگی‌های لازم با اداره کل تعزیرات، این مساله مورد کنترل شدید قرار گرفت.

وی به تشکیل گروه‌های بازرسی به صورت مامور در سطح شهر اشاره و تصریح کرد: در وضعیت کنونی باید ماموران بهداشتی در سطح شهرها حضور داشته باشند تا اگر در جایی بی نظمی مشاهده شد آموزش و سپس تذکر را در دستور کار خود قرار دهند و ماموران در اماکنی مثل بازار که با تراکم جمعیتی بالایی روبرو هستیم، باید استقرار مستمر یافته و به صورت فیزکی کنترل‌ها را افزایش دهند.

مشکلات ساختاری و کمبود بودجه/ کم کاری ادارات در حوزه بیماری کرونا بعدا رسیدگی می‌شود

آقاعلیخانی به وجود برخی مشکلات حقوقی در ساختار تشکیلاتی دستگاه‌ها اشاره و یادآور شد: دستگاه های اجرایی برای انجام برخی کارها و خدمات خود با تنگناهای حقوقی و قانونی روبرو هستند چرا که به علت قرار گرفتن در وضعیت اضطرار، متاسفانه قوانین اضطراری کشور کامل نبوده و به عنوان مثال یکی از مهمترین مباحث مطرح شده در برخی حوزه‌ها، بودجه است که به یک دغدغه برای برخی دستگاه‌ها تبدیل شده و تجهیزات و امکانات کافی هم در اختیار نیست.

وی با بیان این مطلب که بودجه در کنترل بیماری کرونا بسیار موثر است، گفت: حتی اگر برخی ادارات بخواهند کمک کنند، با مشکلات حقوقی روبرو هستند که برای رفع این معضل نشست‌هایی برگزار شد و در گفت و گوهای مکرر با دستگاه‌ها، به آنان تاکید شد که با رعایت برخی موارد و هماهنگی با بازرسی اقدام کرده و منتظر نمانند تا یک ماه بعد بودجه خاصی برای آنان در نظر گرفته شود.

بازرس کل استان قزوین، وظیفه اصلی تیم بازرسی را در حوزه تخلفات، پشتیبانی دانست و اظهار داشت: کار تیم بازرسی شبیه پشتیبانی است و از طرف دیگر همه موارد در حوزه بهداشتی و علمی باید با دانشگاه علوم پزشکی باشد و بنابراین در شرایط کنونی فرصت تعقیب برخی ادارات میسر نیست و بیشتر در نظر داریم مشکلات را با ارایه تذکر و پیشنهاد حل کنیم، اگر اداره‌ای هم مساحمه کند بعد از این جریانات اقدام می‌کنیم.

آقاعلیخانی تاکید کرد: تاکید مقام معظم رهبری و رییس جمهوری کمک به رفع مشکلات موجود در جریان بیماری ویروسی کرونا است و اگر شخص و یا دستگاهی بخواهد قصوری کند ما نیز آن را پیگیری خواهیم کرد و برخوردهای لازم صورت می‌گیرد.

وی تاکید کرد: نگاه بازرسی امروز نه کشف تخلف، بلکه پشتیبانی است و اگر دستگاهی مشکلی داشته باشد مورد حمایت و مساعدت قرار می‌گیرد، اما اگر عمدی در کار باشد دخالت صورت می‌گیرد اما تاکنون چنین چیزی مشاهده نشده.

توزیع اقلام کشف شده بهداشتی و پلمپ واحدهای صنفی در حوزه تعزیرات است

مدیرکل بازرسی قزوین گفت: توزیع اقلام بهداشتی کشف شده در حوزه وظایف تعزیرات حکومتی بوده و خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته، هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

آقاعلیخانی در خصوص مشکل پمپ بنزین‌ها نیز اظهار داشت: مشکل جایگاه‌های سوخت با تعزیرات، اداره کل استاندارد و دانشگاه علوم پزشکی است که به نظر می رسد در این رابطه باید هماهنگی های بیشتری صورت پذیرد.

وی تصریح کرد: با توجه به تاکیدات صورت گرفته، اگر اقدام عمدی در این بخش مشاهده شود، اداره کل تعزیرات بایستی ورود جدی پیدا کرده و اگر هم نیازمند پلمپ جایگاهی بود، این کار باید صورت پذیرد تا مردم بدانند که در حوزه تخلفات کارهای به صورت جدی پیگیری می شود.

تاکنون، ۲۵۷ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در قزوین مورد شناسایی قرار گرفته و ۲۱ مورد نیز متاسفانه جان خود را در این راه از دست داده اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.