مدیر کل استاندارد قزوین روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن هفته استاندارد افزود: با توجه به متفاوت بودن مشخصات فنی استاندارد کشورها، برخی تولیدکنندگان برای صادرات محصولات خود با مشکل رو به رو هستند که برای رفع این معضل اداره کل استاندارد کشور اقدام به صدور گواهینامه صادراتی براساس خواسته کشور مقابل کرده است.
سیروس صارمی افزود: حوزه نمونهبرداری و استانداردسازی فرآوردههای نفتی کشور طی یکسال گذشته به این اداره کل واگذار شده که در این راستا در ۶ ماه امسال ۳۶۲ مورد استانداردسازی به همراه یک هزار و ۱۹۱ مورد نمونهبرداری از ۲ هزار تانکر نفتی صورت گرفته است.
وی به سامانه حدمجاز آلایندهها اشاره کرد و یادآور شد: این سامانه با همکاری اداره کل استاندارد، جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان راه اندازی شده و این امکان را میدهد تا کشاورزان، کالا و محصولات خود را به عنوان یک محصول سالم معرفی و عرضه کنند.
به گفته وی، کشاورزان با ثبت محصولات خود در این سامانه با کمک جهاد کشاورزی و اداره کل استاندارد مراحل صلاحیت مدیریت کنترل کیفیت را طی کرده و در صورت انطباق کیفی استاندارد در کمیته علایم طرح، پروانه حدمجاز آلاینده برای آنان صادر میشود.
این مسئول افزود: تاکنون ۲۳ مورد پروانه کنترل کیفیت و سه پروانه حد مجاز آلاینده در استان صادر شده است.
۱۷ واحد تولیدی در قزوین مهر و موم شد
صارمی با اشاره به مهر و موم ۱۷ واحد تولیدی استان در ۶ ماه امسال، گفت: واحدهای یاد شده در زمینه ساختمانی، معدنی، برق، غذایی و کشاورزی فعالیت داشته و ۱۳ مورد نیز به دلیل ضعف فقدان انطباق فک پلمب شدهاند.
وی اضافه کرد: با توجه به قانون اصلاح مصرف انرژی طی ۶ ماه گذشته از ۲۸ واحد بازرسی شد که ۲۱ مورد آنها منطبق بود و برای ۱۰ مورد گواهینامه انطباق کیفی کالا صادر شد.
این مسئول یادآور شد: امسال ۳۰ مورد استاندارد ملی در استان تدوین و تجدید نظر شده و در حوزه بازنگری نیز ۶۰ موضوع به تصویب رسیده است.
صارمی با اشاره به پوشش ۱۰۰ درصدی برنامههای اجرایی آموزش مدیران کنترل کیفیت و کارشناسان استاندار در سال جاری، خاطرنشان کرد: امسال در حوزه صدور پروانههای کاربرد اجباری استاندارد ۶۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشتهایم.
این مسئول گفت: امسال در بخش تمدید گواهینامهها ۲۲۲ مورد، اظهارنامههای صادراتی ۲۱۵ مورد، اظهارنامه وارداتی ۴۷۱ مرد، بازرسی فنی انرژی در صنایع انرژی بر ۲۸ مورد، بازرسی از تاسیسات گاز پرکنی ۹۱۰ مورد، بازرسی از تجهیزات شهر بازیها و زمینهای بازی ۵۵ مورد و نمونهبرداری از طرح طاها نیز ۱۰۳ مورد انجام شده است.
وی، ۸۵۴ مورد بازدید از آزمایشگاههای نازل سوخت مایع و ۲۳۹ مورد بازرسی از باسکول وسایل نقلیه چرخدار را از دیگر فعالیتهای سال جاری این اداره کل برشمرد و تصریح کرد: در حوزه بازرسی از ترازوهای اصناف، با توجه به تاکید استانداری و معاونت حوزه اجتماعی دادگستری به فرمانداران، متاسفانه مجریان استاندارد با مخالفت اصناف در این زمینه روبه رو هستند.
استاندارد حلال پاسخگوی نیاز تمام مذاهب اسلامی است
این مسئول، دغدغه بهرهمندی شهروندان از غذای سالم را یادآور شد و افزود: استاندارد حلال میتواند پاسخگوی تمامی نیازهای مذاهب اسلامی باشد و براساس قانون سال ۹۶ نیز سازمان ملی استاندارد تنها مرجع صادر کننده این نوع پروانه است.
وی با اشاره به اینکه در تجارت جهانی یکی از فاکتورهای اساسی غذای سالم، داشتن علامت استاندارد حلال است، گفت: امروز محصولات دارای این نشان از سالمترین غذاها به شمار میروند و اداره کل استاندارد استان قزوین نیز با صدور یک پروانه در بخش تولید ژلاتین، گامهای اساسی را در این زمینه برداشته است.
صارمی اضافه کرد: در بخش بستههای حمایتی نیز با توجه به نامگذاری سال رونق تولید، حمایت از واحدهای نمونه کشوری و استانی در دستور کار جدی این اداره کل قرار گرفته است تا جایی که نمونهگیری از واحدهای برتر استان در سطح کشور به مدت یک سال صورت نمیگیرد و برای واحدهای نمونه برتری استانی نیز به جای چهار بار نمونه گیری سالانه تنها یک مرتبه نمونهگیری انجام میشود.
نگرانی ها در خصوص سلامت ۸۵ درصد از آسانسورهای استان
مدیر کل استاندارد قزوین تاکید کرد: در بخش آسانسورهای اماکن عمومی، دولتی و... که استاندارد اجازه ورود به آنها را دارد همچنان نگرانیها تا ۸۵ درصد باقی است چون بهره برداران و مالکان، آزمونهای ادواری آسانسورها را جدی نمیگیرند.
این مسئول با اشاره به تشکیل کمیته آسانسور استان با همکاری این اداره کل، سازمان صمت، نظام مهندسی ساختمان و راه و شهرسازی، اظهار داشت: این کمیته با هدف پیگیری برخی مشکلات از جمله جلوگیری از فعالیت شرکتهای نصاب غیرمجاز و رسیدگی به تخلفات شرکتهای نصاب و بازرسی از آنان در سطح استان شکل گرفته است.
۱۶ مهرماه روز جهانی استاندارد نامگذاری شده است
۸۰۵۴*۶۱۰۱