دکتر محمد هادی ایمانیه افزود: پوکی استخوان یکی از مسایلی است که زنان به ویژه پس از یائسگی به دلیل تغییرات هورمونی با آن درگیر میشوند و علاوه بر مسئولان، خود مردم نیز باید نسبت به رعایت مسایل پیشگیرانه در این حیطه حساس باشند.
وی یادآور شد: درصد بالایی از افزایش آمار پوکی استخوان در زنان به سبک تغذیه و زندگی آنها برمیگردد که اصلاح آن میتواند زمینه کنترل و کاهش شیوع آن را فراهم نماید.
دکتر ایمانیه ادامه داد: بانوان اثرگذارترین گروه اجتماعی هستند و در زمینه کاهش تولدها شاید سالها پیش در کنترل جمعیت دچار افراط شده ایم و حالا که تصمیم به مدیریت آن داریم نباید باز هم دچار افراط هایی ناشی از رها شدن این موضوع شویم.
وی گفت: موضوعاتی مانند افزایش وزن، چاقی، دیابت و فشار خون در زنان نگران کننده است و سرطان سینه به ششمین علت مرگ در برخی گروه های سنی بانوان تبدیل شده است.
دکتر ایمانیه افزود: با ضعف ایمان، اعتقادات و اخلاق مواجه هستیم و چشمپوشی باعث می شود آسیب شناسی را به تاخیر بیاندازیم. ازدواجهای دیر هنگام، بیماریهای ناشی از رفتارهای پر خطر، کاهش سن استفاده از دخانیات و مواد مخدر نیز نگران کننده است.
وی یادآور شد: روزانه با هجوم دخترانی که خواستار شغل هستند مواجه هستیم و زنان را از خانه بیرون کشاندهایم و به این مساله هم افتخار میکنیم اما یک روزی متوجه مشکلات ناشی از آن خواهیم شد؛ این که از زن بخواهیم نقش مرد را ایفا کند با سرنوشت فعلی مواجه میشویم.
دکتر ایمانیه خواستار کاهش ساعت کاری زنان و در صورت امکان دور کاری آنها شد و گفت: به طور مثال زنان باید تا 12 ظهر به کارهای اداری برسند و از آن ساعت به بعد خانواده را همراهی کنند.
وی با اشاره به کمک گیری از شبکه پزشک خانواده و مراقبان سلامت برای افزایش سلامت زنان توجه به این مقوله را ضروری دانست.
رئیس نظام پزشکی شیراز نیز یادآور شد: اولین چیزی که زنان در مورد آن نیاز به حمایت دارند و متاسفانه در کشور و استان مغفول مانده، سلامت روحی است.
دکتر حمیرا وفایی ادامه داد: سرطان ها نیز جزو مواردی است که نکات پیشگیرانه در مورد آن باید به زنان آموزش داده شود، تا مرگ و میر ناشی از آن کاهش یابد.
وی یادآور شد: سلامت دوران بارداری نیز که باید قبل از بارداری مدنظر قرار گیرد هم مغفول مانده و توجه به آن ضروری است.
دکتر وفایی همچنین با اشاره به افزایش آمار پوکی استخوان در بین زنان، تغذیه و سبک زندگی غلط را از مهمترین دلایل این وضعیت که منجر به بروز دردهای استخوانی مزمن در سنین میانسالی و شکستگیهای استخوانی در سالمندی میشود، دانست.
46