عیسی ملک پور افزود: طبق سرشماری های سال های85 ، 90 و 95 حدود 10 میلیون نفر بی سواد در کشور وجود دارد که بیش از 3 میلیون نفر در سنین 10 تا 49 سال هستند و مخاطبین سواد آموزی به شمار می روند.
وی ادامه داد: آمار بی سوادهای استان فارس طبق سرشماری سال 90 حدود 146 هزار نفر بوده که در سرشماری سال گذشته به 131 هزار نفر کاهش یافته است اما از نظر سوادآموزی این آمار چندان دقیق نیست و بیشتر براساس خود اظهاری ها صورت گرفته و از آنجا که سواد آموزی درصدد است به آمار صحیح دست یابد، در پی راست آزمایی است.
ملک پور گفت: سوادآموزی از طریق تماس با نهادها و دستگاه هایی که افراد بی سواد را زیرپوشش دارند از جمله کمیته امداد، بهزیستی، زندان ها، نظام وظیفه، پادگان ها و ... و نیز 33 دستگاهی که با آن ها تفاهم نامه دارد، از آن ها خواسته که افراد بی سواد را معرفی کنند.
وی افزود: سال گذشته مهدی زاده معاون سوادآموزی کشور در سفر به شیراز اظهار داشت که استان فارس تنها 17 هزار بی سواد 10 تا 49 ساله دارد که هنوز سوادآموزی به سراغ آن ها نرفته اما با انجام سرشماری در ادامه سال گذشته همین مسئول اعلام کرد که این رقم 131 هزار نفر است اما ما به هیچ کدام از این دو آمار توجه نداریم.
ملک پور ادامه داد: بنابراین از همه دستگاهها خواستهایم به ما کمک کنند تا دریابیم که این خود اظهاری ها چقدر واقعیت دارد و تعداد افراد بی سوادی که هنوز ما نتوانستهایم به سراغ آن ها برویم، به چه میزانی است.
این مسئول با بیان این که اخیراً برای رفع
بی سوادی در جامعه عشایر اقدام به تشکیل کارگاه توانمند سازی شده است، افزود: درصد زیادی از بی سوادی در استان فارس مربوط به جامعه عشایری است و علت بالا بودن آمار
بی سوادان در این جامعه به مشکلات عشایر در رابطه با مسائل معاش، سختی کار، خشکسالی ها، کودکان کار و ... بر می گردد بنابراین جذب این افراد دشوار تر از جوامع دیگر است. همچنین عدم دسترسی جامعه عشایری به سازمان ها، نهادها، مساجد و دیگر نقاط و همچنین کمبود نیروهای آموزش دهنده باعث شده که پیوسته آمار
بیسوادی در این مناطق بالا باشد.
ملک پور اضافه کرد: خوشبختانه هم اکنون به اهتمام معاونت امور بانوان ریاست جمهوری، از دو سال پیش به استان ما و استان های
عشایر نشین کشور توجه ویژه شده و در فارس با برپایی کارگاه توانمند سازی متعهد شده ایم 80 نیروی آموزش دهنده برای مناطق عشایرنشین تربیت کنیم که بتوانند 400 نفر از افراد بی سواد را جذب کلاس ها کنند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش فارس با اشاره به این که از 34 هزار و 339 نفر بی سوادی که در سال گذشته جذب سوادآموزی شده اند، هنوز 843 نفر در حال تحصیل هستند، بیان داشت: این عده هنوز تکلیفشان مشخص نیست اما متاسفانه باید بگویم به علت سوادگریزی که متوجه باقی مانده های سواد آموزان است، از مجموع افرادی که پارسال جذب سوادآموزی شدند 13 هزار و 779 نفر ترک تحصیل کردند و عطای با سوادی را به لقایش بخشیدند.
وی بیان کرد: همچنین حدود 20 هزار و 613 نفر آن ها در امتحانات پایانی شرکت کرده و طبق آخرین آمار حدود 13هزار نفر کارنامه قبولی دریافت کردند. در سال جاری نیز ما موفق به جذب 2100 نفر از افراد بی سواد شده ایم که در مورد باسواد کردن این عده چندان تخت گاز نمی رویم زیرا می خواهیم ابتدا سوادآموزان سال گذشته را به سرانجام برسانیم، همچنین در مجموع تنها یک ماه از جذب افراد جدید
می گذرد و برای با سواد کردن آن ها تا پایان سال زمان داریم.
ملک پور افزود: در سال جاری باید
13 هزار و 540 نفر بی سواد 10 تا 49 ساله ایرانی و اتباع خارجی که عمدتا افغان هستند را در فارس تحت پوشش سوادآموزی قرار دهیم.
وی در ادامه این گفت و گو با اشاره به این که مساله استخدام در آموزش و پرورش و سواد آموزی یک پروسه طولانی مدت طی سالهای بعد از انقلاب بوده به ادغام سوادآموزی در آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: در سال 90 زمانی که سوادآموزی در آموزش و پرورش ادغام شد، باقی مانده نیروهایی که باسواد آموزی به هر شکل همکاری داشتند حدود 40 هزار نفر بودند که به شرط داشتن مدرک لیسانس می توانستند به استخدام نهاد تعلیم و تربیت درآیند و در غیر این صورت با داشتن دیپلم و فوق دیپلم می توانستند در کارهای خدماتی، نگهبانی، استخدامی و ... به کار
گرفته شوند.
ملک پور اضافه کرد: در سال گذشته طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی چهار گروه پیش دبستانی، شرکتی، سرباز معلم و نهضتی در صورت همکاری با سوادآموزی در اولویت حق التدریسی بودند و اکنون هم این افراد و هم سوادآموزان منتظر مصوبه های جدید هستند تا تعیین تکلیف شوند.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 732235
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.